Kvalitetskontroll

Kvalitetskontroll finns tillgängligt för alla som har Business eller Enterprise.

Kvalitetskontrollfunktionen gör det möjligt för intressenter att ge specifik och genomförbar feedback på bilder så att teamet vet vad de behöver göra för att slutföra arbetet. Möjligheten att automatiskt skapa underuppgifter från anteckningar underlättar och förenklar processen med att ge och ta emot feedback då det blir tydligt vilka ändringar som behöver göras.

Skapa en uppgift för kvalitetskontroll

Du kan kommentera på bilder och spåra nästa steg i underuppgifter, och på så sätt ge genomförbar feedback till teamet för att arbetet ska går framåt.

Kvalitetskontroll 1

När du klickar på en uppladdad bild i en uppgift kan du klicka på knappen Lägg till feedback längst upp till höger och sedan klicka på det område på bilden där du vill lämna feedback.

När du har klickat på området där du vill lämna feedback kommer ett fönster för att skapa en underuppgift att visas.

Du kan använda kvalitetskontrollfunktionen för PDF-, PNG-, JPG-, GIF- och BMP-filer.

Kvalitetskontroll 2

Härifrån kan du:

1. ge underuppgiften ett namn
  2. lägga till en tilldelad person
  3. lägga till ett slutdatum
  4. lägga till en beskrivning för en mer detaljerad feedback.

Se genomförbar feedback

Kvalitetskontroll 3

När du går tillbaka till den överordnade uppgiften ser du alla anteckningar som genomförbara underuppgifter. Du kommer också att se en orange prick bredvid de bilder som har anteckningar.

PDF-kvalitetskontroll

Du kan också använda kvalitetskontroll för PDF-filer. Din feedback kommer att märkas som genomförbara underuppgifter.

PDF-kvalitetskontroll

PDF-kvalitetskontroll finns även för IOS och Android.

Kvalitetskontroll på mobilen

Kvalitetskontroll finns även i Asana-mobilappen för iOS & Android för alla som har Business eller Enterprise.

Kvalitetskontroll 1

När du öppnar en bifogad bild i en uppgift:

1. Tryck på ikonen för kvalitetskontroll högst upp på skärmen.
  2. Tryck på ett område på bilden där du vill lämna feedback.
  3. Skriv din feedback och tryck på Skapa.
  4. Märk kommentaren som slutförd eller ej slutförd, lägg till en tilldelad person och/eller ett slutdatum.
  5. Skriv en kommentar, lägg till ytterligare bilagor och/eller lägg till en medarbetare.

kvalitetskontroll 2

När du återvänder till den överordnade uppgiften kommer du att se kommentarerna som genomförbara underuppgifter.