Hur man kommer igång med Milstolpar i Asana | Produktguide

Milstolpar är tillgängliga för alla Premium-, Business- och Enterprise-kunder.

Milstolpar markerar specifika tidpunkter i projektets tidslinje och används för att spåra viktiga förloppspunkter som måste uppnås för att nå framgång. I Asana finns de som en ny typ av uppgift. Det innebär att alla uppgifter som spåras i ett projekt nu kan märkas som en milstolpe.

Milstolpar 1

Skapa en milstolpe

Milstolpar 1

Skapa en milstolpe från projektets listvy:

1. Klicka på den nedrullningsbara pilen intill knappen Lägg till uppgift.
  2. Välj Lägg till milstolpe.

Det går även att omvandla befintliga uppgifter till milstolpar.

Milstolpar 1

Omvandla en uppgift till en milstolpe:

1. Klicka på trepunktsikonen.
  2. Välj Märk som milstolpe.

Det är för närvarande inte möjligt att ge en milstolpe ett datumintervall.

Milstolpar i tidslinjevyn

Det är även möjligt att när som helst visa alla milstolpar i en tidslinje.

Välja tidslinjevyn

Det går att visa alla milstolpar i projektets tidslinjevy.

Milstolpar i portfoliovyn

Uppgiftsförlopp visas som standard i portfoliovyn, men det går att välja milstolpar i stället.

Välja vyn med milstolpar

Ändra förloppstypen i en portfolio:

1. Klicka på reglage-ikonen uppe till höger.
  2. Välj Milstolpar.
  3. Klicka på Spara vyn för alla.

Milstolpar i portfolior

Portfoliovyn kan visa upp till tolv milstolpar innan listan kortas av.

Genom att klicka på vilket projekt som helst i en portfölj kan du visa projektets milstolpar i projektöversikten.

Milstolpar i projektöversikten

I portfolions projektöversikt kan du:

1. klicka på +-ikonen för att lägga till en ny milstolpe
  2. se projektets befintliga slutförda och ej slutförda milstolpar.