Administratörsroller

Översikt

I Asana finns det två administratörsroller – administratörer och superadministratörer. Administratörer har åtkomst till funktioner för användar- och teamhantering samt säkerhetsinställningar för enskilda användare. Superadministratörer har åtkomst till alla administratörsfunktioner samt säkerhetsinställningar för hela organisationen. Eftersom superadministratörer kan övervaka säkerhetsfunktioner för hela organisationen bör rollen superadministratör ges till en IT-administratör. Den första superadministratören för en organisation måste genomgå en verifieringsprocess. Efter att de har verifierats kan superadministratörer även ge andra personer statusen superadministratör utan verifiering. Denna process begränsar åtkomsten till kritiska säkerhetsinställningar till ett begränsat antal användare. Endast organisations medlemmar kan ha roller som administratör eller superadministratör.

Superadministratör vs administratör

Observera att både superadministratörer och administratörer endast är tillgängliga för organisationer och avdelningar som har Premium+. Om du behöver få åtkomst till ytterligare kontroller kan du gå vidare till verifieringsprocessen för superadministratör.

• Superadministratörer är vanligtvis IT-administratörer i en organisation. De övervakar funktioner som SCIM och lösenordsåterställning för hela organisationen.

• Administratörer tenderar att vara IT-support eller företagsledare. De har åtkomst till individuell lösenordsåterställning och till att anpassa varumärken samt funktioner för användar- och teamhantering.

Behörigheter för administratörer och superadministratörer

behörighetsgraf

Verifiering av superadministratör

lägga till superadministratör

I de flesta fall behöver du inte ha en superadministratör i din domän, men om du behöver det får du ett meddelande i adminkonsolen som vägleder dig genom verifieringsprocessen. Om du vill verifiera dig på förhand kan du göra det genom att gå till adminkonsolen och klicka på fliken säkerhet, sedan på administratörsåtkomst och välja att lägga till en ny superadministratör.

I organisationer måste en användare genomgå en verifiering innan de kan bli superadministratörer. Den superadministratören kan sedan skapa ytterligare superadministratörer. I avdelningar måste varje användare som vill bli superadministratör gå igenom verifieringen oberoende av varandra.

För att genomföra verifieringsprocessen måste du bevisa att du äger och kan ändra domänen (t.ex. Asana.com) som matchar en av de e-postdomäner som är anslutna till din Asana-instans. Detta görs genom att ändra DNS-posterna (Domain Name System) för domänen. Mer exakt kommer vi be dig att lägga till en TXT-post på ett sätt som inte påverkar driften av din webbplats, men som bevisar att du äger den. Vi kommer att tillhandahålla ytterligare instruktioner när du påbörjar verifieringen.

Du kan lära dig hur du går igenom hela verifieringsprocessen i vår artikel Verifiering av superadministratörer.

Lägga till en superadministratör

I organisationer kan superadministratörer lägga till andra superadministratörer

lägga till fler superadministratörer

Om du vill lägga till ytterligare superadministratörer klickar du på knappen Lägg till en superadministratör i avsnittet Administratörsåtkomst i din säkerhetskategori i adminkonsolen.

Visa och hantera superadministratörer

Du kan visa och lägga till superadministratörer och administratörer i adminkonsolen. Gå först till Adminkonsolen och välj fliken Säkerhet på vänster sida. Klicka sen på rutan Administratörsåtkomst. Om du vill ta bort superadministratörer och administratörer gör du det från fliken Medlemmar.