Textformatering

@omnämna

@omnämningar gör det möjligt att länka till personer, projekt, uppgifter och meddelanden från alla fält för beskrivningar eller kommentarer i Asana.

Använd @omnämna för att länka till andra uppgifter, projekt, team eller meddelanden i anteckningar eller för att få en teamkollegas uppmärksamhet genom att länka till deras namn.

@omnämning

För att @omnämna:

Skriv ”@”, och börja sedan skriva namnet på en uppgift, ett projekt, ett meddelande eller en person.

När du @omnämner någon i en uppgift eller en konversation läggs de automatiskt till som medarbetare och kommer att få en inkorgsavisering.

Rik text

Använd följande kortkommandon för att formatera en text:

ÅtgärdMacWindowsMarkdown
Fet⌘BCtrl-B*text*
Understruken⌘UCtrl-U__text__
Genomstruken⌘⇧XCtrl⇧X~text~
Kursiv⌘I Ctrl-I
Fast bredd⌘⇧MCtrl-Shift-M`text`
• Punktlista⌘⇧8Ctrl-Shift-8* text
1. Numrerad lista⌘⇧7Ctrl-Shift-71. text
Minska listans indrag⌘]Ctrl-]
Öka listans indrag⌘[Ctrl-[
Hyperlänkar⌘KCtrl-K[titel](link)

Du kan även formatera texten genom att klicka på verktygsfältet för rik text när du skriver en uppgiftsbeskrivning eller kommenterar en uppgift.

verktygsfältet för rik text

är Command-/Apple-tangenten på macOS och Ctrl är Ctrl-tangenten på Windows.

Om du använder numrerade listor eller punktlistor kan du även öka eller minska listans indrag enligt dina önskemål.

öka indraget

minska indraget

Emojier

Det finns stöd för emojier överallt i Asana. De kan läggas till i projekt- och uppgiftsrubriker, beskrivningar, kommentarer och meddelanden. Du kan antingen kopiera och klistra in en emoji i det önskade fältet, eller skriva in ett emojikommando i fältet. Texten konverteras då automatiskt till motsvarande emoji.

Om du till exempel skriver kommandot :smile: i uppgiftsbeskrivningsfältet omvandlas texten till en .

Klicka här för att upptäcka några fantastiska emojier

Asana är kompatibel med ASCII-uttryckssymboler som automatiskt omvandlas till emojier.

kompatibla fält

Uppskattningsklistermärken

Uppskattningsklistermärken gör det lättare att samarbeta. De är animerade och illustrerade karakteriseringar som användare kan lägga till via emoji-menyn. De här klistermärkena är ett bra sätt att berömma teamkollegor och medarbetare och ge dem erkännande för deras arbete.

uppskattning

För att få åtkomst till uppskattningsklistermärkena går du till uppgiftens kommentarer och klickar på ikonen Uppskattningar.

åtkomst till klistermärken

Visa din uppskattning och ge erkännande för åtgärdade uppgifter med en rad animerade klistermärken.

Användare kan använda hyperlänkar för att kommunicera i Asana. Du kan lägga till en länk till en uppgiftsbeskrivning via knappen infoga länk och i en uppgiftskommentar via verktygsfältet för rik text. Asana-användare kan på så sätt länka till relevanta projekt, uppgifter och dokument.

lägga till en länk

Lägga till en länk:

1. Gå till uppgiftsbeskrivningen och navigera till ikonen Infoga länk.
  2. Klicka på Infoga länk.

Lägga till en beskrivning och en URL:

lägga till beskrivning

När du har klickat på Infoga länk dyker ett popup-fönster med två rader upp. I den första raden kan du beskriva länken med en text och i den andra raden lägger du till en URL.

Så här lägger man till en URL:

1. Ge länken en titel.
  2. Lägg till en URL.

Lägga till en länk i en kommentar:

länk i en kommentar

Du kan lägga till en länk i en uppgiftskommentar via verktygsfältet för rik text.

Så här lägger du till en URL i en kommentar:

1. Klicka på knappen Formatera.
  2. Klicka på Infoga länk-ikonen för att infoga en länk.

Du kan därefter lägga till en text och en URL.

Det går även bra att använda kortkommandon för att länka viktig information till texten: ⌘-K (Mac) och Ctrl-K (Windows)

Kompatibla fält

Följande fält är kompatibla med @omnämnande, rik text och emojier:

Lägga till en länkgenväg

Om en URL redan finns bland urklippen kommer texten att förvandlas till en länk om du markerar den och skriver Cmd+V.

Växla fast breddformatering

Om du markerar en text och skriver tecknet för grav accent (`) kommer texten att formateras med fast bredd.