Zendesk-integrering

Översikt

Integreringen mellan Asana och Zendesk hjälper team att eskalera förfrågningar och sluta återkopplingscykeln mellan Zendesk och Asana. Vare sig ditt team använder Zendesk för kundsupport eller interna förfrågningar kan du öka den tvärfunktionella synligheten mellan verktygen med Asana-integreringen. Omvandla manuella processer till automatiserade arbetsflöden när du vill spara tid åt dina team och minska dubblering av data mellan Asana och Zendesk.

Med Asanas Zendesk-integrering kan du:

• Skapa Asana-uppgifter från Zendesk för att eskalera förfrågningar.
  • Länka befintliga Asana-uppgifter till en Zendesk-biljett.
  • Inkludera bilagor när du skapar Asana-uppgifter.
  • Visa Asana-uppgiftens status och ägare utan att lämna Zendesk.
  • Visa Zendesk-biljettens titel, nummer och tilldelad person i Asana.

Installationskrav

Anslut Asana och Zendesk för att öka den tvärfunktionella synligheten.

Asana-krav

Asana för Zendesk-integreringen är tillgänglig för alla Premium-, Business- och Enterprise-kunder.

Zendesk-krav

Du måste ha ett Zendesk Support-konto för att kunna installera Asana för Zendesk-integreringen.

Den här integreringen fungerar endast med Zendesk Support.

Installationssteg

Installationen av den här integreringen består av två steg – att lägga till integreringen i Asana och att lägga till den i Zendesk.

Steg 1 – installera i Asana

1. Logga in på Asana och välj projektet du vill använda för att aktivera Zendesk-integreringen.
  2. Klicka på Anpassa i översta högra hörnet
  3. Rulla nedåt till app-avsnittet och välj +Lägg till app
  4. Välj Zendesk.
  5. Följ instruktionerna på skärmen logga in på Zendesk.
  6. När du är inloggad kommer du att se biljettdetaljer på de uppgifter som har skapats eller länkats via Zendesk.

Installationssteg 1

Steg 2 – installera i Zendesk

1. Öppna Zendesk i din webbläsare.
  2. När du är inloggad väljer du Asana från listan i Zendesk Marketplace.
  3. Lägg till det och logga in på Asana.
  4. När du granskar en biljett kan du nu skapa en ny uppgift eller länka en befintlig uppgift i Asana till biljetten.

Huvudfunktioner

Skapa en uppgift

Från Zendesk kan du enkelt skapa en ny Asana-uppgift för att eskalera en biljett till Asana när du vill slutföra eller granska det. Från Zendesk-biljettvyn klickar du på ”Create task” om du vill öppna ett formulär och skapa en uppgift:

skapa uppgift 1

Fyll sedan i uppgiftsinformationen och välj eventuella bilagor från Zendesk-biljetten som du vill flytta automatiskt till Asana-uppgiften:

skapa uppgift 2

Slutligen klickar du på ”Create task” – uppgiften skapas då i Asana, och du kommer att se uppgiften listad i Ticket-vyn när du eller en annan Zendesk-användare med åtkomst till uppgiften laddar integreringen på den här biljetten:

skapa uppgift 3

Länka en uppgift

Om det redan finns en uppgift i Asana som biljetten blockeras av klickar du bara på ”Add existing” och söker efter den relevanta uppgiften med hjälp av namnet. Klicka sedan på ”Add” eller tryck på Enter, så länkas uppgiften vilket ger ökad synlighet i båda systemen.

Länkade biljetter

När du skapar en ny uppgift eller länkar en befintlig uppgift från Zendesk skapar Asana automatiskt en visuell representation av Zendesk-biljetten i Asana-uppgiften för att göra den synligare:

Länkade biljetter

Automatiserade regler

Du kan också ställa in en regel för att automatiskt lämna en intern kommentar på den länkade Zendesk-biljetten när en viss åtgärd sker i Asana – till exempel att uppgiften slutförs eller flyttas till ett annat avsnitt. Du måste lägga till Zendesk i alla projekt som du vill konfigurera en Zendesk-regel för. När det är gjort klickar du på Anpassa, rullar ned till och klickar på Lägg till regler och söker upp Zendesk i galleriet:

automatiserade regler

Du kan välja vanligt förekommande regler eller skapa egna regler med hjälp av verktyget för anpassade regler.