Kalendrar och Asana

Alternativet Synkronisera med kalender hjälper dig att hålla deadliner genom att synkronisera dina uppgifter till Google Kalender, Apple Kalender, Outlook eller någon annan kalender som låter dig prenumerera via URL.

Du kan synkronisera projekt, taggar och listor i Mina uppgifter med en extern kalender.

När du har synkroniserat kommer du att se uppgifter med slutdatum från det projektet som händelser som pågår hela dagen. Du kan klicka på en händelse för att gå till uppgiften i Asana.

Några saker att tänka på:

• Endast uppgifter med slutdatum kan synkroniseras.
  • Kalendersynkronisering är enkelriktad: uppdateringar i din kalender återspeglas inte i Asana.
  • Slutförda uppgifter synkroniseras inte, om de inte har ej slutförda underuppgifter.
  • Underuppgifter synkroniseras också till externa kalendrar.
  • Teamkalendern kan inte synkroniseras.
  • Det är inte möjligt att synkronisera kalendrar via URL till Outlook för Mac 2011.
  • Den första synkroniseringen av din kalender bör ske omedelbart, men efterföljande synkroniseringar kan ta upp till en dag.

Välj projekt, tagg eller Mina uppgifter

För att synkronisera ett Asana-projekt:

1. Välj det projekt du vill synkronisera från sidofältet.
  2. Från sidhuvudet klickar du på den nedrullningsbara pilen för att få åtkomst till projektåtgärder.
  3. Håll muspekaren över alternativet Exportera/Skriv ut och välj Synkronisera med kalender ....

De här stegen kan också användas för att synkronisera dina Mina uppgifter.

För att synkronisera en Asana-tagg:

1. Från valfri uppgiftsdetalj i uppgiftsdetaljfönstret klickar du på namnet på den tagg som du vill synkronisera. När du har klickat på taggens namn laddas en lista med uppgifter som är kopplade till taggen i huvudfönstret.
  2. I sidhuvudet klickar du på den nedrullningsbara pilen för att få åtkomst till projektåtgärder.
  3. Välj Synkronisera med kalender.

Synkronisera med Google Kalender

Från popup-fönstret Synkronisera med kalender i Asana, kan du markera och kopiera hela länken som finns i fliken Google Kalender.

Projekt måste synkroniseras individuellt.

Från URL

I Google Kalender:

1. Klicka på +-ikonen bredvid Lägg till en medarbetares kalender.
  2. Välj Från URL.

Lägg till kalender

I popup-fönstret:

1. Klistra in länken som du har kopierat från Asana till URL-fältet.
  2. Klicka sedan på Lägg till kalender.

När du har synkroniserat kommer du att se uppgifter med slutdatum från det projektet som händelser som pågår hela dagen i din kalender.

Klicka på en händelse om du vill se länken till uppgiften i Asana.

För att ta bort ett synkroniserat projekt från Google Kalender:

1. Bredvid Andra kalendrar klickar du på den nedrullningsbara pilen.
  2. Välj Inställningar.

I Inställningar klickar du på Avregistrera bredvid projektets namn.

Synkronisera med Apple Kalender

I popup-fönstret Synkronisera med kalender i Asana markerar och kopierar du (utan att klicka) hela länken som finns på fliken iCAL, Outlook eller en annan kalender.

I Apple Kalender:

1. Välj Arkiv.
  2. Välj Ny kalenderprenumeration.

I pop-up-fönstret:

1. Klistra in länken som du har kopierat från Asana i fältet Kalender-URL.
  2. Välj Prenumerera.

I nästa fönster:

1. Du kan redigera kalenderns alternativ. Vi rekommenderar att du ställer in autouppdatera till Var femte minut.
  2. När du är klar klickar du på Ok.

När du har synkroniserat kommer du att se uppgifter med slutdatum från det projektet som händelser som pågår hela dagen i din kalender.

Klicka på en händelse om du vill se länken till uppgiften i Asana.

För att ta bort ett synkroniserat projekt från Apple Kalender:

1. Högerklicka (eller klicka + på en Mac) på Asana-projektets namn.
  2. Välj Avprenumerera.

Synkronisera med Outlook

Följande skärmbilder är specifika för Outlooks kalender i en webbläsare, men stegen nedan kan även tillämpas på andra versioner av Outlook som den här integreringen är kompatibel med.

I popup-fönstret Synkronisera med kalender i Asana markerar och kopierar du (utan att klicka) hela länken som finns på fliken iCAL, Outlook eller en annan kalender.

I Outlook Kalender:

1. Klicka på Lägg till kalender.
  2. Välj Från internet.

I nästa popup-fönster:

1. Klistra in länken som du tidigare kopierade från Asana i fältet Länk till kalendern.
  2. Ange ett namn för din kalender.
  3. Klicka på Spara.

När du har synkroniserat kommer du att se uppgifter med slutdatum från det projektet som händelser som pågår hela dagen i din kalender.

Klicka på en händelse om du vill se länken till uppgiften i Asana.

Ta bort ett synkroniserat projekt från Outlook Kalender på följande sätt:

1. Högerklicka på Asana-projektets namn.
  2. Välj Ta bort.