Medlemmar i arbetsytan och medlemmar med begränsad åtkomst

Det finns två typer av personer i en arbetsyta: [medlemmar i arbetsytan och medlemmar med begränsad åtkomst] (/guide/help/workspaces/basics#gl-people). Medlemmar i arbetsytan har full åtkomst till din arbetsyta, medan medlemmar med begränsad åtkomst endast har åtkomst till de projektprojektProjekt är listor med uppgifter., uppgifteruppgifterUppgifter är den grundläggande arbetsenheten i Asana. Uppgifter kan representera alla typer av arbete, dela upp arbetet i mindre delar eller lagra information. och konversationerkonversationerAnvändare kommunicerar via konversationer i Asana. Starta en konversation på en projekt- eller teamsida. som uttryckligen delas med dem.

Visa medlemmar i arbetsytan och medlemmar med begränsad åtkomst

Som medlem i en arbetsyta kan du gå till adminkonsolen när du vill:

  • bjuda in andra medlemmar och medlemmar med begränsad åtkomst
  • avbryta inbjudningar
  • konvertera medlemmar till medlemmar med begränsad åtkomst, eller omvänt
  • ta bort medlemmar och medlemmar med begränsad åtkomst.

tillgång till arbetsytans medlemslista

Få tillgång till medlemmar via adminkonsolen

  1. Klicka på ditt profilfoto och välj Adminkonsol från den nedrullningsbara menyn.
  2. Gå till fliken Medlemmar.

Här kan du även se antalet medlemmar i arbetsytan och medlemmar med begränsad åtkomst i din arbetsyta högst upp i menyn. Uppgradera din arbetsyta om du vill lägga till fler personer efter att ni nått er gräns.

Bjuda in personer

Från fliken Medlemmar i din adminkonsol

Du kan bjuda in personer till arbetsytan från fliken Medlemmar i adminkonsolen

bjud in någon till ditt team

Bjud in från adminkonsolen genom att:

  1. Gå till fliken medlemmar.
  2. Klicka på knappen Bjud in medlemmar.
  3. Ange personens e-postadress.
  4. Du kan välja ett projekt från den nedrullningsbara menyn.
  5. Klicka på knappen Skicka.

Du kan välja att göra den här personen till en medlem med begränsad åtkomst genom att klicka på trepunktsikonen vid medlemmens namn i medlemslistan i Asanas adminkonsol.

Från ett projekt

Du kan också bjuda in personer från ett projekt.

bjud in från projekt

Så bjuder du in från ett projekt:

  1. Välj det projekt du vill bjuda in någon till från sidofältet eller sökfältet.
  2. Klicka på medlemmens ikon för att öppna ett Dela projekt-fönster.
  3. Bjud in teamkollegor genom att lägga till projektmedlemmar via e-post eller namn.

Du får en avisering när du bjuder in någon till projektet som ännu inte ingår i din arbetsyta.

Avbryt inbjudningar

avbryta inbjudan till arbetsytan

Avbryt en inbjudan från adminkonsolen genom att:

  1. Gå till fliken Medlemmar i Asanas adminkonsol.
  2. Sök upp den användare vars inbjudan du vill avbryta.
  3. Klicka på trepunktsikonen.
  4. Du kommer att se ett alternativ för att Avbryta inbjudan. Klicka på det för att avbryta.

Den person vars inbjudan du avbryter kommer fortfarande att få sitt e-postmeddelande med inbjudan, men om de följer länken kommer de inte att få åtkomst till din arbetsyta eller projekt. I stället visas felmeddelandet ”Tyvärr har du inte åtkomst”.

Konvertera medlemmar och medlemmar med begränsad åtkomst

Du kan konvertera en medlem till en medlem med begränsad åtkomst om du vill begränsa deras åtkomst eller konvertera en medlem med begränsad åtkomst till en medlem om du vill ge dem åtkomst till alla öppna projektöppna projekt i din arbetsyta.

konvertera medlemmar och gäster

Du kan konvertera en medlem till en medlem med begränsad åtkomst, eller omvänt, genom att:

  1. Gå till fliken Medlemmar i Asanas adminkonsol.
  2. Klicka på trepunktsikonen till höger om personens namn och sedan klicka på Medlem (eller Medlem med begränsad åtkomst) för att växla mellan de två.

Det här alternativet är bara tillgängligt på teamnivå eller arbetsytanivå. I OrganisationerOrganisationerOrganisationer kopplar ihop alla i företaget som använder Asana genom en delad e-postdomän. kan skillnaden mellan medlemmar och gäster identifieras automatiskt med hjälp av personens e-postadress.

Ta bort medlemmar och medlemmar med begränsad åtkomst

Ta bort medlemmar eller medlemmar med begränsad åtkomst från arbetsytan om du inte längre vill att de ska ha tillgång till arbetsytans projekt och uppgifter.

ta bort från arbetsytan

Du tar bort personer från din arbetsyta genom att:

  1. På fliken Medlemmar klicka på trepunktsikonen mittemot medlemmens namn.
  2. Klicka sedan på *Ta bort.*

När du tar bort en person från din arbetsyta kommer uppgifternauppgifterna, projektenprojekten, konversationernakonversationerna, bilagornabilagorna och kommentarernakommentarerna som personen skapade fortfarande att finnas kvar. De tilldelade uppgifterna kommer däremot inte längre att vara tilldelade.

För att säkerställa att alla uppgifter är tilldelade kan du gå till personens Mina uppgifter och omtilldelaomtilldelaDen person som ansvarar för uppgiften eller underuppgiften. Asana tillåter en ansvarig per uppgift eller underuppgift. deras uppgifter innan du tar bort dem.

Vi stöder tyvärr inte den här webbläsaren

Asana fungerar tyvärr inte med webbläsaren du använder. Använd i stället en av följande stödda webbläsare för att registrera dig.

Välj språk

När du väljer ett språk ändras språket och/eller innehållet på asana.com