Listlayout

Asana erbjuder en mängd olika sätt att sortera och filtrera att göra-listor. Vissa föredrar att ställa in ordningen manuellt, medan andra vill att uppgifterna ska sorteras automatiskt baserat på en viss funktion såsom slutdatumslutdatumDet datum då en uppgift eller underuppgift ska vara klar. eller tilldelad persontilldelad personDen person som ansvarar för uppgiften eller underuppgiften. Asana tillåter en ansvarig per uppgift eller underuppgift..

Omorganisera uppgifter i ett projekt

dra och släpp uppgifter i en lista

Dra och släpp uppgifter

Håll muspekaren över uppgiftsnamnet, klicka och håll ned vänster musknapp på rutnätsikonen och dra uppgiften upp eller ned i listan.

Det går även att använda kortkommandon för att flytta uppgifter i listan. Välj en uppgift och håll ned Command-/Ctrl-tangenten och använd upp- eller nedpilen på tangentbordet.

Projektets verktygsfält

Använd projektets verktygsfält för att anpassa projektvyn.

Ej slutförda eller slutförda uppgifter, eller alla uppgifter

Visa enbart ej slutförda eller slutförda uppgifter, eller visa alla uppgifter.

sidhuvud

I projektets listvy:

1. Klicka på växlingsikonen.
  2. Välj Ej slutförda eller Slutförda uppgifter, eller Alla uppgifter.

Filtrera eller sortera dina uppgifter

Nedan visar vi de vanligaste vyerna, men det går att anpassa och filtrera vyn för att ge dig den lista du vill ha.

sortera listvy

Du kan välja din favoritvy genom att använda ett av alternativen längst upp till höger i varje projekt.

Om du klickar på Spara layout som standard så sparas projektvyn för alla du samarbetar med.

rekommenderade vyer

Spara din vy:

1. Klicka på den nedrullningsbara pilen intill projektnamnet.
  2. Välj Spara layout som standard.

Om du vill visa slutförda uppgifter inom en viss tidsperiod kan du använda avancerad sökning för att visa uppgiftslistor baserade på dina valda inställningar.