Tilldelad person och medarbetare

En uppgift kan ha endast en tilldelad person men den kan ha många medarbetare.

Både den tilldelade personen och medarbetarna kan se uppgiften, och även redigera den enligt uppgiftens behörighetsinställningar.

I fältet för tilldelad person anges den som utför arbetet. Tilldelade personer kan välja att få påminnelseaviseringarpåminnelseaviseringarPåminnelser skickas till personen som ansvarar för uppgiften när slutdatumet närmar sig eller har passerat. när uppgiften närmar sig sitt slutdatum.

Uppgifter som en användare har tilldelats visas i Mina uppgifterMina uppgifterAlla uppgifter som har tilldelats till en person finns i listan Mina uppgifter..

Uppgiftsmedarbetarna får aviseringar när uppgiften uppdateras.

Uppgiftsskaparen och den tilldelade personen läggs automatiskt till som uppgiftsmedarbetare.

Tilldelad person

För att tilldela en uppgift:

1. Klicka på fältet Tilldelad i uppgiftsdetaljfönstret.
  2. Börja skriva personens namn eller e-postadress.
  3. Välj personen från resultatet i det automatiska kompletteringsfältet.

Tryck på Tab+M för att tilldela en uppgift till dig själv.

För att ta bort tilldelning för en uppgift:

Gå till fältet Tilldelad och klicka på ikonen X som visas

Tilldela kopior

Om du vill skapa flera likadana uppgifter för flera personer kan du enkelt tilldela flera uppgifter till enskilda personer eller ett helt team i din organisation.

För att tilldela flera kopior av en uppgift:

1. Klicka på fältet Tilldelad i uppgiftsdetaljfönstret.
  2. Välj Tilldela kopior av uppgiften i den nedrullningsbara menyn.
  3. Välj vem från listan du vill tilldela en kopia av uppgiften till.
  4. Klicka på Tilldela kopia.

Du får ett meddelande längst ner på skärmen där det står x kopierades.

Att tilldela kopior innebär inte att den ursprungliga uppgiften tilldelas till flera personer – man skapar flera kopior av uppgiften och tilldelar dem till varje person.

Uppgiftsmedarbetare

Bli medarbetare på en uppgift för att hålla dig informerad om följande ändringar av uppgiften:

• En ny bilagabilagaEn fil bifogad i en uppgift eller konversation. läggs till
  • En ny kommentarkommentar publiceras
  • Någon gillar uppgiften
  • En uppgift märks som slutfördslutförd

För att lägga till en medarbetare till en uppgift:

Klicka på knappen + bredvid Medarbetare för att lägga till eller ta bort medarbetare.

Medarbetarna på uppgiften får aviseringar i sin InkorgInkorgMin inkorg visar aktivitet i uppgifter, projekt eller konversationer som en användare följer. och via e-post beroende på medarbetarens inställningar.

Om du får aviseringar om en uppgift som du inte längre är intresserad av kan du ta bort dig själv från uppgiftsmedarbetarna.

För att lämna en uppgift:

Klicka på knappen Lämna uppgift

Så här tar man bort en medarbetare:

Härifrån kan du antingen:

1. Ta bort en medarbetare genom att hålla muspekaren över medarbetarens namn och sedan klicka på ikonen X
  2. Lägga till en medarbetare genom att skriva in namn eller e-postadress och välja personen i det automatiska kompletteringsfältet

Om du @omnämner en annan person i en uppgiftsbeskrivning eller i kommentarerna till en uppgift kommer den personen automatiskt att läggas till som medarbetare för uppgiften.