Milstolpar

Milstolpar markerar specifika tidpunkter i projektets tidslinje och används för att spåra viktiga förloppspunkter som måste uppnås för att nå framgång. I Asana finns de som en ny typ av uppgift. Det innebär att alla uppgifter som spåras i ett projekt nu kan märkas som en milstolpe.

Milstolpar 1

Milstolpar betecknas av en grön diamantformad symbol.

Skapa en milstolpe

Milstolpar 1

Skapa en milstolpe från en uppgift:

1. Klicka på trepunktsikonen.
  2. Välj Märk som milstolpe.

Du kan även lägga till en ny milstolpe från ett projekt.

Milstolpar 2

Skapa en milstolpe direkt från ett projekt:

1. Klicka på den nedrullningsbara pilen intill knappen Lägg till uppgift.
  2. Välj Lägg till milstolpe.

Milstolpar 2

Härifrån kan du:

1. ge milstolpen ett namn
  2. lägga till en tilldelad person
  3. lägga till ett slutdatum
  4. lägga till projektet och avsnittet dit milstolpen tillhör.

Det är för närvarande inte möjligt att ge en milstolpe ett datumintervall.

Milstolpar i portfoliovyn

Milstolpar i portfolior

Du kan också se dina slutförda och ej slutförda milstolpar i portfoliovyn för att spåra framstegen i dina projekt på en övergripande nivå. Välj Milstolpe i Förloppstyp för att se statusen.

Portfoliovyn kan visa upp till tolv milstolpar innan listan kortas av.

I fliken Förlopp kan du få en statusuppdatering och även se varje milstolpe i projektet.

Milstolpar i projektöversikten

I portfolions projektöversikt kan du:

1. klicka på +-ikonen för att lägga till en ny milstolpe
  2. se projektets befintliga slutförda och ej slutförda milstolpar.

I fliken Panel kan du välja att se Alla milstolpar efter slutförandestatus för att få en snabb översikt över projektets framsteg.

Milstolpar i panelvy

Om du vill veta mer om projektpaneler kan du besöka den här länken.