Förstå projekt

Projekt gör det möjligt för dig att organisera alla uppgifter relaterade till ett specifikt initiativ, mål eller viktigt jobb i form av listor eller tavlor.

Skapa ett projekt

skapa ett projekt

För att skapa ett nytt projekt:

1. Klicka på flervalsknappen
  2. Välj Projekt

Ett nytt fönster med tre alternativ visas och du kan välja mellan att skapa ett Tomt projekt, Använda en mall eller Importera kalkylark.

Klicka på + i rutan med Tomt projekt för att börja från början.

skapa ett projekt 2

I en organisation måste du tillhöra ett team för att kunna skapa ett projekt.

Skapa ditt nya projekt

När du har klickat på Tomt projekt behöver du fylla i projektdetaljer, välja layout och definiera sekretessinställningar.

skapa ett projekt 3

i fönstret med projektdetaljer kan du:

1. Ange ett projektnamn och lägga in en projektbeskrivning
  2. Välja vilket team du vill lägga till projektet till
  3. Ange sekretessinställningar för projektet
  4. Välja layout i form av en lista, tavla, tidslinje eller kalender
  5. Skapa projektet när du har lagt in alla detaljer

I en organisation kommer teamet högst upp i sidofältet per automatik att bli valt för ”Skapa projekt”-knappen. Klicka på fältet ”Team” för att manuellt välja inom vilket team du vill skapa projektet.

När du har fyllt i fälten och klickat på Skapa projekt-knappen kommer du att se ditt nya projekt i huvudfönstrethuvudfönstret och sidofältetsidofältet.

Projektbehörigheter

Läs mer om projektbehörigheter och hur du kan anpassa dem i avsnittet Behörigheter.

Hitta och få åtkomst till projekt

få åtkomst till projekt

Det finns flera sätt att få åtkomst till ett projekt:

1. söksökMed sökrutan kan du hitta en uppgift, ett projekt eller en konversation i din arbetsyta eller din organisation. efter ett projektnamn
  2. Från projektlistan i Team
  3. Från projektlistan i sidofältetsidofältet

få åtkomst till projekt från huvudfönstret eller det högra fönstret

Du kan även få åtkomst till ett projekt genom att klicka på namnet i huvudfönstrethuvudfönstret eller i det högra fönstretdet högra fönstret.

När du klickar på *Använd en mall kommer du till ett bibliotek med allmänna mallar du kan välja från.

Mall

Det finns rekommenderade mallar utifrån vilken typ av team du tillhör. Om du inte hittar en mall som passar för din typ kan du enkelt byta aktivitet för att få tillgång till andra mallar.

Anpassade mallar

Du kan även se och använda anpassade mallar som är specifikt framtagna för din organisation. De här anpassade mallarna är organiserade efter team.

Mall 2

För att använda en anpassad mall:

1. Välj namnet på din organisation
  2. Välj den anpassade mallen du vill använda

Förhandsgranska mallar

När du har hittat en mall du vill använda kan du förhandsgranska den för att få mer information. Välj Använd mall när du är redo.

När du väljer Använd mall kommer du att kunna ändra namnet på mallen och starta upp ett nytt projekt.

I steg 1 måste du lägga till nya projektdetaljer.

Förhandsgranska mallar

Detaljer att lägga in:

– Lägg till projektdetaljer, namn, team och sekretessalternativ

I steg 2 schemalägger du projektdatum.

Mall steg 2

Schemalägga

– Lägg till ett startdatum och ett slutdatum för att skapa ett projekt – Klicka på Skapa projekt-knappen