Betalabonnemang och prissättning per användare i Asana

Översikt

Med Asana Basic, den kostnadsfria versionen av Asana, använder alla deltagare en medlemsplats, oavsett om de har samma organisations-e-postdomän eller en personlig e-postadress.

Våra abonnemang erbjuder flera olika nivåer för att våra kunder ska kunna utöka sina team.

I Asana är abonnemangen kopplade till utrymmen enligt antalet användare i en viss arbetsyta, organisation, team eller avdelning.

I vår prissättning tar vi hänsyn till två parametrar:

1. Det nivåindelade abonnemanget som är bäst lämpat för era behov.
  2. Antalet användare/platser som ingår i betalabonnemanget eller den avgiftsbelagda gruppen.

Kontakta vårt supportteam om du har några problem med ditt nuvarande abonnemang.

Besök vår prissättningssida för att jämföra de olika abonnemangen och deras funktioner.

Vi som använder Asana

En användare är en person som har en egen licens med full åtkomst till din Asana-domän. För en arbetsyta är en användare någon i din arbetsyta. För organisationer är en användare någon som delar samma e-postdomän.

Vem är en Asana-användare?

• Arbetsytmedlem – Om du vill ha mer information om vilka personer som tillhör en arbetsyta kan du besöka den här sidan.

• Arbetsytmedlem med begränsad åtkomst – Personer med en begränsad åtkomst till din arbetsyta.

Arbetsytor kräver inte en gemensam e-postdomän för företaget. Alla du bjuder in för att samarbeta med en uppgift eller ett projekt kommer att räknas som en arbetsytmedlem, oavsett om de läggs till som medlemmar eller medlemmar med begränsad åtkomst. Det innebär att de kommer att räknas som användare i ditt betalabonnemang (Premium-, Business- eller Enterprise-abonnemang).

• Organisationsmedlem – Om du vill ha mer information om vilka personer som tillhör en organisation kan du besöka den här sidan.

• Organisationsgäst – Gäster som är anslutna till organisationer.

De är användare som inte delar organisationens e-postdomän och som har blivit inbjudna att arbeta med en specifik uppgift, ett specifikt projekt eller ett specifikt team. Organisationsgäster räknas inte som användare i ditt betalabonnemang (Premium-, Business- eller Enterprise-abonnemang).

• Teammedlem – Om du vill lära dig mer om teammedlemmar kan du besöka den här sidan.

• Teamgäster – Personer som är inbjudna till ett specifikt team.

• Teammedlem med begränsad åtkomst – Användare med en begränsad åtkomst till ett specifikt team.

Vem kan dra nytta av funktionerna i ett betalabonnemang?

Alla som registrerar sig i Asana med en e-postadress som tillhör ditt företag kommer automatiskt att läggas till i din organisation. Du måste då betala för dem i en Premium-organisation.

Om du uppgraderar organisationen betalar du för varje medlem i organisationen. Hela organisationen och alla team inom organisation har tillgång till betalfunktionerna.

Om du uppgraderar ett specifikt team kommer endast det teamet att få tillgång till betalfunktionerna.

Kontakta vårt försäljningsteam om du är intresserad av att uppgradera.

Vilka användare ingår i ett Asana-betalabonnemang?

Oavsett om det gäller den kostnadsfria versionen eller en betalversion av Asana styrs medlemskapet av organisationens e-postdomän.

Det innebär att alla som delar organisationens e-postdomän (tappelgren@apolloenterprises.com) blir per automatik medlemmar och de som har en annan e-postadress blir gäster (tappelgren@gmail.com).

I Premium-versionen av Asana har vi en obegränsad åtkomst för gäster. Gäster räknas inte in i antalet medlemmar.

Vilka användare räknas in i ett betalabonnemang?

platsräkning

Användare som räknas in i ett betalabonnemang:

• I betalda arbetsytor räknas alla in i betalabonnemanget, både medlemmaroch medlemmar med begränsad åtkomst (oavsett vilken e-postdomän som används).
  • I team, organisationer och divisioner räknas medlemmar som delar företagets e-postdomän (fullvärdiga medlemmar och medlemmar med begränsad åtkomst) in i abonnemanget.
  • Gäster som inte delar företagets e-postdomän räknas inte in i betalabonnemanget och kostar därför inget.

Sammanfattning:

GästMedlem med begränsad åtkomst
Räknas inte in i ett Premuim-abonnemangRäknas in i antalet platser i betalda team, arbetsytor och organisationer

Gå till adminkonsolen och till fliken Medlemmar för att hantera dina användare och bättre förstå vem som räknas in i det totala medlemskapsantalet.

Bjuda in gäster

Gäster är externa användare, såsom en leverantör, en kund, en frilansare eller en extern konsult.

Teamgäster

Du kan lägga till vem du vill som teammedlem (oavsett om personen delar din e-postdomän eller inte). Följ bara de här stegen.

En gäst är en användare som inte delar din e-postdomän och som har bjudits in för att arbeta med en specifik uppgift, ett projekt eller ett team.

Organisationsgäster

Du kan bjuda in gäster (användare som inte delar din e-postdomän) gratis. Så länge de inte använder samma e-postdomän som du kommer de inte att räknas in i ditt Premium-abonnemang. Om du bjuder in gäster till ditt team räknas de inte heller in i abonnemanget. Men om du bjuder in organisationsmedlemmar (användare som delar din e-postdomän) som medlemmar med begränsad åtkomst till ett team, kommer de att räknas in i ditt Premium-abonnemang.

Om du bestämmer dig för att uppgradera till Asana Premium måste du tänka på att räkna med dina organisationsmedlemmar med begränsad åtkomst.

Om du vill behålla medlemmarna med begränsad åtkomst krävs ingen åtgärd från din sida. Men om du inte vill att de ska räknas in som teammedlemmar kan du enkelt avprovisionera dem från Asana.

Om du vill veta mer om medlemmar med begränsad åtkomst kan du läsa den här artikeln.

Alla organisationsmedlemmar räknas in i ditt betalabonnemang och så även på organisationsnivå.

När du väljer att uppgradera en hel organisation räknas inte gästerna in i det totala medlemskapsantalet.

Få den kraft, kontroll och skräddarsydda strategi som Asana kan ge teamet eller organisationen. Ta reda på mer om våra nivåindelade abonnemang.

Om du har frågor om vem som räknas in i ett betalabonnemang i Asana är det bara att kontakta vårt försäljningsteam.