Formulär

Formulär är tillgängliga för alla Premium-, Business- och Enterprise-kunder. Vissa funktioner i Formulär, t.ex. förgrening, anpassning av sidhuvud och bekräftelsemeddelanden, är endast tillgängliga för Business- och Enterprise-användare.

Med Asana Formulär kan ni standardisera hur ni kickar igång jobb inom teamet, samla in nödvändig information och se till att ni inte glömmer något. Ni kan använda formulär med interna och externa team för att samla in och förena information, minimera krångel och slippa kommunikation fram och tillbaka.

Att skapa ett formulär

Formulär är en del av alla Asana-projekt. När någon fyller i formuläret blir det en ny uppgift i det projekt som det är kopplat till.

Så skapar du formulär

Skapa ett formulär:

1. Öppna ett projekt och gå till fliken Formulär.
  2. Klicka på Skapa ett formulär.

Som standard har formuläret samma namn som det projekt som det är kopplat till, men du kan döpa om formuläret och lägga till en beskrivning för att ge anvisningar eller information till den som har skickat in formuläret.

Asana Formulär har två standardfrågor, namn och e-postadress, så att du alltid får kontaktuppgifterna till den som begär arbete från ditt team. Du kan välja att ta bort de här frågorna när du skapar ditt formulär.

Om du tar bort frågan om e-post innebär det att personen som skickar in ett formulär inte får någon e-postbekräftelse.

Så skapar du formulär

I fönstret för att skapa ett formulär kan du:

1. Lägga till ett namn
  2. Lägga till en e-postadress
  3. Skapa en annan fråga

Formulärförgrening

Formulärförgrening är en Business-funktion.

Med formulärförgreningar kan du skapa uppföljningsfrågor som är kopplade till vissa svar på nedrullningsbara frågor eller frågor med flera alternativ.

Välj antingen en nedrullningsbar fråga eller fråga med flera alternativ från frågelistan.

förgreningslogik 1

Svep över och tryck på ikonen Lägg till förgrening till höger om ditt valda nedrullningsbara alternativ.

förgreningslogik 2

Du kan ha upp till fem nivåer av förgreningar inom förgreningar.

Anpassa ett formulär

När formuläret är skapat kan du lägga till fler frågor via det högra sidofältet.

Formulärinställningar

formulärinställningar

I fliken Formulärinställningar kan du:

1. Välja ett frågesvar som rubrik för uppgiften.
  2. Utse en standardmottagare för varje inlämnat formulär.
  3. Aktivera och inaktivera alternativet att kopiera alla svar till uppgiftsbeskrivningen.
  4. Lägga till ett anpassat bekräftelsemeddelande
  5. Inkludera en knapp så att de som lämnar in ett formulär enkelt kan fylla i ett till formulär.

Möjligheten att lägga till en standardmottagare och ett anpassat bekräftelsemeddelande är en Business-funktion.

Mappning av anpassade fält

Med mappning av anpassade fält kan du uppdatera vad svaren på formulärfrågorna är kopplade till i Asana.

mappning av anpassade fält

Du kan också skapa ett nytt anpassat fält från fönstret Kopplat till.

Mappning av datumfält

Även datumfrågor kan ha svaren på formulärfrågorna kopplade till slutdatumet.

mappning av datumfält

Anpassning av sidhuvud

Sidhuvudanpassning är en Business-funktion.

Klicka på ikonen Lägg till omslagsbild högst upp i formuläret för att lägga till en omslagsbild.

formulärsidhuvud

Bildmåtten för sidhuvudet är 800 x 120 pixlar.

Varumärkning av formulär

Enterprise-användare som har laddat upp en logotyp till Asana via Adminkonsol kan visa logotypen på sina formulär.

Ladda upp din företagslogotyp för att varumärka formuläret. Du kan göra det via fliken Inställningar i din adminkonsol.

Gå sedan till formuläret och klicka på namnet/formulärbeskrivningen. Klicka sedan på Visa logotypen för din organisation på det här formuläret.

egen formulärlogotyp

Lägga till bilagor i ett formulär

Du kan också lägga till bilagor i ett formulär, för att göra det möjligt för de som skickar in formuläret att bifoga kreativa sammanfattningar, bilder, dokument, PDF-filer med mera. Alla bilagor i formuläret hamnar i den genererade uppgiften i motsvarande projekt efter inskickning.

Klicka på ikonen Bilaga under frågelistan för att lägga till en bilaga.

Bilagor

bilaga 2

När du har lagt till din fråga kan du:

1. Ändra eller redigera frågenamnet och lägga till en beskrivning av frågan.
  2. Tillåta uppladdning av flera bilagor
  3. Aktivera eller inaktivera fältet Obligatoriskt.

Förhandsgranska ett formulär

Du kan alltid förhandsgranska ett formulär medan du skapar det, för att se hur det kommer att se ut.

vy 1

Från vyn Formulär i ett projekt:

1. Klicka på Visa formulär.

vy 2

Dela ett formulär

När du är redo att dela formuläret kan du klicka på knappen Kopiera länk och sedan dela den med dina teamkollegor i Asana, samt med alla som inte har ett Asana-konto, så att de kan fylla i formuläret.

Att skapa formulär

När formuläret är ifyllt får den som har skickat in formuläret ett bekräftelsemeddelande, och formuläret hamnar som en ny uppgift i motsvarande projekt.

Den som skickar in formuläret får en e-postbekräftelse efteråt.

Formuläret måste innehålla en fråga om en e-postadress, och den som skickar in det måste uppge sin e-postadress för att kunna skicka formuläret.

vy 2

Om den som skickar in formuläret använder Asana kan du lägga till användaren som en uppgiftsföljare. I annat fall kan du bjuda in hen till Asana.

vy 2

Du kan sedan lägga till följare, prioritera arbete, ändra uppgiftsinformation och föra uppgiften framåt.

Formulär som en mall

Asana-skapade projektmallar inkluderar formulär.

kreativa förfrågningar

Skapa en formulärmall:

1. I Välj en projektmall och klicka på Kreativa förfrågningar.
  2. Klicka på knappen Använd mall när du går till Formulärmall.

Från projektmallarna blir du omdirigerad till ett formulär för kreativa förfrågningar som samlar in alla kreativa förfrågningar och organiserar dem åt teamet.

vy 2

När du väljer Använd mall kan du döpa om mallen och komma igång med det nya projektet i formulärmallen.

Duplicera ett formulär

När du duplicerar ett projekt kan du samtidigt duplicera det inkluderade formuläret. Det enda du behöver göra är att markera kryssrutan Formulär när du duplicerar det valda projektet.

duplicera

Formulär dupliceras automatiskt via Asana-skapade mallar, anpassade mallar och API:et.