Avdelningar

Tidigare hade de flesta Asana-användare tre valmöjligheter när de bestämde sig för att uppgradera till vår premiumversion. Det kunde betala för antingen en arbetsyta, enskilda team inom en organisation eller för en hel organisation. Detta fungerade bra för små och medelstora företag. Men för större företag är det inte alltid möjligt att satsa på ett abonnemang för hela organisationen och teamabonnemang motsvarar inte heller riktigt deras behov. Nu finns dock även Avdelningsabonnemang som gör det möjligt att betala för bara en del av företaget. Det ger god insyn och kontroll över vilka individer du betalar för och vilka data som ingår. Om du är intresserad av att inrätta en avdelning inom din organisation kan du kontakta försäljningsavdelningen.

Åtkomst till adminkonsolen för avdelningar

Åtkomst till adminkonsol

För att få åtkomst till avdelningens adminkonsol i din organisation:

1. Klicka på ditt profilfoto
  2. I den nedrullningsbara menyn väljer du Adminkonsol

Endast den Betalningsansvariga i en avdelning kan få åtkomst till avdelningens adminkonsol, men den betalningsansvariga kan ge admin-åtkomst till en annan medlem i ett team inom avdelningen.

Hantera alla medlemmar i en avdelning

Hantera medlemmar

På fliken Medlemmar kan du:

1. Ta bort medlemmar från din avdelning genom att hålla muspekaren över ett namn och klicka på Ta bort
  2. Bjuda in nya medlemmar att gå med i ett team i din avdelning

Inaktivera en medlem i din avdelning

Gå till fliken Medlemmar i adminkonsolen om du vill ta bort en person från din avdelning.

Hitta namnet genom att rulla nedåt eller använda sökfältet. När du har hittat personen klickar du på trepunktsikonen och väljer Ta bort.

ta bort en medlem 1

ta bort en medlem 2

I nästa flik kan du:

1. Välja en medlem som du på nytt tilldelar uppgiften till
  2. Klicka på Ta bort och bekräfta inaktivering

Den inaktiverade medlemmen kommer nu att visas i medlemslistan som Borttagen

ta bort en medlem 3

Vad händer med uppgifterna som tilldelats en person som blivit avprovisionerad?

När du har avprovisionerat en användare i din avdelning kommer alla uppgifter som tidigare blivit tilldelade till personen att automatiskt läggas till i ett privat projekt. Du kan nu enkelt tilldela uppgifterna till dig själv eller någon annan medlem i din avdelning som har bäst förutsättningar att hantera arbetet.

Ett annat enkelt sätt att delegera är att välja flera avprovisionerade uppgifter samtidigt och tillämpa massåtgärder eller att masstilldela uppgifter till dig själv eller andra medlemmar i avdelningen.

Du kan se tidpunkten för inaktiveringen i kolumnen Senaste aktiviteten.

Återställa en inaktiverad medlem

Du kan återställa en inaktiverad medlem genom att hitta namnet i Medlems-fliken, klicka på trepunktsikonen och välja Återställa.

återställa 1

I nästa fönster väljer du Återställa.

återställa 2

Om du misslyckas med återställningen kommer avdelningsadministratören att få en uppgift om att kontakta vår support.

Filtrera efter typ av medlem

I fliken för Medlemmar i adminkonsolen kan du filtrera medlemslistan efter medlemstyp. Du klickar på den nedåtgående pilen bredvid medlemstyp-filtret och välj mellan Alla, Administratör, Medlem, Gäst, Inbjuden eller Borttagen.

medlemstyp-filter

Skapa ett nytt team i en avdelning

Du kan när som helst skapa ett team i en avdelning direkt från adminkonsolen.

Skapa team 1

Så här skapar du ett nytt team i en avdelning:

1. Klicka på Lägg till team på fliken Team i adminkonsolen
  2. Rulla till slutet av listan och klicka på Skapa nytt team

Skapa team 2

I dialogrutan för att skapa ett nytt team kan du:

1. Ange ett teamnamn
  2. Bjuda in teammedlemmar
  3. Ställa in teamet som antingen Dolt eller Medlemskap genom förfrågan och sedan klicka på knappen Skapa team

Hantera team i en avdelning

Den betalningsansvariga kan när som helst lägga till eller ta bort team från sin avdelning och även redigera varje team inställningar direkt från adminkonsolen.

Avdelningsadministratörer behöver inte vara medlemmar i alla team i en avdelning. Administratörer har också möjlighet att lägga till team från sin organisation till avdelningen.

Lägga till ett team till din avdelning

Lägga till team 1

Om du vill lägga till ett team i en avdelning:

1. Gå till fliken Team i adminkonsolen
  2. Välj Lägg till team

Lägga till team 2

I popupfönstret Lägg till team:

1. Välj de team i din organisation som du vill lägga till i avdelningen
  2. När du har valt teamen klickar du på Lägg till team

Ta bort ett team från din avdelning

Ta bort ett team

Om du vill ta bort ett team från en avdelning:

1. Håll muspekaren över ett team och klicka på trepunktsikonen som visas
  2. Välj Ta bort team från avdelning

Det är inte möjligt att ha ett team i en avdelning som är offentlig för organisationen.

Exportera teamdata till CSV

Avdelningsadministratörer kan exportera teamlistor till CSV i adminkonsolen genom fliken Team.

exportera CSV

Från din adminkonsol:

1. Gå till fliken Team
  2. Klicka på Exportera CSV

Du kommer att få ett e-postmeddelande med länken tlll filen att ladda ner.

Flera administratörer

Du kan visa och tilldela fler än en administratör i en avdelning. Avdelningsadministratörer kan fördela sitt administratörsansvar till andra medlemmar i avdelningen, och behöver inte längre vara en del av varje team i avdelningen.

Den här funktionen är särskilt bra för stora avdelningar eftersom allt underhåll av avdelningen då inte läggs över på en enskild person.

ge admin-åtkomst 1

Om du vill ge admin-åtkomst:

1. Klicka på Redigera profilinställningar

Välj sedan Administratör under medlemskapstyp och klicka på Spara ändringar.

ge admin-åtkomst 2

Tilldela admin-åtkomst från fliken Säkerhet

Här kan du lägga till en administratör och visa alla administratörer i avdelningen.

admin-åtkomst 2

På fliken Säkerhet i adminkonsolen:

1. Gå till Ytterligare inställningar
  2. Välj sedan Admin-åtkomst och klicka på pilen

admin-åtkomst 2

Ett popupfönster visas där du kan Lägga till en administratör. Härifrån skickas du vidare till medlemslistan där du kan bestämma vem du vill ge admin-åtkomst till.

Du kan bara vara administratör för ett team som du är medlem i.

Hantera fakturering för en avdelning

Hantera fakturering

På fliken Fakturering kan du:

1. Visa eller redigera dina abonnemangsuppgifter
  2. Redigera din betalningsinformation
  3. Visa eller ladda ner din senaste faktura

Självfakturering

Betalningsansvariga har fullständig åtkomst till faktureringsunderhåll. De kan visa kontoinformation, lägga till platser, ta bort platser, redigera detaljer och hantera självfakturerings-fakturor.

De kan också ändra fakturornas frekvens från månatlig till årlig och omtilldela betalningsansvarig.

Den betalningsansvariga är den enda som kan uppdatera abonnemangsstorlek och betalningsuppgifter. Administratörer kan lägga till eller ta bort medlemmar och lägga till/ta bort team.

Hur man lägger till eller minskar antalet platser

Från avsnittet Platsutnyttjande på faktureringssidan kan du se hur många platser som återstår i din avdelning, se hur många platser ditt abonnemang har, samt lägga till fler eller minska antalet platser.

Lägga till eller ta bort medlemmar på ett kreditkortsabonnemang

kreditkort

Lägga till eller ta bort medlemmar i ett manuellt abonnemang

manuellt abonnemang

Betalningsinformation på faktureringssidan visar om du har en manuell faktura eller om du betalar med kreditkort.

Justera faktureringsfrekvensen i avdelningar med självfakturering

På fliken Fakturering kan du byta till ett årsabonnemang. Du klickar helt enkelt på knappen Byt till årligt.

månatligt-årligt

Omtilldela betalningsansvarig

Det här flödet gör det möjligt för betalningsansvariga att omtilldela sitt ansvar som betalningsansvarig till en annan användare inom avdelningen. Den nya betalningsansvariga måste vara medlem i avdelningen.

omtilldela betalningsansvarig

Från fliken Fakturering i adminkonsolen:

1. Gå till Betalningsansvarig och klicka på Ändra betalningsansvarig
  2. Ange namn eller e-postadress för nästa betalningsansvariga eller välj en person från den nedrullningsbara menyn
  3. När du har gjort ditt val klickar du på Ändra betalningsansvarig för att bekräfta

omtilldela betalningsansvarig

omtilldela betlaningsansvarig

Den föregående betalningsansvariga förblir en administratör för avdelningen men är inte längre ansvarig för kontots fakturering.

SAML för Enterprise-avdelningar

SAML är en standard som gör det möjligt att integrera Asana med företagsägda system för enkel inloggning som Okta, OneLogin eller Microsoft Active Directory. Tidigare var SAML endast tillgängligt för våra Enterprise-organisationer. Men om du skaffar ett Enterprise-avdelningsabonnemang kan SAML nu aktiveras eller krävas för medlemmarna i den avdelningen. Om du redan har ett Enterprise-avdelningsabonnemang och vill aktivera SAML är det bara att fylla i formuläret [här].(https://form-beta.asana.com/?hash=bd9a972b99162b683818752e898991558f89c70c93bd89a22f10f034999fb1ae&id=1122941076420017).