Inaktivera filbilagor

Möjligheten att inaktivera bifogade filer är en funktion i Enterprise.

Översikt

Med funktionen för att inaktivera filbilagor kan administratörer säkerställa att Asana-implementeringar i hela organisationen uppfyller alla säkerhets- och efterlevnadskrav som rör blockering av filbilagor som begränsas enligt företagets säkerhetspolicy och föredragna filintegreringar.

Den här funktionen ger bättre kontroll på domännivå vilket säkerställer strikta uppladdningsprinciper i enlighet med organisationens krav.

IT-administratörer kan också snabbt aktivera eller inaktivera en eller flera av uppladdningskällorna ”Dator”, ”Dropbox”, ”Google Drive”, ”Box” och ”Onedrive/Sharepoint” enligt företagets IT-säkerhetspolicy och tillämpa det på alla Asanas produktytor där bilagor kan läggas till.

Åtkomst till alternativ för filbilagor

Administratörer har åtkomst till inställningarna för filbilagor via fliken Säkerhet i sin adminkonsol.

När du har öppnat fliken Säkerhet, bläddrar du ner till Ytterligare inställningar och klickar sedan på Alternativ för bifogade filer.

Alternativ för filbilagor

Standardinställningen är att alla bilagor är aktiverade.

Alternativ för filbilagor 2

I nästa fönster kan du markera eller avmarkera dina inställningar för filbilagor.

Avmarkera ”Tillåt bilagor från alla enheter”

avmarkera bilagor

Den här åtgärden inaktiverar bilagstyper på

• webbtillägg
  • mobila enheter
  • API
  • kopiera och klistra in
  • formulär
  • dra och släpp
  • vidarebefordran av e-post

Inaktivera bilagor från tredjepartsappar

avmarkera tredjepartsappar

Om du avmarkerar bilagor från tredjepartsappar innebär det att man inte längre kan lägga till bilagor från Dropbox, Google Drive, Box och OneDrive/SharePoint.

Du kan välja hur många av dessa du vill tillåta.

Inaktivera av alla typer av bilagor

Inaktivera alla bilagetyper

Den här åtgärden inaktiverar bilagstyper på

• webbtillägg
  • mobila enheter
  • API
  • kopiera och klistra in
  • formulär
  • dra och släpp
  • vidarebefordran av e-post
  • tredjepartsappar som stöds

Inaktivera bilagor på mobiler

Det finns ingen skillnad i mobilappen när det gäller bilagor mellan uppladdningar från tredjepartsappar och bilagor från enheten. Detta beror på att allting laddas ner till enheten först.

Det enda sättet att inaktivera på mobiler är att avmarkera tillåt bilagor från alla enheter.

avmarkera bilagor

avmarkera bilagor på mobilen