Inaktivera filbilagor

Möjligheten att inaktivera bifogade filer är en funktion i Enterprise som är tillgänglig för superadministratörer.

Översikt

Med funktionen för att inaktivera filbilagor kan superadministratörer säkerställa att Asana-implementeringar i hela organisationen uppfyller alla säkerhets- och efterlevnadskrav som rör blockering av filbilagor som begränsas enligt företagets säkerhetspolicy och föredragna filintegreringar.

Den här funktionen ger bättre kontroll på domännivå vilket säkerställer strikta uppladdningsprinciper i enlighet med organisationens krav.

IT-administratörer kan också snabbt aktivera eller inaktivera en eller flera av uppladdningskällorna till datorn, Dropbox, Google Drive, Box och Onedrive/Sharepoint enligt företagets IT-säkerhetspolicy och tillämpa det på alla Asanas produktytor där bilagor kan läggas till.

Åtkomst till alternativ för filbilagor

Superadministratörer har åtkomst till inställningarna för filbilagor via fliken Säkerhet i sin adminkonsol.

När du har öppnat fliken Säkerhet, bläddrar du ner till Ytterligare inställningar och klickar sedan på Alternativ för bifogade filer.

Alternativ för filbilagor

Standardinställningen är att alla bilagor är aktiverade.

Alternativ för filbilagor 2

I nästa fönster kan du välja dina inställningar för filbilagor.

Avmarkera Tillåt bilagor från Asana-appar, API och andra funktioner

avmarkera bilagor

Den här åtgärden inaktiverar bilagstyper på

• webbtillägg
  • mobila enheter
  • API
  • kopiera och klistra in
  • formulär
  • dra och släpp
  • vidarebefordran av e-post.

Inaktivera bilagor från tredjepartsappar

För att ta bort möjligheten att bifoga filer från tredjepartsappar kan du blockera dem i fliken Appar eller välja en app i popup-fönstret. Det innebär att man inte längre kan lägga till bilagor från Dropbox, Google Drive, Box och OneDrive/SharePoint.

Inaktivera bilagor på mobiler

Det finns ingen skillnad i mobilappen när det gäller bilagor mellan uppladdningar från tredjepartsappar och bilagor från enheten. Detta beror på att allting laddas ner till enheten först.

Det enda sättet att inaktivera på mobiler är att avmarkera Tillåt bilagor från Asana-appar, API och andra funktioner.

avmarkera bilagor på mobilen