Uppsägning

Vad tråkigt att du lämnar oss, men i det här avsnittet hittar du information om hur du avslutar ditt Asana-abonnemang, och även information om andra alternativ som kan intressera dig.

Vad har Asana för uppsägningspolicy?

Asana gör det möjligt för användare med gratisabonnemang att avsluta tjänsten när som helst och användare med betalabonnemang att avsluta sitt abonnemang när som helst. Avslutet träder i kraft vid i slutet av betalperioden.

Om du avslutar ditt abonnemang före nästa förnyelsecykel behåller du åtkomst till betalda funktioner till slutet av din abonnemangsperiod. När ditt abonnemang förfaller förlorar du åtkomst till betalda funktioner.

Möjligheten att nedgradera, justera eller avsluta abonnemang omfattas av abonnentavtalet eller abonnemangsavtalet som parterna har ingått separat.

Du kan hitta mer information i vårt abonnentavtal.

Avsluta ett betalt Asana-abonnemang

Den betalningsansvariga kan när som helst nedgradera en organisation, ett team eller en arbetsyta med Premium-behörigheter:

Det är enkelt att avsluta ett abonnemang. För att avsluta en betalversion behöver du bara logga in på det Asana-konto du vill avsluta, klicka på din profilbild på höger sida i det övre fältet, välja Adminkonsol, gå till fliken Fakturering och sedan välja Avsluta abonnemang.

Avsluta en Premium-arbetsyta:

• Klicka på din profilbild på höger sida i det övre fältetdet övre fältet och välj Adminkonsol
  • Gå till fliken Fakturering
  • Välj Avsluta abonnemang/provperiod eller Redigera abonnemang i fliken Fakturering

Avsluta eller ändra

För att avsluta ett Premium-abonnemang kan den betalningsansvariga gå till fliken Fakturering i adminkonsolen.

Alternativet för att avsluta teamabonnemang är i teaminställningarna. Du måste vara betalningsansvarig för att kunna avsluta ett teamabonnemang.

Åtkomst till faktureringssidan

Du har åtkomst till faktureringssidan under fliken Fakturering i adminkonsolen. För team måste du gå till dina teaminställningar.

Åtkomst till faktureringssidan för ett Premium-team

För att få åtkomst till faktureringssidan för ett Premium-team

1. För muspekaren över namnet på Premium-teamet eller Business-teamet inom organisationen, i sidofältet.
  2. Klicka på trepunktsikonen.
  3. Klicka på Hantera fakturering.

Den betalningsansvariga för ett manuellt fakturerat Premium-abonnemang kan kontakta försäljningsteamet under fliken Fakturering för att justera eller avsluta abonnemanget inför kommande period.

Härifrån kan du gå till fliken Fakturering

Den betalningsansvariga för teamet kan avsluta ett abonnemang genom att klicka på teaminställningar och gå till fliken Fakturering.

Det är endast den betalningsansvariga som kan avsluta ett abonnemang.

Åtkomst till faktureringssidan för en Premium-arbetsyta eller en Premium-organisation

Du kan öppna din arbetsytas faktureringssida från adminkonsolen i din arbetsyta/organisation.

Få åtkomst till adminkonsolen i din arbetsyta

För att få åtkomst till adminkonsolen i din arbetsyta:

1. Klicka på din profilbild uppe till höger
  2. Klicka på Adminkonsol

Gå till fliken Fakturering efter att du har klickat på Adminkonsol.

se faktureringsinformation

I fliken Fakturering kan du:

1. Byta betalabonnemang
  2. Se platsanvändning
  3. Uppdatera faktureringsinformation
  4. Omtilldela betalningsansvarig för kontot
  5. Ladda ned den senaste fakturan
  6. Kontakta supporten om du vill avsluta

Att uppgradera eller nedgradera innebär inte att några data går förlorade. Om du nedgraderar ditt betalabonnemang till ett gratisabonnemang förlorar du däremot din tillgång till alla Premium-funktionerna.

Avsluta en provperiod med ett Asana-abonnemang

Hur avslutar jag en Asana-provperiod?

Om du vill avsluta en provperiod är det bara att följa samma steg som för ett betalabonnemang. Den enda skillnaden är att du i stället klickar på Avsluta provperiod. Du kan avsluta kontot när som helst under den 30 dagar långa provperioden. Om du avslutar kontot under provperioden kostar det ingenting.

Efter att ha avslutat en provperiod kommer du, efter provperiodens slut, att kunna återgå till det Asana-abonnemang du hade innan.

Läs mer om olika Asana-betalabonnemang.

Så här ser processen ut för att avsluta en provperiod med en arbetsyta:

När du klickar på Avsluta kommer du att se ett antal sidor med information som ger dig möjlighet att antingen fortsätta avslutningsprocessen eller Behåll Asana Premium.

Välj Avsluta provperiod om du är 100 % säker på att det är rätt beslut.

Fortsätt för att avsluta

Syftet med sidorna är att se till att du är säker på ditt beslut. Du kan när som helst ändra dig genom att klicka på Behåll Asana Premium. När vi har tagit emot en bekräftelse på att du verkligen vill avsluta kommer vi att omedelbart att hantera din begäran. Du kommer i slutet av processen att se en skärmbekräftelse med texten Du har avslutat din provperiod.

behåll Asana Premium

Den sista sidan är den med texten Du har avslutat din provperiod.

klar

Du kan när som helst återställa dina Premium-funktioner genom att uppgradera till ett betalabonnemang.

Manuellt fakturerade abonnemang

Avsluta ett manuellt fakturerat Premium-abonnemang:

Den betalningsansvariga för ett manuellt fakturerat Premium-abonnemang kan kontakta supporten under fliken Fakturering i adminkonsolen för att justera eller avsluta abonnemanget inför kommande period.

Gå till fliken Fakturering.

1. Gå till avsnittet Betalningsinformation
  2. Klicka på Kontakta support

fakturering

Din förfrågan kommer att skickas till våra supportteam via supportformuläret. Om du behöver hjälp med att avsluta ditt abonnemang innan nästa förnyelseperiod kan du även chatta direkt med vårt kundsupportteam (tillgängliga måndag till fredag, 01:00–18:00 PST).

supportformulär

Den betalningsansvariga för teamabonnemang kan avsluta det manuella abonnemanget inför kommande förnyelseperiod i sina teaminställningar, under fliken Fakturering.

Åtkomst till faktureringssidan via adminkonsolen

Den betatalningsansvariga, som även är administratör, för en Premium-organisation kan få åtkomst till fakturering i adminkonsolen.

ändra ditt abonnemang

I fliken Fakturering kan du:

1. Byta betalabonnemang
  2. Se platsanvändning
  3. Uppdatera faktureringsinformation
  4. Omtilldela betalningsansvarig för kontot
  5. Ladda ned den senaste fakturan
  6. Kontakta supporten

Endast den betalningsansvariga för en organisation kan uppdatera faktureringsinformation, omfördela betalningsansvar, ladda ned den senaste fakturan eller avsluta abonnemang inför kommande period.

Nedgradera till ett gratisabonnemang

Om du vill ha ett personligt och enkelt uppgiftshanteringsverktyg kan du när som helst nedgradera till Asana Basic.

Om du beslutar dig för att nedgradera kommer det nya abonnemanget att börja gälla i slutet av din nuvarande abonnemangsperiod.

• Välj Avsluta abonnemang/provperiod eller Redigera abonnemang från fliken Fakturering i adminkonsolen.

Du kan när som helst kontakta supporten om du behöver hjälp med att avsluta ett abonnemang, ändra ett abonnemang eller gå tillbaka till Asana Basic.

Nedgradera och andra alternativ

Om du beslutar dig för att avsluta ett betalabonnemang kommer du och ditt team att förlora åtkomst till Premium-funktioner såsom avancerade team- och projektbehörigheter, anpassade fält, tidslinjevy och uppgiftsberoenden.

Alla avslut träder i kraft i slutet av faktureringscykeln.

Det finns andra alternativ som du kan titta på. Du kan dra nytta av våra gratisutbildningar som vi erbjuder alla våra Premium-användare, om du tror att ditt team behöver hjälp med att få ut det mesta av våra betalfunktioner.

Läs mer om Asanas olika abonnemang och prissättning.

Du behöver inte avsluta ditt abonnemang. Det finns andra alternativ som kan ge dig den styrka, kontroll och anpassningsförmåga du behöver för att hantera ditt team och alla era projekt.

Ändra ditt nuvarande abonnemang

Du kan ändra eller byta abonnemang i adminkonsolen, i delen om abonnemangsuppgifter (via fliken Fakturering).

Kunder som betalar med kreditkort:

Om du betalar med kreditkort väljer du Ändra abonnemang från fliken Fakturering i adminkonsolen.

Kunder som betalar manuella fakturor:

När du har klickat på Ändra abonnemang blir du hänvisad till ett formulär där du blir ombedd att fylla i uppgifter om ditt projekt, ditt team och processen du vill spåra i Asana.

Klicka på Skicka in när du har fyllt i uppgifterna. Du kommer at bli kontaktad av en Asana-specialist när vi har behandlat din förfrågan.

försäljningsformulär

Om du är betalningsansvarig för ett teamabonnemang får du åtkomst till faktureringssidan i dina teaminställningar.

Ändra storleken på ditt Premium-abonnemang

Den betalningsansvariga kan lägga till platser till ett teamabonnemang genom att antingen gå in i adminkonsolen eller i teaminställningarna.

Om du har ett manuellt fakturerat abonnemang kommer du att bli ombedd att kontakta Asanas försäljningsavdelning för att begära ändringar.

Om du vill uppdatera ditt abonnemang kan du kan ändra storleken på abonnemanget via den nedrullningsbara menyn Platser.

Abonnemangsdetaljer

På sidan där du ändrar abonnemangsdetaljer kan du:

1. Välja ett betalabonnemang
  2. Välja månatlig eller årlig fakturering
  3. Välja storleken på abonnemanget du uppgraderar till i det nedrullningsbara fältet Platser
  4. Välja att uppgradera hela organisationen eller bara ett team

Klicka på Uppdatera abonnemang-knappen när du har gjort dina val.

Alla våra abonnemang är nivåindelade. Vi erbjuder inte Asana Premium-abonnemang för 1 användare. Vi erbjuder däremot olika nivåer för mindre team med 2, 3, 4 eller 5 medlemmar. När du uppgraderar måste du välja den lämpligaste nivån för din teamstorlek.

Vi vill gärna höra hur vi kan förbättra plattformen. Vi vill alltid bli bättre och skulle verkligen uppskatta all feedback vi kan få. Kontakta gärna vår support.