Uppgradering och fakturering

Klicka här för att läsa mer om prissättning, Premium-funktioner, Asana Business och Asana Enterprise.

Eller gå direkt till uppgraderingssidan

Uppgraderingsalternativ

Tre saker att tänka på när du funderar på att uppgradera till ett betalt abonnemang.

Vilken del du vill uppgradera:

• En ArbetsytaArbetsytaEn arbetsyta är en samling personer och projekt i Asana som inte kräver en e-postdomän som är anpassad eller tillhör ett företag.
  • Ett teamteamEtt team är en grupp personer i en organisation som samarbetar med projekt. inom en organisation
  • En hel OrganisationOrganisationOrganisationer kopplar ihop alla i företaget som använder Asana genom en delad e-postdomän.

Går det att uppgradera mindre team?

Vi erbjuder abonnemang för 2, 3, 4 eller 5 medlemmar som uppfyller behoven som mindre team har. Vi erbjuder inte Asana Premium-abonnemang för 1 användare.

Du kan välja att uppgradera ett team om det bara är en specifik grupp som behöver tillgång till betalfunktionerna och inte hela organisationen. Det går dock inte att föra över abonnemang mellan olika arbetsytor och organisationer. Om du råkar uppgradera fel arbetsyta/organisation behöver du först avsluta den innan du kan uppgradera en ny arbetsyta/organisation.

Din faktureringsperiod:

• Månatligen
  • Årlig

Med ett årsabonnemang får du två gratismånader.

Antalet medlemmar du vill uppgradera till:

• För att uppgradera en arbetsyta eller organisation behöver du uppgradera alla medlemmar i organisationen
  • För att uppgradera ett team inom organisationen behöver du bara uppgradera teammedlemmarna

Betalande organisation vs betalande team

Om du tillhör en organisation måste du avgöra om du vill uppgradera hela organisationen eller bara ett specifikt team.

Om du uppgraderar organisationen betalar du för varje medlem i organisationen. Hela organisationen och alla team inom organisation har tillgång till betalfunktionerna.

Om du uppgraderar ett specifikt team kommer endast det teamet att få tillgång till betalfunktionerna. Resten av organisationen och de övriga teamen får behålla den grundläggande versionen av Asana, med möjlighet att bli uppgraderade. Kontakta vårt försäljningsteam om du är intresserad av att uppgradera flera team.

Ta reda på mer om skillnaden mellan organisationer och team

Uppgradera till ett betalabonnemang

Asana-uppgradering

För att uppgradera finns det två möjligheter:

1. Klicka på den orange knappen Uppgradera till höger om det övre fältet
    1. Klicka på din profilbild och välj Uppgradera i den nedrullningsbara menyn

Du kommer att bli omdirigerad till en sida där du kan välja till vilken nivå du vill uppgradera arbetsytan eller organisationen till. Du kan välja mellan ett Premium-, Business- eller Enterprise-abonnemang. Om du har problem med att uppgradera kan du kontakta supporten.

När du har valt ett abonnemang kommer du att bli omdirigerad till en sida där du kan välja om du vill uppgradera hela organisationen eller bara ett team.

Kryssmarkeringen visar vilken arbetsyta eller organisation du håller på att uppgradera.

Abonnemangsdetaljer

På sidan där man ändrar abonnemangsdetaljer kan du:

1. Välja ett betalabonnemang
  2. Välja månatlig eller årlig fakturering
  3. Välja storleken på abonnemanget du uppgraderar till i det nedrullningsbara fältet Platser
  4. Välja att uppgradera hela organisationen eller bara ett team

Alla våra abonnemang är nivåindelade. Vi erbjuder för tillfället inga abonnemang för enbart en användare.

Klicka på Uppdatera abonnemang-knappen när du har gjort dina val för att komma till sidan med faktureringsinformation.

På sidan med faktureringsinformation kan du lägga in dina betalningsdetaljer och faktureringsadressen.

Tryck på Uppgradera när du har valt abonnemangstyp och lagt in faktureringsinformationen

Fakturabetalning

Vi erbjuder fakturabetalning för årsabonnemang med minst 20 medlemmar.

För mer information kan du kontakta vårt försäljningsteam.

Hantera fakturering

Under uppgraderingsprocessen kan du utse dig själv eller en kollega till betalningsansvarig för abonnemanget.

Betalningsansvarig:

• Kan uppdatera faktureringsinformation
  • Blir automatiskt administratör i en Premium-organisation och kan utse andra administratörer
  • Kan uppgradera, nedgradera och avsluta Premium-abonnemanget
  • Kan utse en annan medlem till betalningsansvarig
  • Får varje faktureringsperiod en kopia av den senaste fakturan
  • Har åtkomst till kopior av föregående fakturor

Betalningsansvariga har fler behörigheter än Administratörer. Bara Betalningsansvariga kan uppdatera faktureringsinformation, ändra abonnemangstyper, ändra betalningsansvarig, visa platsutnyttjande och ladda ned fakturor

Få åtkomst till faktureringssidan för din arbetsyta eller organisation

Du kan öppna din arbetsytas faktureringssida från adminkonsolen i din arbetsyta/organisation.

Få åtkomst till adminkonsolen i din arbetsyta

För att få åtkomst till adminkonsolen i din arbetsyta

1. Klicka på din profilbild uppe till höger
  2. Klicka på Adminkonsol

Gå till fliken Fakturering efter att du har klickat på Adminkonsol.

se faktureringsinformation

I fliken Fakturering kan man:

1. Byta betalabonnemang
  2. Se platsanvändning
  3. Uppdatera faktureringsinformation
  4. Omtilldela betalningsansvarig för kontot
  5. Ladda ned den senaste fakturan
  6. Kontakta supporten

Få åtkomst till teamets faktureringssida

Du kan få åtkomst till faktureringssidan i dina teaminställningar.

För att få åtkomst till faktureringssidan för ett Premium-team

1. För muspekaren över namnet på Premium-teamet inom organisationen, i sidofältet.
  2. Klicka på trepunktsikonen.
  3. Klicka på Hantera fakturering.

Den betalningsansvariga för ett manuellt fakturerat Premium-abonnemang kan kontakta försäljningsteamet under fliken Fakturering för att justera eller avsluta abonnemanget

Härifrån kan du gå till fliken Fakturering

Den betalningsansvariga för teamet kan avsluta ett abonnemang genom att klicka på teaminställningar och gå till fliken Fakturering.

Få åtkomst till fakturering med adminkonsolen

Den betatalningsansvariga, som även är administratör, för en Premium-organisation kan få åtkomst till fakturering i adminkonsolen.

se faktureringsinformation

I fliken Fakturering kan du:

1. Byta betalabonnemang
  2. Se platsanvändning
  3. Uppdatera faktureringsinformation
  4. Omtilldela betalningsansvarig för kontot
  5. Ladda ned den senaste fakturan
  6. Kontakta supporten

Endast den betalningsansvariga för en organisation kan uppdatera faktureringsinformation, omtilldela betalningsansvar eller ladda ned den senaste fakturan.

Uppdatera antal platser

Den betalningsansvariga kan lägga till platser till ett teamabonnemang genom att antingen gå in i adminkonsolen eller i teaminställningarna.

Om du har ett manuellt fakturerat abonnemang kommer du att bli ombedd att kontakta Asanas försäljningsavdelning för att begära ändringar.

Om du vill uppdatera ditt abonnemang kan du kan ändra storleken på abonnemanget via den nedrullningsbara menyn Platser.

Uppgradera platsabonnemang

På sidan där du ändrar abonnemangsdetaljer kan du:

1. Välja ett betalabonnemang
  2. Välja månatlig eller årlig fakturering
  3. Välja storleken på abonnemanget du uppgraderar till i det nedrullningsbara fältet Platser
  4. Välja att uppgradera hela organisationen eller bara ett team

Nedgradera till ett gratisabonnemang eller ändra abonnemangsstorlek

Ändra eller avsluta ett Premium-abonnemang:

• Klicka på din profilbild på höger sida i det övre fältetdet övre fältet och välj Adminkonsol
  • Gå till fliken Fakturering
  • Välj Avsluta abonnemang/provperiod eller Redigera abonnemang i fliken Fakturering

Avsluta eller ändra

Vi avslutar årsabonnemang automatiskt efter betalperiodens slut om du väljer att avsluta det.

Ta reda på mer om vår uppsägningspolicy och om andra alternativ som intresserar dig här.

Klicka här för att komma till faktureringssidan.

Att uppgradera eller nedgradera innebär inte att några data går förlorade.

Föregående fakturor

Den betalningsansvariga har alltid tillgång till den senaste fakturan i fliken Fakturering i arbetsytans eller organisationens inställningar. En administratör, som även är betalningsansvarig, för en Premium-organisation har tillgång till sina fakturor i fliken Fakturering i adminkonsolen.

När du har öppnat inställningarna i arbetsytan, teamet eller organisationen:

1. Går du till fliken Fakturering
  2. Klicka på Visa senaste fakturan

För att se den senaste fakturan för ett Premium-team inom en organisation måste du först öppna fliken Fakturering genom teaminställningarna.

Den betalningsansvariga får under varje faktureringsperiod även en kopia av fakturan per e-post. Varje e-postmeddelande innehåller en länk som ger tillgång till alla föregående fakturor.

Få tillgång till alla föregående fakturor:

Leta upp och öppna ett valfritt faktura-e-postmeddelande från Asana.

Faktura 2

Klicka på Se din faktura online längst ner i e-postmeddelandet.

Faktura 3

Endast den betalningsansvariga får faktura-e-postmeddelanden från Asana och har tillgång till föregående fakturor.