Administratörsroller

Översikt

I Asana finns det två administratörsroller – administratörer och superadministratörer. Administratörer har åtkomst till funktioner för användar- och teamhantering samt säkerhetsinställningar för enskilda användare. Superadministratörer har åtkomst till alla administratörsfunktioner samt säkerhetsinställningar för hela organisationen. Eftersom superadministratörer kan övervaka säkerhetsfunktioner för hela organisationen bör rollen superadministratör ges till en IT-administratör. Den första superadministratören för en organisation måste genomgå en verifieringsprocess. Efter att de har verifierats kan superadministratörer även ge andra personer statusen superadministratör utan verifiering. Den här processen begränsar åtkomsten till kritiska säkerhetsinställningar till ett begränsat antal användare. Endast organisationsmedlemmar kan ha roller som administratör eller superadministratör.

Superadministratör vs administratör

Observera att både superadministratörer och administratörer endast är tillgängliga för organisationer och avdelningar som har Premium+. Om du behöver få åtkomst till ytterligare kontroller kan du gå vidare till verifieringsprocessen för superadministratör.

• Superadministratörer är vanligtvis IT-administratörer i en organisation. De övervakar funktioner såsom SCIM och lösenordsåterställning för hela organisationen.

• Administratörer tenderar att vara IT-support eller företagsledare. De har åtkomst till individuell lösenordsåterställning och till att anpassa varumärken samt funktioner för användar- och teamhantering.

Behörigheter för administratörer och superadministratörer

behörighetsgraf

Verifiering av superadministratörer

lägga till superadministratör

I de flesta fall behöver du inte ha en superadministratör i din domän, men om du behöver det får du ett meddelande i adminkonsolen som vägleder dig genom verifieringsprocessen. Om du vill verifiera dig på förhand kan du göra det genom att gå till adminkonsolen och klicka på fliken säkerhet, sedan på administratörsåtkomst och välja att lägga till en ny superadministratör.

I organisationer måste en användare genomgå en verifiering innan de kan bli superadministratörer. Den superadministratören kan sedan skapa ytterligare superadministratörer. I avdelningar måste varje användare som vill bli superadministratör gå igenom verifieringen oberoende av varandra.

För att genomföra verifieringsprocessen måste du bevisa att du äger och kan ändra domänen (t.ex. Asana.com) som matchar en av de e-postdomäner som är anslutna till din Asana-instans. Detta görs genom att ändra DNS-posterna (Domain Name System) för domänen. Mer exakt kommer vi be dig att lägga till en TXT-post på ett sätt som inte påverkar driften av din webbplats, men som bevisar att du äger den. Vi kommer att tillhandahålla ytterligare instruktioner när du påbörjar verifieringen.

Du kan lära dig hur du går igenom hela verifieringsprocessen i vår artikel Verifiering av superadministratörer.

Lägga till en superadministratör

I organisationer kan superadministratörer lägga till andra superadministratörer

lägga till fler superadministratörer

Om du vill lägga till ytterligare superadministratörer klickar du på knappen Lägg till en superadministratör i avsnittet Administratörsåtkomst i din säkerhetskategori i adminkonsolen.

Visa och hantera administratörer

Visa administratörer och superadministratörer

filtrera administratörsroller

1. Klicka på din profilbild och gå till Adminkonsolen.
  2. Klicka på fliken Medlemmar och filtrera efter Medlemstyp för att visa en lista över administratörer och superadministratörer i organisationen.

Hantera administratörer och superadministratörer

ta bort administratörsroller

1. Klicka på trepunktsikonen om du vill se alternativ för att ta bort administratören eller redigera administratörens profil.

Visa administratörer som organisationsmedlemmar

För att visa alla administratörer i din organisation:

1. Klicka på din profilbild i det övre högra hörnet
  2. Välj Om min organisation
  3. Klicka på Administratörsåtkomst för att visa en lista över administratörer och superadministratörer för organisationen.