Hantera ett team

Teamkollegor

Team består av personer i din organisation som samarbetar med varandra i projekt. Varje team har sina egna medlemmar och projektprojektProjekt är listor med uppgifter.. De som inte har tillgång till alla projekt i teamet visas som medlemmar med begränsad åtkomst på fliken Medlemmar i teaminställningar.

Medlemmar med begränsad åtkomst kan se de projekt och uppgifter som de har lagts i, men inte konversationer eller andra projekt i teamet.

teaminställningar medlemmar

Du kan ändra inställningar för teammedlemmar genom att:

  • Klicka på ikonen med tre punkter som visas mittemot ditt team-namn.
  • Klicka på Redigera teaminställningar.

teaminställningar medlemmar

Gå till fliken Medlemmar, där ser du en lista över alla medlemmar i teamet och de som har begränsad åtkomst. Om du är en fullvärdig teammedlem kan du ge fullständig teamåtkomst till medlemmar med begränsad åtkomst i listan.

Du kommer till Teaminställningar genom att klicka på Se alla medlemmar från ikonen med tre punkter.

Om du lägger till någon som en uppgiftsföljare eller -tilldelad person i ett projekt inom ett team läggs de inte till i teamets medlemslista. De behöver läggas till som [projektmedlemmar] (/guide/help/projects/people).

Som teammedlem får man:

  • Åtkomst till alla öppna projekt i teamet.
  • Justera teamets behörighetsinställning.
  • Bjuda in medlemmar till teamet.
  • Ta bort medlemmar från teamet.
  • Byta namn på teamet.
  • Se teamets alla konversationerkonversationerAnvändare kommunicerar via konversationer i Asana. Starta en konversation på en projekt- eller teamsida..
  • Åtkomst till teamkalendern.

Godkänna förfrågningar om att gå med i teamet {#gl-approve}.

När någon skickar en förfrågan om att få gå med i ett team måste förfrågan godkännas för att personen ska bli medlem.

Medlemskap genom förfrågan

Godkänn en förfrågan om att gå med i teamet genom att:

  1. Klicka på Granska och godkänna.
> Teammedlemmarna får också ett meddelande högst upp på skärmen som visar att det finns en ny teammedlem som väntar på godkännande.

godkänn förfrågan

På skärmen för medlemsförfrågningar kan du välja Godkänn eller Neka bredvid en persons namn.

Öppna team kräver inga godkännanden.

Aviseringar för medlemskapsförfrågningar

Som standard får alla teammedlemmar en e-postavisering vid en ny förfrågan om att gå med i teamet. Vilken medlem som helst kan klicka för att godkänna, men du kan även begränsa dessa e-postaviseringar till en viss grupp medlemmar.

Alla teammedlemmar kan fortfarande godkänna förfrågningar om att gå med i teamet även om du begränsar vem som får de här aviseringarna.

aviseringar för medlemskapsförfrågningar

Begränsa aviseringar för medlemskapsförfrågningar

  1. Öppna teaminställningarteaminställningarteaminställningar är justeringar som endast påverkar ett team, inte en hel organisation. och gå till fliken Avancerat.
  2. Klicka på knappen Endast utvalda medlemmar får en avisering om att godkänna nya medlemmar.
  3. Ange namnet på medlemmen eller medlemmarna som du vill ska få aviseringar om nya medlemsförfrågningar.

Inställningar för aviseringar om medlemskapsförfrågningar är endast tillgängliga för team som är inställda på medlemskap genom förfrågan.

Bjuda in någon till ett team

Bjud in någon till ett team i din organisation när du vill ge dem åtkomst till teamets projekt.

bjuda in till team

Du kan bjuda in någon till ditt team genom att klicka på knappen Bjud in på teamsidans sidhuvudsidhuvudSidhuvudet är en del av användargränssnittet mellan det övre fältet och huvudfönstret och låter användaren navigera mellan projekten.

Där bjuder du in en person till teamet genom att ange personens namn eller e-postadress.

Du kan även bjuda in någon till ett team genom att klicka på +-ikonen bredvid teamtiteln i sidofältet eller genom att använda flervalsknappen.

Ta bort någon från ett team

Ta bort någon från teamet när du inte längre vill att de ska ha åtkomst till teamets projekt och teamkonversationerteamkonversationerDu kan påbörja en teamkonversation för att göra ett tillkännagivande, diskutera flera projekt eller dela teamrelaterad information..

Lär dig hur du tar bort någon helt från din organisation i den här artikeln.  

ta bort från team

Ta bort någon från ett team genom att:

  1. Gå till fliken Medlemmar i teaminställningar.
  2. Hålla muspekaren över personens namn och välja knappen Ta bort som visas.

Vad händer med tilldelade uppgifter när medlemmar tas bort från ett team i en organisation?

Medlemmarna har fortfarande åtkomst till sina tilldelade uppgifter. De uppgifter som de har tilldelats i teamets projekt kommer att fortsätta vara tilldelade till dem.

Det är först när de tas bort från organisationen som deras uppgifter läggs in i ett projekt för administratören.

När en person avprovisionerats från din organisation skapas ett privat projekt för dig som innehåller personens tidigare tilldelade uppgifter.

Åtkomst till projekt när man har tagits bort från organisationen

Teammedlemmar förlorar åtkomst till alla projekt i det team de tas bort från.

Om teamet är Medlemskap genom förfrågan eller privat, eller om projektet är privat under ett öppet team, kommer de inte längre ha åtkomst till projekten.

Vi stöder tyvärr inte den här webbläsaren

Asana fungerar tyvärr inte med webbläsaren du använder. Använd i stället en av följande stödda webbläsare för att registrera dig.

Välj språk

När du väljer ett språk ändras språket och/eller innehållet på asana.com