Medlemmar med begränsad åtkomst i team

Tidigare när du lade till personer utanför ditt team till ett projekt visades de inte i listan Medlemmar i teamets inställningar utan lades till som teamgäster. Det här berodde på ett räkningsfel från vår sida. Numera kommer de som inte har åtkomst till alla projekt i ditt team att visas som medlemmar med begränsad åtkomst under fliken Medlemmar i teaminställningar eller i inställningar för arbetsyta.

Medlemmar med begränsad åtkomst kan se projekt och uppgifter som de är tillagda i, men inte konversationer eller andra projekt i teamet.

Om du bestämmer dig för att uppgradera till Asana Premium måste du tänka på att räkna med dina medlemmar med begränsad åtkomst.

Om du vill behålla medlemmarna med begränsad åtkomst krävs ingen åtgärd från din sida. Vårt team kommer automatiskt att lägga till dem i platsräkningen och justera faktureringsplanen därefter. Men om du inte vill att de ska räknas som teammedlemmar kan du enkelt avprovisionera dem från Asana.

De kommer att tas bort från projekten de har lagts till i och de kommer inte att räknas med i det totala antalet platser. Om du vill läsa mer om hur man tar bort projektmedlemmar kan göra det här.

teaminställningar för medlemmar

Få åtkomst till teammedlemmar:

  • Håll muspekaren över teamnamnet i sidofältet och klicka på kugghjulsikonen.
  • Klicka på Redigera teaminställningar.

teaminställningar för medlemmar

Gå till fliken Medlemmar, där ser du en lista över alla medlemmar i teamet och de som har begränsad åtkomst. Om du är en fullvärdig teammedlem kan du ge fullständig teamåtkomst till medlemmar med begränsad åtkomst i listan.

Om du lägger till någon som en uppgiftsföljare eller tilldelad person läggs de inte till i teamets medlemslista.

Begränsad åtkomst i arbetsytor

Tidigare när du bjöd in någon till din arbetsyta fanns alternativet Bjud in som gäst. Numera väljer du Ge begränsad åtkomst när du bjuder in någon. I din profil i det övre fältet klickar du på inställningar för arbetsyta och därefter på fliken Medlemmar för att att visa och bjuda in medlemmar, på samma sätt som för ett team.

Inställningar för arbetsyta för medlemmar

Om du är en fullvärdig medlem i en arbetsyta kan du hålla muspekaren över namnet på en person i medlemslistan för att omvandla en medlem med begränsad åtkomst till en medlem i arbetsytan.

Arbetsytor fungerar som enskilda team. Läs mer om det här.

Vi stöder tyvärr inte den här webbläsaren

Asana fungerar tyvärr inte med webbläsaren du använder. Använd i stället en av följande stödda webbläsare för att registrera dig.

Välj språk

När du väljer ett språk ändras språket och/eller innehållet på asana.com