Förstå meddelanden

Använd meddelanden för att diskutera, göra ett tillkännagivande, brainstorma, fira framgångar eller samtala runt olika ämnen. Du kan skicka meddelanden direkt till dina medarbetare, projekt eller team.

Meddelanden till team, projekt och personer

Du kan skicka meddelanden till enskilda medarbetare, alla medlemmarna i utvalda projekt eller alla medlemmarna i dina team.

Alla de här typerna av meddelanden fungerar på samma sätt men det finns dock några kriterier som skiljer dem åt:

• Var du skriver ditt nya meddelande.
  • Vem som får meddelandeaviseringar.
  • Vem som har åtkomst till meddelanden.

Skriva ett nytt meddelande

Det finns flera olika sätt att skriva ett nytt meddelande på. Du kan använda knappen Skicka meddelande i inkorgen eller knappen Snabbinfoga. Du kan hålla muspekaren över enskilda medarbetares foton eller gå till fliken Meddelanden på projektets eller teamets sida.

Du kan skicka meddelanden till flera mottagare och även till flera projekt eller team.

teammedelanden

Skapa ett teammeddelande

Klicka på fliken Meddelanden i det övre navigeringsfältet på teamsidan för att skriva ett nytt meddelande. Du kan också gå till fliken Översikt och klicka på knappen Skicka meddelande intill teammedlemslistan.

![projektmeddelanden(https://luna1.co/58fd93.png){.screenshot}

Skapa ett projektmeddelande

1. Klicka på fliken Meddelanden i det övre navigeringsfältet på projektsidan.
  2. Klicka på Skicka meddelande till medlemmar.

Skärmbild med fokus på meddelandealternativ i menyn Snabbinfoga

Skapa ett meddelande med Snabbinfoga

1. Klicka på ikonen Snabbinfoga i det övre högra hörnet.
  2. Välj alternativet Meddelande i menyn.

Du kan även hålla muspekaren över en användares namn eller foto och klicka på Skicka meddelande

Svara på ett meddelande

För att svara på ett meddelande kan du skriva ett svar. Du kan även gilla meddelandet för att visa din bekräftelse eller ditt stöd.

Skärmbild med fokus på olika möjligheter för att svara på ett meddelande

Olika möjligheter för att svara på ett meddelande

1. Klicka på tummen upp-ikonen för att gilla ett meddelande.
  2. Lägga till en kommentar för att svara på ett meddelande.
  3. Använda rik text för att formatera ett meddelande.
  4. Du kan även @omnämna någon och bifoga en bilagabilagaEn fil bifogad i en uppgift eller konversation..
  5. Lägga till emojier eller uppskattningar i meddelandetexten.
  6. Ladda upp utvalda filer till meddelandet från datorn, Dropbox, Box eller Google Drive.
  7. Klicka på knappen skicka för att skicka ditt meddelande.

Andra alternativ för att dela ett meddelande: Skriv ut och få en länk

Skärmbild med fokus på alternativ för att skriva ut ett meddelande och få en länk

Det finns andra åtgärder att tillämpa på meddelanden som hjälper dig att dela informationen som du och dina teamkollegor lägger upp.

1. Klicka på den första ikonen som visas i det övre högra hörnet i ett meddelande.
  2. Klicka på trepunktsikonen i det övre högra hörnet i ett meddelande och välj Skriv ut för att skriva ut meddelandet.

Redigera ett meddelande

Du kan redigera dina egna svar genom att hålla muspekaren över meddelandet, klicka på den nedrullningsbara pilen som visas och sedan välja Redigera kommentar. Du kan också ta bort kommentaren i samma meny genom att klicka på alternativet Ta bort kommentar, eller använda alternativet Fäst högst upp så att din kommentar visas först, innan de andra kommentarerna i meddelandet.

skärmbild med fokus på redigeringsalternativ för ett meddelande

För att redigera ett meddelande:

1. Klicka på den nedrullningsbara pilen intill ditt svar.
  2. Klicka på Redigera kommentar.

skärmbild med fokus på etiketten som visar att ett meddelande har redigerats

Det går att se vilka meddelanden som har redigerats i och med att etiketten (redigerad) visas bredvid svaret.

Hitta ett meddelande

Du kan hitta ett meddelande som har skickats eller mottagits genom att gå till respektive meddelanderapport i avsnittet Rapporter i sidofältet.

visa meddelanden

Det går att se vilka meddelanden som har redigerats i och med att etiketten (redigerad) visas bredvid svaret.

Mina skickade meddelanden visar alla meddelanden du har skickat till personer, projekt eller team. Du har även tillgång till den här rapporten i din Asana-inkorg, i fliken Mina skickade meddelanden.

Mina mottagna meddelanden visar alla meddelanden du har fått.

Ta bort ett meddelande

Skärmbild med fokus på hur man tar bort ett meddelande

Ta bort ett meddelande:

1. Klicka på trepunktsikonen i det övre högra hörnet i ett meddelande för att öppna menyn.
  2. Välj Ta bort.

Du kan bara ta bort meddelanden som du själv har lagt upp. Tar du bort ett meddelande tar du även bort alla tillhörande kommentarer.