Skapa och redigera i iOS

Skapa en uppgift

Skapa en uppgift i ditt projekt

Tryck på snabbinfoga-ikonen från projektets list- eller tavelvy.

lägga till uppgift från projektvyn

skapa en uppgift från projekt 2

I popup-fönstret för att skapa en uppgift kan du:

1. rulla uppåt för att expandera skapa uppgift-fönstret
  2. lägga till ett uppgiftsnamn
  3. välja en tilldelad person
  4. lägga till ett slutdatum
  5. lägga till en bild, en bilaga eller ta ett foto
  6. skapa uppgiften genom att trycka Skapa.

Skapa en uppgift i Mina uppgifter

Tryck på snabbinfoga-ikonen från listvyn av Mina uppgifter.

lägga till en uppgift från mina uppgifter

Med uppgiftsredigering kan du inkludera all viktig information som behövs i dina uppgifter, såsom t.ex. anpassade uppgiftsfält, beskrivning, projekt, underuppgifter och bilagor. När all relevant information finns i uppgifterna kan du lita på att allt är på rätt plats.

skapa en uppgift från mina uppgifter 2

I popup-fönstret för att skapa en uppgift kan du:

1. rulla uppåt för att expandera skapa uppgifter-fönstret
  2. lägga till ett uppgiftsnamn
  3. välja en tilldelad person
  4. lägga till ett slutdatum
  5. lägga till en bild, en bilaga eller ta ett foto
  6. trycka på Skapa för att skapa uppgiften.

Visa eller redigera en uppgifts detaljer

Tryck på en uppgift för att visa eller redigera detaljerna.

redigera uppgift 1

På skärmen för uppgiftsdetaljer kan du:

1. märka en uppgift som slutförd, gilla en uppgift eller vidarebefordra en uppgift
  2. trycka på trepunktsikonen för att se fler alternativ
  3. lägga till en uppgiftstitel
  4. lägga till en mottagare och ett slutdatum
  5. lägga till [anpassade fält] (https://asana.com/guide/help/premium/custom-fields) i din uppgift
  6. lägga till en uppgiftsbeskrivning
  7. lägga till din uppgift i specifika projekt
  8. skapa underuppgifter till din uppgift
  9. lägga till en bild, bilaga, uppskattning eller länk
  10. lägga till medarbetare till din uppgift.

redigera uppgift 2

På skärmen med fler alternativ kan du:

1. dela uppgiften
  2. hantera projekt
  3. Märka för
  4. märka som en milstolpe
  5. märka som ett godkännande
  6. lägga till en tagg
  7. kopiera URL
  8. lämna uppgiften
  9. ta bort uppgiften.

Veckofokus

veckofokus

Ditt veckofokus

Starta arbetsveckan på ett medvetet sätt genom att sätta ett fokus för veckan. Ange din viktigaste prioritering för veckan för att den ska visas på mobilen och webben. Att sätta ett fokus leder till bättre planering, åtgärder och resultat eftersom ditt fokus visas på olika plattformar.

På måndagsmorgnar uppmanas mobilanvändare att sätta ett veckofokus. Veckofokus som har ställts in på mobilen kommer även att visas på skrivbordet och webbversioner av Asana, men det kommer inte att vara möjligt att redigera det där. Ditt veckofokus visas högst upp i dina Mina uppgifter under veckan, för att hjälpa dig med din planering.

Uppskattningsklistermärken

Uppskattningsklistermärken är ett sätt att stärka samarbetet kring en uppgift. De är animerade figurer och illustrationer som användare kan lägga till via emoji-menyn. Klistermärken är ett utmärkt sätt att berömma teamkollegor och medarbetare och ge dem erkännande för allt från milstolpar till slutförda uppgifter eller statusuppdateringar.

uppskattningsklistermärken

1. Klicka på uppskattningsikonen om du vill få åtkomst till uppskattningsklistermärken via kommentarsfältet i en uppgift, statusuppdatering, etc.
  2. Välj vilket klistermärke du vill ha
  3. Klistermärkena hamnar då bredvid dina andra kommentarer, uppdateringar eller frågor

Sorteringsalternativ för uppgifter

Du kan också lägga till flervalsuppgifter inom flera olika projekt.

flervalsikon 5

Sorteringsalternativ för uppgifter

Sortera efter uppgiftsstatus

Du kan sortera dina uppgifter efter ej slutförda uppgifter, slutförda uppgifter eller alla uppgifter. Detta gör du genom att trycka på alternativet för sortering av uppgifter till vänster på skärmen.

uppgiftssortering alternativ 1

Välj sedan ditt uppgiftsfilter.

uppgiftssortering alternativ 2

Ytterligare sorteringsalternativ

Om du vill visa ytterligare sorteringsalternativ klickar du på ikonen Sortera.

sorteringsalternativ 1

Välj sedan det önskade sorteringsalternativet.

sorteringsalternativ 2

Märka en uppgifts prioritet

uppgiftsprioritet 1

Om du vill märka en uppgifts prioritet:

1. Tryck på trepunktsikonen.
  2. Tryck på Märk för.

Sedan kan du märka uppgiften I dag, Kommande eller Senare

uppgiftsprioritet 2

3D Touch

Tryck och håll ned Asana-appikonen på startskärmen.

3D touch

Om din iOS-enhet har 3D touch kan du:

1. skapa en ny uppgift
  2. skapa en uppgift med ett bifogat foto
  3. få åtkomst till din inkorg
  4. söka efter objekt i Asana
  5. redigera din startskärm
  6. dela appen
  7. ta bort appen.

Skapa uppgifter med Siri

Skapa uppgifter i Asana var som helst i från med hjälp av Siri. Den här integreringen fungerar på många språk.

• Ladda ned den senaste versionen av Asana för iOS
  • Tryck och håll ned startknappen.
  • Säg ”Hej Siri”.
  • Säg ett uppgiftsnamn – till exempel, ”Publicera foton från konferensen genom att skapa en uppgift i Asana”.
  • Säg ”i Asana” eller ”genom att använda Asana” någonstans i uppgiftsnamnet.
  • Den nya uppgiften visas i Mina uppgifter.

Du måste ha iOS-versionen 11.0.0 eller högre för att kunna skapa uppgifter med Siri.

Läs mer om våra tillgänglighetsfunktioner.

Lägg till taggar till uppgifter

Om du vill lägga till en tagg till en uppgift trycker du på trepunktsikonen inne i uppgiften.

tagg 1

Tryck sedan på Lägg till tagg.

tagg 2

tagg 3

På nästa skärm kan du:

1. lägga till ett taggnamn
  2. lägga till en ny tagg.

Kommentarsåtgärder

Kommentarsåtgärder 1

När du kommenterar en uppgift i iOS kan du:

1. lägga till uppgiftsföljare
  2. @omnämna andra i ditt team
  3. ladda upp bilder från din telefon
  4. ladda upp filbilagor.

Det är också möjligt att kopiera en kommentar eller att fästa den högst upp i kommentarslistan i en uppgift. Du kan också redigera eller radera dina egna kommentarer.

Kommentarsåtgärder 2

Du kan trycka och hålla ned en kommentar när du vill göra något av följande:

1. Kopiera kommentar.
  2. Trycka Fäst högst upp.
  3. Redigera kommentar.
  4. Radera kommentar.

Du kan bara radera eller redigera dina egna kommentarer.

Göra markeringar på bilder i Asana

När du har valt en bild eller tagit ett foto kan du trycka och hålla ned bilden.

Markeringar

Här väljer du Gör markering.

Markering 2

När du har gjort önskade ändringar i bilden trycker du på Spara längst upp till höger på skärmen och skickar bilden som en kommentar genom att trycka på Skicka.

Markering 3

Startdatum

Lägg till ett startdatum för dina uppgifter så att du vet när du ska börja jobba, hur lång tid det ska ta och så att du aldrig missar ett slutdatum igen.

Startdatum

Om du vill lägga till ett startdatum till en uppgift från kalenderskärmen:

1. Tryck på Fler alternativ.
  2. Tryck på Lägg till startdatum.

Ange den dag du vill börja arbeta med uppgiften som startdatum. Skriv sedan in det datum du senast måste slutföra uppgiften som slutdatum.

Startdatum två

Skapa ett projekt

Om du vill skapa ett projekt:

1. Tryck på +-knappen högst upp till höger på fliken Projekt.

Från skärmen för att skapa projekt kan du:

1. ange projektets namn
  2. välja vilket team du vill att projektet ska läggas till i
  3. välja en tavel- eller listlayout
  4. skapa projekt.

Visa projektdetaljer

Öppna ett projekt för att visa eller redigera dess detaljer.

projektdetaljer

När du öppnar ett projekt och trycker på pilen bredvid titeln kan du:

1. Visa projektets uppgiftslista.
  2. Få åtkomst till projektets kalender.
  3. Visa och posta projektkonversationer.
  4. Visa/lägga till/ta bort projektmedlemmar.
  5. Visa/redigera projektets beskrivning och färg.
  6. Om du klickar på skjutreglageikonen längst upp till höger på skärmen kan du sortera dina uppgifter efter ej slutförda, slutförda, alla uppgifter eller efter anpassat fält.

Skapa en konversation

Ny teamkonversation

Skapa en konversation:

1. Du kommer till teamets sida genom att trycka på pilen bredvid teamnamnet från fliken Alla projekt.

Tryck sedan på ikonen Konversationer om du vill se alla teamets konversationer eller skapa en ny.

Teamsida

På skärmen för att skapa konversationer kan du:

1. identifiera det teamteamEtt team är en grupp personer i en organisation som samarbetar med projekt. eller projektprojektProjekt är listor med uppgifter. där du vill lägga upp konversationen
  2. ange ett ämne för ditt inlägg
  3. beskriva sammanhanget i brödtexten
  4. lägga till en bilagabilagaEn fil bifogad i en uppgift eller konversation. i ditt inlägg.

Konversationsdetaljer

Tryck på en konversation för att visa dess detaljer.

Konversationsdetaljer

Från skärmen för att skapa konversationer kan du:

1. gilla konversationen
  2. få åtkomst till fler alternativ
  3. skriva en kommentarkommentar
  4. @omnämna en teammedlem
  5. ladda upp en bild eller ett foto
  6. ladda upp en bilagabilagaEn fil bifogad i en uppgift eller konversation.
  7. lägga till följareföljareLägg till följare i en uppgift så att de får aviseringar om uppdateringar av uppgiften..

Fler alternativ

Om du vill få fler alternativ kan du trycka på trepunktsikonen på skärmen med konversationsdetaljer.

fler alternativ

Det här popup-fönstret låter dig:

1. gå till teamets sida
  2. dela konversationen
  3. kopiera konversationens URL.