Grunderna i iOS

Med Asana för iOS kan du organisera dagens uppgifter och kommunicera med teamet var du än befinner dig.

Ladda ned Asana-appen för iPhone och iPad från App Store.

Få åtkomst till Mina uppgifter, projekt, konversationer, inkorgen, sökfunktionen och snabbinfoga från din iOS-enhet. Webb- och iOS-apparna uppdateras i realtid för att dina uppgifter och chattar ska synkronisera automatiskt oavsett vilken enhet du använder.

Asana-mobilappen är endast kompatibel med iOS 13 eller senare.

Registrera dig hos Asana

välkommen iOS

När du öppnar appen första gången kan du:

1. skapa ett nytt konto
  2. logga in på ditt befintliga konto.

Skapa ett konto

Om det är första gången du använder Asana kan du skapa ett konto i iOS-appen.

skapa ett Asana-konto

Logga in på ditt konto

Om du redan har ett konto kan du logga in på ditt konto i iOS-appen på samma sätt som i skrivbordsversionen.

Logga in med Google enkel inloggning

Du kan använda dina Google-inloggningsuppgifter för att logga in på Asana via Google enkel inloggning.

logga in med Google enkel inloggning

Logga in med en e-postadress

Ange din e-postadress för att logga in med en e-postadress.

logga in med e-postadress ett

Här kan du välja att antingen få en magisk länk vi e-post eller att själv skriva in lösenordet.

logga in med e-postadress två

Organisationer

Om du registrerar dig för ett Asana-konto med en e-postdomän som tillhör ett företag kommer du att uppmanas att antingen skapa ett team i din nya organisation eller, om det redan finns en organisation, skicka en begäran om att gå med i ett befintligt team inom den organisationen.

Skapa ett nytt team

Skapa ett team i en organisation:

När du har registrerat dig för ett Asana-konto under en företagsdomän och har skapat en organisation, kommer du att bli uppmanad att skapa ett nytt team. Ange ett teamnamn och tryck sedan på ikonen Nästa längst upp till höger på skärmen.

Gå med i en organisation

Gå med i en befintlig organisation:

När du har registrerat dig för ett Asana-konto under en företagsdomän och om det redan finns en organisation som tillhör den domänen, kan du begära att gå med i ett befintligt team i organisationen. Välj de team du vill gå med i och tryck sedan på ikonen Nästa längst upp till höger på skärmen.

En e-postdomän kan endast associeras till en organisation åt gången. Det är däremot möjligt att ha flera domäner associerade till samma organisation.

Logga in med SAML

Om du är medlem i en Enterprise-organisation med SAML aktiverat kan du logga in genom att trycka på Logga in och ange din e-postadress utan att fylla i lösenordet. Du kommer därefter att bli omdirigerad till inloggningssidan eller -appen till ditt företags identitetsleverantör.

Logga in med Google

Tryck på Logga in med Google för att logga in via Google enkel inloggning. Du använda vilket Google-konto som helst som är kopplat till din iOS-enhet.

Logga in med 1Password

Du kan även använda 1Password för att logga in på Asana om du har installerat appen på din iOS-enhet.

Brickor och aviseringar

Brick-ikonen som används av Asana är det röda numret ovanför Asana-ikonen på din iOS-enhet. Den visar antalet nya meddelanden i din inkorg för alla dina organisationer, arbetsytor och personliga projekt.

iOS-brickor och -aviseringar

För att anpassa antalet brickor och aviseringar:

• Gå till Inställningar på din enhet.
  • Tryck på Notiser.
  • Rulla nedåt.
  • Välj Asana.
  • Ställ in växlingsikonen för att aktivera eller inaktivera de Asana-aviseringar du vill ska visas på din iOS-enhet.

Dela

Du kan använda Asana-delningstillägget för att dela innehåll från din iOS-enhet när du surfar på webben, såsom länkar, text eller bilder.

Gör så här för att komma igång:

• Tryck på delningsikonen när du tittar på en annan app.
  • Tryck på Mer.
  • Välj Asana.
  • Tryck på Asana när delningen har lagts till.

Om Asana inte dyker upp som ett alternativ efter aktiveringen innebär det att vi inte stödjer delning av innehållet.

Använda Asana offline

Du kan använda Asana för iOS offline för att visa dina aviseringar, kommentera uppgifter och konversationer, ändra slutdatum eller tilldelade personer och slutföra uppgifter, var du än befinner dig.

Du kan använda Asana offline för att:

• skapa uppgifter, konversationer eller projekt
  • tilldela uppgifter
  • ställa in slutdatum
  • lägga till eller ta bort medarbetare
  • lägga till eller ta bort taggar
  • lägga till eller ta bort uppgifter från projekt
  • slutföra uppgifter
  • ta bort uppgifter
  • ändra ordningen på uppgifter i projekt eller i mina uppgifter
  • gilla uppgifter, konversationer eller aviseringar
  • lägga till eller ta bort kommentarer
  • bjuda in teammedlemmar
  • arkivera eller avarkivera aviseringar i din inkorg.

Asana offline iOS

När du skapar en uppgift eller en kommentar offline ser du en banner längst ned i appen som talar om att Asana är offline.

För större åtgärder såsom att skapa eller redigera uppgifter, underuppgifter, projekt eller kommentarer visas en ljusgrå molnikon bredvid de åtgärder som inte har synkroniserats. Det här innebär att det bara är du som kan se dem. När du är online kommer ändringarna att synkroniseras och hela teamet kommer att kunna se de uppdaterade uppgifterna, projekten och konversationerna.

Du kan också snabbt lägga till en uppgift offline. En Ny uppgift-knapp visas högst upp i alla listor i appen. Lägg till en uppgift, tryck på enhetens retur-knapp och börja sedan skriva på din nästa uppgift.

En räknare längst ned i appen sammanställer de åtgärder du har utfört offline. När du är online igen kommer numret att minska tills alla dina uppdateringar är tillgängliga i Asana och de grå molnikonerna har försvunnit.

Uppgifter och konversationer i ett projekt som aldrig har öppnats i appen är inte synliga offline, men du kan lägga till uppgifter i de här projekten när du är offline.

Push-meddelanden

Om du har aktiverat aviseringar på din iOS-enhet kommer du att få push-meddelanden när:

• en uppgift har tilldelats till dig
  • en kommentar har lagts upp i en uppgift som du har blivit tilldelad och/eller du samarbetar på
  • en uppgift som du samarbetar på märks som slutförd
  • en uppgift som har tilldelats till dig förfaller (skickas vid midnatt samma dag som uppgiften förfaller)
  • en konversation eller statusuppdatering har lagts upp i ett team eller en arbetsyta som du är medlem i
  • en bilaga läggs till i en uppgift du samarbetar på.

När du väljer Asana-ikonen högst upp på telefonen för att visa dina aviseringar ser du dem grupperade. Använd fingrarna för att zooma in och se mer information eller gå till din Asana-inkorg.

Push-meddelanden är som standard aktiverade.

Hantera push-meddelanden

Tryck på ikonen Push-meddelanden i kontofliken för att komma åt dina inställningarna för push-meddelanden.

inställningar för push-meddelanden 1

I nästa skärm kan du aktivera och inaktivera dina valda push-meddelanden.

inställningar för push-meddelanden 2