Ditt konto

Asana-konton är gratis och personliga. Asana-konton ger tillgång till delade ArbetsytorArbetsytorEn arbetsyta är en samling personer och projekt i Asana som inte kräver en e-postdomän som är anpassad eller tillhör ett företag. och OrganisationerOrganisationerOrganisationer kopplar ihop alla i företaget som använder Asana genom en delad e-postdomän. för att användare ska kunna samarbeta med andra Asana-användare.

Med ett enda Asana-konto kan du skapa eller gå med i flera arbetsytor och organisationer, för att samarbeta med olika grupper av Asana-användare. De arbetsytor och organisationer du tillhör är separata enheter, var och en med sin egen unika uppsättning av personer, projekt och uppgifter.

Har du problem med anslutningen? Då kan den här artikeln vara till hjälp.

asana-kontodiagram

Eftersom varje arbetsyta och organisation är separata enheter kan inte dina kollegor se vilka arbetsytor eller organisationer du tillhör. Inte heller du kan se vilka arbetsytor eller organisationer dina kollegor tillhör.

Läs mer om sekretessen mellan de olika ytorna här.

Läs mer om behörighetsinställningarna för projekt och uppgifter inom varje arbetsyta och organisation här.

Skapa ett konto

Du kan registrera dig själv eller acceptera en inbjudan. Det är gratis att skapa ett Asana-konto.

Du måste ange ett namn och en e-postadress. Du kommer att kunna lägga till fler e-postadresser till ditt konto senare. Använd din jobb-e-postadress om du vill gå med i företagets OrganisationOrganisationOrganisationer kopplar ihop alla i företaget som använder Asana genom en delad e-postdomän.. Om du registrerar dig med din jobb-e-postadress och om det finns en befintlig organisation under den företagsdomänen, kommer du att kunna begära att gå med i team inom organisationen.

Du behöver inte ha flera konton. Du kan gå med i, skapa eller lämna ett valfritt antal organisationer eller arbetsytor från ett enda konto, såsom i bilden ovanför.

Från startsidan

Gå till https://asana.com och välj Prova gratis för att skapa ett konto

asana-startsida

Du kan registrera dig genom att:

• ange en e-postadress och skapa ett nytt lösenord som är specifikt för Asana
  • använda ditt Google-konto om du har Asana Premium, Asana Business eller Asana Enterprise
  • använda SAML om du har Asana Enterprise.

Om du väljer att registrera dig med ditt Google-konto:

• Kommer vi att använda inloggningsuppgifterna för det Google-konto du för närvarande är inloggad på, eller så ber vi dig att logga in på ditt Google-konto.
  • Kommer du inte att ha ett specifikt Asana-lösenord, men du kan skapa ett när som helst med hjälp av processen för bortglömda lösenord (som beskrivs längre fram i den här artikeln).

Ett lösenord måste innehålla minst åtta tecken.

Från en inbjudan

När du får en inbjudan:

• klicka på länken i inbjudan du fick via e-post i en webbläsare som stöds av Asana
  • klicka på knappen Gå med i [namnet på teamet] nu eller kopiera och klistra in länken nedanför.

NUX

Från sidan för att skapa ett konto:

1. Ange ditt namn
  2. Ange din jobb-e-postadress
  3. Välj en profilbild
  4. Skapa ett lösenord

Det är frivilligt att ladda upp en profilbild när du skapar kontot. Om du väljer att inte ladda upp en bild när du skapar kontot kan du lägga till en senare i Mina inställningar.

Logga in

Gå till https://app.asana.com/ eller https://asana.com för att logga in på Asana

inloggningssidan

Från inloggningssidan har du två inloggningsmöjligheter:

1. Klicka på Använda Google-konto
  2. Ange kontots e-postadress och lösenord

Om du för närvarande loggar in på ditt konto med Google och vill byta till att logga in med ett lösenord, kan du begära en länk för återställning av lösenordet.

Logga in med SAML

Om din organisation använder Asana Enterprise-versionen och har SAML aktiverat behöver du inte ett lösenord för att logga in på kontot. Det räcker med din e-postadress.

För att logga in på ditt konto med SAML aktiverat:

Alternativt kan användare från organisationer som har SAML aktiverat även logga in på sina konton med en anpassad URL. Lägg bara till ditt företags e-postdomän i slutet av URL:en https://app.asana.com/a/ för att komma åt din anpassade inloggningsportal.

Till exempel så kan medlemmar i organisationen acme.com logga in på sina konton från https://app.asana.com/a/acme.com

Medlemmar i organisationer som kräver SAML-autentisering måste logga in på kontot med sin SAML-relaterade e-postadress, oavsett antalet e-postadresser som finns på kontot.

Inloggningsdetektering

Användare bör får ett e-postmeddelande så snart vi upptäcker en ny inloggning på deras konto. Det här är en säkerhetsfunktion som är utformad för att upptäcka eventuell inloggning på kontot.

E-postmeddelandet kommer att skickas ut till användare när de:

• Använder en webbläsare och en IP-adress för första gången

Det här gäller för inloggningar med användarnamn/lösenord och Google SAML-baserad autentisering av enkel inloggning (SSO).

Logga ut

logga ut från appen

För att logga ut från Asana:

1. Klicka på din profilbild
  2. Klicka på Logga ut

När du loggar ut från Asana kommer du att loggas ut från alla aktiva sessioner, vilket även innefattar mobila sessioner.

Återställa lösenordet

Du skapar ditt Asana-lösenord när du registrerar dig. Om du har registrerat dig med ditt Google-konto har du inget Asana-lösenord, men du kan skapa ett med länken Har du glömt ditt lösenord?.

Om du har glömt ditt lösenord eller vill ändra det kan du återställa lösenordet på inloggningssidan.

Om du återställer ditt lösenord loggas ditt konto ut från alla andra datorer och mobila enheter som du tidigare varit inloggad från.

bortglömt lösenord

För att generera en länk för återställning av lösenord:

Klicka på länken Har du glömt ditt lösenord?inloggningssidan och följ anvisningarna på nästa sida

Klicka här för att återställa ditt lösenord..

Titta i din inkorg efter ett meddelande om återställning av lösenord från Asana. Meddelandet innehåller en länk som du kan använda för att logga in på ditt konto och ange ett nytt lösenord.

För medlemmar i en organisationmedlemmar i en organisation som har angett flera e-postadresser i sitt konto kommer länken för att återställa lösenordet alltid att skickas till den e-postadress som är kopplad till organisationens domän.

Flera konton och sammanfogning

Om du har flera konton som du vill foga samman, kan du lägga till e-postadressen som är kopplad till ett konto till det andra kontot från Mina inställningar.

Att foga samman dina konton innebär:

• att e-postadresserna från de ursprungliga kontona kommer att kopplas till det nya kontot
  • att det nya kontot kommer att ha tillgång till alla organisationer och arbetsytor från de ursprungliga kontona.

lägg till e-post

Logga in på ditt huvudkonto och därefter:

1. Klicka på din profilbild och välj Mina inställningar.
  2. Gå till E-post-vidarebefordran.
  3. Klicka på + Lägg till ny e-post.
  4. Ange Ny e-postadress.
  5. Klicka på knappen Autentisera igen.
  6. Logga in med ditt Asana-konto.

Observera att länken för inbjudan kan kräva att du loggar in på ditt Asana-konto igen, logga in på det konto som du vill sammanfoga.

e-postmeddelande för verifiering av konto 2

Asana kommer sedan att be dig att hämta en länk i din sekundära inkorg för att bekräfta sammanfogningen.

När sammanfogningen är klar kan du logga in på ditt konto med en e-postadress som är kopplad till kontot. Du kommer inte att kunna separera dina konton vid ett senare tillfälle.

Om du använder funktionen Logga in med Google måste du i stället verifiera ditt Google-konto. Ett popupfönster kommer att uppmana dig att logga in på Google. Ange inloggningsuppgifterna för den e-postadress som för närvarande är kopplad till ditt Asana-konto för att påbörja processen.

Om du tillhör mer än en organisation som kräver inloggning via Google enkel inloggning (SSO) eller SAML kommer du inte att kunna foga samman dina konton. Du måste logga in på vart och ett av dina Asana-konton (ett per organisation) och logga in separat för varje organisation.

Kontosäkerhet är vår högsta prioritet och syftet med den här åtgärden är att skydda dina uppgifter genom att göra inloggningsprocessen säkrare för dem som tillhör flera betalande organisationer.

Kontoinaktivering

Inaktivera ditt personliga Asana-konto enbart om du inte längre vill använda Asana.

Du kan inaktivera ditt konto via fliken Konto i Mina inställningar.

kontoinaktivering

För att inaktivera ditt konto:

1. Gå till fliken Konto i Mina inställningar.
  2. Klicka på Inaktivera konto.

När du har inaktiverat ditt konto kommer du inte längre att ha tillgång till några uppgifter i kontot. Om du vill använda Asana i framtiden måste du registrera dig för ett nytt konto.

En inaktivering inaktiverar endast ditt personliga Asana-konto. Organisationerna och arbetsytorna du tillhör är delade utrymmen och kommer inte att tas bort.