Konfigurera din domän

Asana är det enklaste sättet för dig och teamet att följa upp arbetet på.

På vår supportsida hittar du allt du behöver veta om funktionerna i Asana. Lär dig hur man konfigurerar sin organisation eller sin arbetsyta, skapar projekt och uppgifter, hanterar behörighetsinställningar, bjuder in teamkollegor, lär känna Premium-funktioner och mycket mer.

Oavsett om du registrerar dig hos Asana själv eller har fått en inbjudan, börjar du med att skapa ett Asana-konto. Asana-konton är gratis och personliga. De ger åtkomst till delade arbetsytor och organisationer och möjliggör samarbete med andra Asana-användare.

Titta på Asana-demon

Registrera dig och skapa ett konto

Skapa ett konto på startsidan

Om du registrerar dig för ett Asana-konto själv hjälper vi dig att skapa en arbetsyta för att komma igång. Du kan sedan bjuda in andra personer och skapa projekt och uppgifter.

Skapa ett konto med en inbjudan

Skapa ett konto med en inbjudan

Om någon bjuder in dig till Asana kommer du att gå med i deras arbetsyta eller organisation där du kan samarbeta med dem (och deras kollegor) om olika projekt och uppgifter.

1. Ange ditt namn
  2. Ange din jobb-e-postadress
  3. Välj en profilbild
  4. Skapa ett lösenord

Oavsett om du registrerade dig själv eller blev inbjuden, har du möjlighet att skapa flera arbetsytor för att arbeta med olika grupper i Asana.

Arbeta med olika grupper med bara ett konto

Med ett enda Asana-konto kan du skapa eller gå med i flera arbetsytor och organisationer för att samarbeta med olika grupper av Asana-användare. De arbetsytor och organisationer du tillhör är separata enheter, var och en med sin egen unika uppsättning av personer, projekt och uppgifter.

Ditt Asana-konto är kopplat till din e-postadress. Du kan skapa och gå med i Asana-organisationer och -arbetsytor för att spåra dina uppgifter, projekt och konversationer

Eftersom varje arbetsyta och organisation är separata enheter kan inte dina kollegor se vilka arbetsytor eller organisationer du tillhör. Inte heller du kan se vilka arbetsytor eller organisationer dina kollegor tillhör.

Identifiera vilken typ av utrymme i Asana som bäst passar dina behov

Tabellen nedan beskriver skillnaderna mellan arbetsytor, team och organisationer.

Arbetsyta team: Organisation:
Kan skapas med en personlig e-postadress Måste skapas med en jobb-e-postadress
Fungerar som ett team för personligt bruk eller för ett litet team Fungerar som ett team inom en organisation Rymmer flera team
Kan inte skapa nya team Kan skapa flera team
Vem som helst kan läggas till som medlem eller gäst Medlemskapet styrs av teambehörighetsinställningarna Medlemskapet styrs av företagets e-postdomän. Alla andra går med i organisationen som gäster

Identifiera din nuvarande arbetsyta eller organisation

Identifiera arbetsyta eller organisation

För att identifiera din befintliga arbetsyta eller organisation:

1. Klicka på din profilbild i det övre högra hörnet
  2. Bockmarkeringen visar vilken arbetsyta eller organisation du för tillfället är inloggad i

Växla mellan dina arbetsytor och organisationer

Varje arbetsyta och organisation du tillhör är separata enheter och var och en har en egen uppsättning av projekt och uppgifter. Eftersom varje arbetsyta och organisation är sin egen enhet måste du växla mellan dem för att komma åt dina projekt och uppgifter.

nedrullningsbar meny i det övre fältet

För att växla mellan dina arbetsytor och organisationer:

1. Klicka på din profilbild i det övre högra hörnet
  2. Välj vilken arbetsyta eller organisation du vill ha åtkomst till i den nedrullningsbara menyn