Multival

multival

Multival är ett enkelt och effektivt sätt att vidta åtgärder för flera uppgifter samtidigt.

För att välja flera uppgifter i en ListvyListvyVisar dina uppgifter i en lista. Listvyn är standardvyn för Mina uppgifter, projekt och sökvyer. i huvudfönstrethuvudfönstret kan du använda en av följande metoder:

Klicka + Skift + Klicka

• Klicka på den första uppgiften i ditt urval.
  • Håll ned Skift-tangenten på tangentbordet.
  • Klicka på den sista uppgiften i ditt urval.

Klicka + Skift + Pilar

• Klicka på den första uppgiften i ditt urval.
  • Håll ned Skift-tangenten på tangentbordet.
  • Använd upp- eller nedpilen för att välja intilliggande uppgifter.

Klicka + Dra

• Klicka på den första uppgiften i ditt urval.
  • Dra muspekaren till den sista uppgiften i ditt urval.

Ctrl/Cmd + Klicka (för ej intilliggande uppgifter)

• Håll ned Ctrl- eller -tangenten på tangentbordet.
  • Klicka på varje önskad uppgift.

multival 2

När du har valt alla dina uppgifter och verktygsfältet visas kan du:

1. lägga till dem i ett projekt eller flytta dem till ett annat avsnitt i projektet
  2. kopiera uppgiftslänkarna
  3. ta bort uppgifterna
  4. få åtkomst till andra uppgiftsalternativ.

När du har valt flera uppgifter kan du samtidigt ändra tilldelad person, slutdatum eller anpassade fält.

multival 3

När du klickar på trepunktsikonen kan du:

1. märka alla valda uppgifter som slutfördaslutfördaAtt märka en uppgift med en bock för att visa att den är klar./ej slutförda
  2. lägga till medarbetare till alla valda uppgifter
  3. märka alla uppgifter som milstolpar
  4. märka alla uppgifter som godkännanden
  5. göra alla uppgifter beroende av andra uppgifter
  6. sammanfoga duplicerade uppgifter.

Kom ihåg att du kan använda kortkommandon för att vidta de flesta av de åtgärder som anges ovan.

Du kan även dra och släppa dina valda uppgifter i huvudfönstret för att flytta dem till ett annat avsnitt i projektet.