Tillgänglighet

Vi har åtagit oss att göra Asana tillgängligt för alla så att team kan uppnå bästa möjliga resultat.

Färgblindvänligt läge i Asana

Färgblindvänligt läge gör det möjligt för Asana-användare som lider av deuteranopi och protanopi (röd-grön färgblindhet) att bättre skilja mellan olika färger för projekt och statusuppdateringar.

åtkomst profilinställningar

För att aktivera färgblindvänligt läge:

1. Klicka på din profil från det övre fältet.
  2. Välj Mina inställningar.

färgblint läge

Gå till fliken Visning och markera kryssrutan Aktivera färgblindvänligt läge (protanopi och deuteranopi). Du bör se att färgerna ändras omedelbart.

Mörkt läge

Mörkt läge är ett färgsättningsläge som innebär en ljus text mot en mörk bakgrund. Du kan nu själv välja dina egna visningsinställningar i Asana.

Få åtkomst till mörkt läge

Börja med att klicka på Mina inställningar.

mörkt läge 1

Gå därefter till fliken Visning och välj Mörkt i listan med teman.

mörkt läge 2

Mörkt läge aktiveras.

mörkt läge 3

Stöd för iOS VoiceOver

VoiceOver är en gestbaserad skärmläsare som gör att du kan använda Asana iOS-appen utan att behöva se skärmen.

voiceover ios

Du kan aktivera VoiceOver genom att gå till Allmänna Inställningar på din iOS-enhet och klicka på Tillgänglighet.

voiceover ios

Klicka på VoiceOver i menyn Tillgänglighet.

voiceover ios

Klicka på VoiceOver-reglaget för att aktivera VoiceOver-läge.

voiceoverläge

Du kan sedan ta emot uppdateringar och skapa uppgifter med hjälp av VoiceOver-funktioner.

Skapa uppgifter med Siri

Skapa uppgifter i Asana var du än befinner dig med hjälp av Siri. Den här integreringen fungerar på [flera språk] (https://blog.asana.com/2017/11/asana-available-new-languages-french-german/) som stöds i Asana.

• Ladda ned den senaste versionen av Asana för iOS
  • Tryck och håll in startknappen eller säg ”Hej Siri”.
  • Säg ett uppgiftsnamn – till exempel, ”Publicera foton från konferensen genom att skapa en uppgift i Asana”.
  • Säg ”i Asana” eller ”genom att använda Asana” någonstans i uppgiftsnamnet.
  • Den nya uppgiften visas i Mina uppgifter.

Du måste ha iOS-versionen 11.0.0 eller högre för att kunna skapa uppgifter med Siri.