Asana för Jira

Installera Asana för Jira-integreringen för att skapa transparens mellan verksamhets- och teknikteam och bygga interaktiva och anslutna arbetsytor.

Asana för Jira-integreringen gör det möjligt för affärs- och produktteam som planerar arbetet i Asana att samarbeta och jobba sömlöst med ingenjörs- och teknikteam som utför arbetet i Jira.

Översikt

Främja synlighet och transparens mellan Asana och Jira Cloud

• Anslut Asana och Jira för att skapa transparens mellan verksamhets- och teknikteam, i stället för att förlora tid på statusuppdateringsmöten och att manuellt uppdatera två olika verktyg.
  • Öka synligheten i produktutvecklingsprocessen och minska den onödiga tiden du lägger på att kommunicera fram och tillbaka.
  • Skapa interaktiva och anslutna arbetsflöden mellan båda teamen.
  • Uppnå en snabbare lönsamhet av Jira med Asana.

Förena teknik- och verksamhetsteam

• Samordna arbetet mellan team för att säkerställa ett transparent arbetsflöde.
  • Dra nytta av ett sömlöst spårningssystem som fungerar tvärfunktionellt.

Installationskrav

Asana-krav

Asana för Jira-integreringen är tillgänglig för alla Premium-kunder, Business-kunder och Enterprise-kunder.

Jira-krav

Du måste ha ett Jira Cloud-konto för att kunna installera Asana för Jira-integreringen.

Om du använder Jira Server ska du använda Asana för Jira Server-integreringen

1. Gå till URL:en du använder för att logga in på ditt Jira-konto
  2. Om URL:en ser ut så här: ">ditt organisationsnamn>.atlassian.net", använder du Jira Cloud, och kan använda Asana för Jira-integreringen
  3. Om URL:en INTE ser ut så här: ">ditt organisationsnamn>.atlassian.net" ska du använda Jira Server, och kan inte använda Asana för Jira-integreringen

Du kan få mer information på Atlassians community-sida här.

Installation

Via menyn Anpassa

installation via menyn Anpassa

1. Gå till projektet där du vill installera Asana för Jira-integreringen
  2. Klicka på den nedrullningsbara menyn Anpassa i det högra hörnet.
  3. Välj Lägg till appar
  4. Välj Jira Cloud
  5. En installationsguide i helskärmsläge visar sig
  6. Auktorisera ditt Jira-konto
  7. Jira-integreringen installeras på projektnivå. På nästa skärm kommer du att kunna välja i vilka specifika projekt du vill lägga till integreringen.
  8. Du kan nu använda Jira-integreringen i alla projekt den har lagts till i.

Via Asanas appgalleri

1. Gå till Asanas appgalleri
  2. Sök efter Jira Cloud för Asana-integreringen
  3. Klicka på Installera Jira Cloud för Asana
  4. En installationsguide i helskärmsläge visar sig
  5. I guidens andra steg blir du ombedd att auktorisera ditt Jira-konto
  6. Jira-integreringen installeras på projektnivå. På nästa skärm kommer du att kunna välja i vilka projekt du vill lägga till integreringen
  7. Du kan nu öppna ett av de utvalda projekten och börja använda Jira-integreringen

Huvudfunktioner

Lägg till Jira

• Installera Jira-appen på Asana och länka den sedan sömlöst till så många Asana-projekt du behöver.
  • Användare kan skapa nya Jira-ärenden direkt från en uppgift i Asana, eller helt enkelt länka till ett befintligt Jira-ärende. Vi stöder alla olika ärendetyper för Jira-programvara, inklusive: Bug, Epic, Subtask, Story och Task.
  • När du skapar ett nytt Jira-ärende eller länkar till ett befintligt Jira-ärende från Asana, skickar vi med följande från Asana till Jira: uppgiftsnamn, beskrivning och bilagor.
  • För att spara steg och optimera ditt arbetsflöde kan du automatisera skapandet av Jira-ärenden via funktionen Regler. Läs mer.

Lägga till Jira-regler

I popup-fönstret Lägga till regel:

1. Klicka på Skapa nytt ärende under Jira Cloud
  2. Fyll i alla fält i rutan Skapa nytt ärende
  3. Klicka på Skapa regel för att automatisera Jira-ärenden
  • Du kan följa utvecklingen av det pågående arbetet i Jira från Asana i realtid. En Jira-widget ger information om status, prioritet och tilldelad person för Jira-ärendet så att alla har koll.

Om du vill ta reda på mer om Jira-ärendet är det bara att klicka på Jira-widgeten. Du blir då dirigerad till Jira där du kan få en mer fullständig översikt.

Gå till vår guide Jira – vanliga frågor och svar om du vill se en lista på de vanligaste frågorna om Asana för Jira-integreringen.