Google och Asana

Asana rekommenderas vid arbete i Google Workspace. Att använda dem tillsammans är ett bra sätt att enkelt ansluta ditt arbete till olika Google-appar och spåra det i Asana.

Asana rekommenderas vid arbete i Google Workspace

Google enkel inloggning (SSO)

Logga in på Asana med Google enkel inloggning.

Använd Google enkel inloggning för att enkelt och säkert logga in på Asana

Klicka på Använd Google-kontoinloggningssidan.

Läs mer om autentisering för Premium- och Enterprise-organisationer.

Google Kalender

Synkronisera dina Asana-uppgifter med Google Kalender för att hålla dig uppdaterad.

Synkronisera Google Kalender med Asana i den nedrullningsbara projektaktivitetsmenyn

Klicka på den nedrullningsbara menyn för projektaktiviteter och välj Synkronisera med kalender.

Synkronisera Google Kalender med Asana

Här kan du läsa mer om att synkronisera dina Asana-projekt med Google Kalender.

Google Drive

Bifoga enkelt My Drive-filer till dina Asana-uppgifter.

Klicka på gemet i en Asana-uppgift för att bifoga en Google Drive-fil

Klicka på gem-ikonen i det högra fönstrethögra fönstret och välj Google Drive.

Google Drive-skärmbild 2

Här kan du läsa mer om att bifoga Google Drive-filer till dina Asana-uppgifter.

Det är även möjligt att bifoga filer från Team Drive till Asana-uppgifter.

Gmail

Skapa Asana-uppgifter direkt från e-postmeddelanden i Gmail.

skapa uppgifter gmail

Klicka på den nedrullningsbara menyn för projektaktiviteter i Mina uppgifterMina uppgifterAlla uppgifter som har tilldelats till en person finns i listan Mina uppgifter. eller i ett valfritt projektprojektProjekt är listor med uppgifter. och välj Lägg till uppgifter via e-post för att hitta en e-postadress du kan använda för att skapa uppgifter via e-post.

Här kan du läsa mer om att skapa Asana-uppgifter via e-post.

Exportera din portfolio till Google Kalkylark

När du har skapat en portfolio kan du när som helst exportera den till Google Kalkylark.

exportera till kalkylark

Exportera en portfolio till Google Kalkylark:

1. Tryck på trepunktsikonen intill portfoliotiteln.
  2. För muspekaren över Exportera och välj Google Kalkylark.

Google Formulär

Skapa automatiskt Asana-uppgifter från Google Formulär-svar.

Skapa Asana-uppgifter från Google Formulär-svar

Den här integreringen kräver ett Google Formulär-insticksprogram och fungerar tillsammans med vår Gmail-integrering.

Här kan du läsa mer om att skicka Google Formulär-inlämningar till Asana.

Chrome-tillägg

Skapa snabbt och enkelt Asana-uppgifter från en Chrome-webbsida.

Använda Asanas Google Chrome-tillägg och skicka länkar direkt till Asana

När du har installerat Chrome-tillägget kan du klicka på Asana-ikonen nära det övre högra hörnet i Chrome-fönstret för att skapa en uppgift.

Hangouts Chat

Vi har precis inlett ett samarbete med Google om en integrering med Hangouts Chat – den nya smarta meddelandeappen för team i Google Workspace. Håll dig informerad i Asana-bloggen