Gmail-tillägg

Omvandla Asana-e-postmeddelanden till uppgifter direkt från din Gmail-inkorg. Använd Asana för Gmail-tillägget för att omvandla e-postmeddelanden till uppgifter, tilldela ansvar, ställa in slutdatum och synkronisera till projekt. Ladda ned Gmail-tillägget från Marketplace. Tillägget fungerar även med Gmail-appen på Android och iOS.

Vid behov kan du även välja vilken e-postbilaga du vill lägga till i Asana-uppgiften.

Om du är administratör för din domän kan du installera tillägget för hela organisationen. Observera att det kan ta upp till sju dagar för tillägget att visas när administratören har installerat det.

Dessutom kräver Google nu att administratörer anger ett OAuth2-klient-id för att vitlista appen. Asanas OAuth2-klient-id är: 923474483785-sqf6uk8vq1rqe853il0g2h4m98ji2fq6.apps.googleusercontent.com.

Klicka på Asana-ikonen i det övre högra hörnet och logga in på tillägget med dina Asana-kontouppgifter.

logga in på gmail-tillägget

Öppna ett e-postmeddelande och leta efter Asana-logotypen uppe till höger på skärmen. Om du precis har installerat tillägget kanske det inte visas omedelbart. Om det skulle hända kan du uppdatera sidan, logga ut och sedan in igen och/eller öppna flera e-postmeddelanden. Det kan ibland ta några sekunder att ladda Google-tillägg.

gmail-tillägglogotyp

När sidofältet till höger öppnas kommer du att se alternativet att skapa en uppgift från din e-post.

gmail-tillägg skapa en uppgift

När du skapar en uppgift kan du ändra uppgiftsnamnet, söka efter tilldelade personer, lägga till uppgiften i ett projekt och ställa in ett slutdatum.

gmail-tillägg skapa uppgiftsdetaljer

Om sidofältet inte öppnas automatiskt kan du klicka på den gråaktiga Asana-ikonen uppe till höger på skärmen för att öppna det.