Anvisningar för Android

Asana för Android låter dig jobba på dina uppgifter och hålla kontakten med dina teamkollegor.

Få åtkomst till Mina uppgifter, projekt, konversationer, inkorgen, sökfunktionen och snabbinfoga från din Android-enhet. Webb- och Android-apparna uppdateras i realtid för att dina uppgifter och chattar ska synkronisera automatiskt oavsett vilken enhet du använder.

[Ladda ned Asana för Android från Google Play Store] (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.asana.app). När du väl har appen kan du läsa vår Snabbstartsguide för Android.

Asanas Android-app är kompatibel med Android version 7.1 eller senare.

Registrera dig

registrera dig

När du öppnar appen första gången kan du:

1. skapa ett nytt konto
  2. logga in på ditt befintliga konto.

Skapa ett konto

Om det är första gången du använder Asana kan du skapa ett konto i Android-appen.

registreringsflöde

Från sidan för registrering kan du:

1. registrera dig med ett Google-konto som du är inloggad med på din Android-enhet
  2. registrera dig med din e-postadress.

När du har verifierat ditt konto kan du logga in antingen från Android-appen eller från datorn med en av de [webbläsare som stöds].(https://asana.com/guide/help/faq/connectivity#gl-browsers).

Logga in på ditt konto

Om du redan har ett konto kan du logga in på ditt konto i Android-appen på samma sätt som i skrivbordsversionen.

På inloggningssidan trycker du på Logga in med Google för att logga in via Google enkel inloggning eller på Logga in för att logga in med ditt lösenord eller med SAML.

Logga in med SAML

Om du är medlem i en Enterprise-organisation med SAML aktiverat kan du logga in genom att trycka på Logga in och ange din e-postadress utan att fylla i lösenordet. Du kommer därefter att bli omdirigerad till inloggningssidan eller -appen för ditt företags identitetsintygare.

Logga in med Google

Tryck på Logga in med Google för att logga in via Google enkel inloggning. Du använda vilket Google-konto som helst som är kopplat till din Android-enhet.

Gränssnitt

När du loggar in på ditt konto första gången kommer du till din Mina uppgifterMina uppgifterAlla uppgifter som har tilldelats till en person finns i listan Mina uppgifter.-lista. Om du vill veta mer om hur man navigerar i Mina uppgifter och andra uppgiftslistor kan du gå till den här artikeln.

gränssnitt 1

På skärmen Mina uppgifter kan du:

1. trycka på den nedrullningsbara pilen för att komma till Mina uppgifter-kalendern eller redigera din användarprofil
  2. ändra sorteringsvyn för Mina uppgifter
  3. få åtkomst till din startsida
  4. få åtkomst till inkorgen
  5. använda sök-funktionen
  6. navigera till ditt konto.

Startsida

För att få åtkomst till din startsida, tryck på startikonen på skärmen.

Startsida 1

Startsida 2

Från din startsida kan du:

1. växla mellan dina projekt och portfolior
  2. navigera till Favoriter, Nyliga, eller Alla projekt
  3. växla mellan list- eller tavelvy
  4. skapa ett nytt projekt.

Portfolior är en Business-funktion.

Konto

Visa din profil

Om du vill visa din profil trycker du på Visa profil på din kontoskärm.

visa profil

visa eller redigera konto 2

På skärmen Visa profil kan du:

1. redigera din profil
  2. visa dig som borta
  3. visa uppgifter som tilldelats dig eller uppgifter som du har skapat.

Redigera din profil

Om du vill redigera din profil trycker du på pennikonen på skärmen Visa profil.

redigera ikon

På skärmen Redigera användarprofil, kan du:

1. ladda upp/ändra ditt profilfoto
  2. redigera ditt profilnamn
  3. ange om du är på semester eller inte
  4. ändra din nuvarande roll
  5. ändra din nuvarande avdelning
  6. redigera avsnittet Om mig.

Logga ut från Asana

För att logga ut ur Asana klickar du först på fliken Konto på din panel. Rulla sedan till botten av sidan och tryck på Logga ut.

logga ut

Push-meddelanden

Om du har aktiverat aviseringar på din Android-enhet kommer du att få push-meddelanden när:

• en uppgift har tilldelats till dig
  • en kommentar har lagts upp i en uppgift som du har blivit tilldelad och/eller du samarbetar på
  • en uppgift som du samarbetar på märks som slutförd
  • en uppgift som har tilldelats till dig har förfallit (skickas vid midnatt samma dag som uppgiften förfaller)
  • en konversation eller statusuppdatering har lagts upp i ett team eller en arbetsyta som du är medlem i
  • en bilaga läggs till i en uppgift du samarbetar på.

När du väljer Asana-ikonen högst upp på telefonen för att visa dina aviseringar ser du dem grupperade. Använd fingrarna för att zooma in och se mer eller gå till din Asana-inkorg.

Som standard är push-meddelanden aktiverade.

Hantera push-meddelanden

Tryck på ikonen Push-meddelanden i kontofliken för att komma åt dina inställningarna för push-meddelanden.

inställningar för push-meddelanden 1

I nästa skärm kan du aktivera och inaktivera dina valda push-meddelanden.

inställningar för push-meddelanden 2

Aviseringsinställningar

Du kan när som helst komma åt dina aviseringsinställningar från Konto-fliken.

aviseringar åtkomstpunkt 1

På fliken Aviseringar kan du välja att:

1. redigera eller justera dina Stör ej-inställningar
  2. hantera dina aviseringa.r

aviseringar åtkomstpunkt 2

Från skärmen Hantera aviseringar kan du:

1. tillåta eller neka aviseringar
  2. aktivera eller inaktivera Gentle-aviseringar
  3. aktivera eller inaktivera banners
  4. justera meddelanden på låsskärmen
  5. redigera dina ljudinställningar
  6. slå på eller av vibrationer
  7. tillåta eller neka avbrott.

För att stänga av push-meddelanden går du till aviseringsinställningar eller till applikationshanteraren.

Åtkomst till Asana offline

Du kan använda Asana för Android offline för att kontrollera dina aviseringar, kommentera uppgifter och konversationer, ändra slutdatum eller tilldelade personer och slutföra uppgifter när du är på språng.

Du kan använda Asana offline för att:

• skapa uppgifteruppgifterUppgifter är den grundläggande arbetsenheten i Asana. Uppgifter kan representera alla typer av arbete, dela upp arbetet i mindre delar eller lagra information., konversationerkonversationerAnvändare kommunicerar via konversationer i Asana. Starta en konversation på en projekt- eller teamsida., eller projektprojektProjekt är listor med uppgifter.
  • tilldelatilldelaDen person som ansvarar för uppgiften eller underuppgiften. Asana tillåter en ansvarig per uppgift eller underuppgift. uppgifter
  • ställa in slutdatumslutdatumDet datum då en uppgift eller underuppgift ska vara klar.
  • lägga till eller ta bort följareföljareLägg till följare i en uppgift så att de får aviseringar om uppdateringar av uppgiften.
  • lägga till eller ta bort taggartaggarAnvänd taggar för att märka uppgifter eller gruppera liknande uppgifter.
  • lägga till eller ta bort uppgifter från projekt
  • slutföraslutföraAtt märka en uppgift med en bock för att visa att den är klar. uppgifter
  • ta bort uppgifter
  • hjärtmarkerahjärtmarkera uppgifter, konversationer eller aviseringar
  • lägga till eller ta bort kommentarer
  • bjuda in teammedlemmar
  • arkivera eller avarkivera berättelser i din InkorgInkorgMin inkorg visar aktivitet i uppgifter, projekt eller konversationer som en användare följer..

Asana offline

När du skapar en uppgift eller kommentar offline visas en ljusgrå molnikon bredvid de åtgärder som inte har synkroniserats. Detta betyder att det bara är du som kan se dem. När du är online kommer ändringarna att synkroniseras och hela teamet kommer att kunna se de uppdaterade uppgifterna, projekten och konversationerna.

Du kan också snabbt lägga till en uppgift offline. En Lägg till en uppgift ...-knapp visas högst upp i alla listor i appen. Lägg till en uppgift, tryck på din enhets retur-knapp och börja sedan skriva på din nästa uppgift.

En räknare längst ned i appen sammanställer de åtgärder du har utfört offline. När du är online igen kommer numret att minska tills alla dina uppdateringar är tillgängliga i Asana och de grå molnikonerna har försvunnit.

Uppgifter och konversationer i ett projekt som aldrig har öppnats i appen är inte synliga offline, men du kan lägga till uppgifter i de här projekten när du är offline.

Genvägsåtgärder

Tryck och håll inne ikonen för Asana-appen när du vill skapa en ny uppgift, komma åt din inkorg eller öppna sökningen direkt från startskärmen.

Genvägsåtgärder

De här genvägsåtgärderna är endast tillgängliga på Android-enheter med operativsystemet version 7.1 eller senare.