Osoba odpowiedzialna za zadanie i współpracownicy

Każde zadanie może posiadać tylko jedną osobę odpowiedzialną, a jednocześnie może mieć wielu współpracowników.

Zarówno osoba odpowiedzialna, jak i współpracownik mogą edytować zadanie.

Pole osoby odpowiedzialnej wyznacza właściciela zadania. Osoby odpowiedzialne otrzymują powiadomienia z przypomnieniempowiadomienia z przypomnieniemPowiadomienia z przypomnieniem są wysyłane do osoby odpowiedzialnej za zadanie w momencie, gdy zbliża się jego data wykonania lub jest ono po terminie., gdy zbliża się data wykonania zadania.

zadania przypisanej danej osobie będą widoczne na jej liście Moje zadaniaMoje zadaniaWszystkie zadania przypisane do określonej osoby są widoczne na jej liście „Moje zadania”..  

Współpracownicy zadania otrzymają powiadomienia, gdy zostanie ono zaktualizowane.

twórca zadania i osoba odpowiedzialna są automatycznie dodawani jako współpracownicy zadania.

Osoba odpowiedzialna za zadanie

Aby przypisać zadanie:

  1. Kliknij pole Osoba odpowiedzialna w prawym okienkuprawym okienku.
  2. Zacznij wpisywać imię i nazwisko osoby lub adres e-mail.
  3. Wybierz osobę z wyników autouzupełniania.

naciśnij klawisze „Tab + M”, aby przypisać zadanie do siebie.

Aby anulować przypisanie zadania:

Przejdź do pola Osoba odpowiedzialna i kliknij ikonę X, która pojawi się na ekranie.

Przypisywanie kopii zadania

Jeśli chcesz utworzyć to samo zadanie dla wielu osób, możesz łatwo przypisać je do tych osób lub do całego zespołu w swojej organizacji.

Aby przypisać wiele kopii zadania:

  1. Kliknij pole Osoba odpowiedzialna w prawym okienkuprawym okienku.
  2. Wybierz Przypisz zduplikowane zadania z menu rozwijanego.
  3. Wybierz z listy osoby, do których chcesz przypisać duplikat zadania.
  4. Kliknij Przypisz duplikat.

Zobaczysz powiadomienie na ekranie o treści Pomyślnie zduplikowano x.

przypisanie kopii zadania nie spowoduje przypisania oryginalnego zadania do wielu osób; tworzy ono wiele kopii tego zadania i przypisuje je do każdej osoby.

Współpracownicy zadania

Zacznij obserwować zadanie, aby otrzymywać informacje o następujących zmianach w nim:

  • Dodano nowy załącznikzałącznikPlik, który został dodany do zadania lub konwersacji.
  • Opublikowano nowy komentarzkomentarz
  • Ktoś polubił zadanie
  • Zadanie zostało oznaczone jako ukończoneukończoneOznaczyć zadanie jako ukończone poprzez kliknięcie w symbol znacznika wyboru.

Aby dodać współpracownika do zadania:

Kliknij przycisk + obok pozycji Współpracownicy, aby dodać lub usunąć współpracowników

Współpracownicy zadania otrzymają powiadomienia w swojej Skrzynce odbiorczejSkrzynce odbiorczej oraz na maila, w zależności od ich ustawień.

Jeśli otrzymujesz powiadomienia dotyczące zadania, które Cię nie interesuje, możesz przestać je obserwować.

Aby opuścić zadanie:

Kliknij przycisk Opuść zadanie.

Jak usunąć współpracownika:

Z tego miejsca możesz:

  1. Usunąć współpracownika najeżdżając kursorem myszy na jego imię i nazwisko oraz klikając ikonę X.
  2. Dodać współpracownika wpisując jego imię i nazwisko lub adres e-mail oraz wybierając go z wyników autouzupełniania.

kiedy @wspomnisz inne osoby w opisie zadania lub w komentarzach, zostaną one automatycznie dodane do zadania jako jego współpracownicy.

Przepraszamy, ale ta przeglądarka nie jest obsługiwana

Asana nie obsługuje aktualnie używanej przez Ciebie przeglądarki. Zarejestruj się, używając jednej z tych przeglądarek.

Wybierz język

Wybór języka spowoduje zmianę języka i/lub treści na stronie asana.com