Prywatność celów – często zadawane pytania

Kto może zobaczyć cel prywatny?

Tylko właściciel celu i jego współpracownicy mogą zobaczyć cel prywatny.

Kto może edytować cel prywatny?

Obecnie dostęp do celów nie jest kontrolowany, a zatem każdy użytkownik, który widzi dany cel (publiczny lub prywatny), może go edytować.

Czy utracę dostęp do celu po przekształceniu go z publicznego w prywatny, jeśli nie jestem jego właścicielem lub współpracownikiem?

Po przekształceniu celu w cel prywatny, staniesz się jego współpracownikiem. Jeśli usuniesz siebie jako współpracownika z celu, utracisz do niego dostęp. Aby go odzyskać, właściciel lub współpracownik będzie musiał dodać Cię ponownie do tego celu.

Jak mogę usunąć siebie z prywatnego celu?

Najpierw musisz usunąć siebie z pola właściciela (jeśli dotyczy). Następnie, możesz usunąć siebie jako współpracownika.

po usunięciu z prywatnego celu, musisz poprosić jego właściciela lub współpracownika o ponowne dodanie Cię do niego.

Jak mogę odzyskać dostęp do prywatnego celu?

Poproś właściciela celu lub jego współpracownika o ponowne dodanie Cię.

W jaki sposób użytkownik widzi prywatny cel, do którego nie posiada dostępu?

Jeśli nie masz dostępu do celu, nie zobaczysz go w widoku celów. Nie będzie on również widoczny w widoku listy, na stronie szczegółów celu (jako cel podrzędny lub nadrzędny), ani na stronie postępu projektu lub portfolio.

Cel nie zostanie uwzględniony w liczbie celów podrzędnych celu nadrzędnego. Nie wyszukasz go również przez wyszukiwarkę. Jeśli w zadaniu lub komentarzu będzie znajdować się link, zamiast jego nazwy zobaczysz informację „Link prywatny”. Otwarcie linku poprzez skopiowanie i wklejenie go w przeglądarce spowoduje wyświetlenie strony „Odmowa dostępu”.

Przepraszamy, ale ta przeglądarka nie jest obsługiwana

Asana nie obsługuje aktualnie używanej przez Ciebie przeglądarki. Zarejestruj się, używając jednej z tych przeglądarek.

Wybierz język

Wybór języka spowoduje zmianę języka i/lub treści na stronie asana.com