Cele – często zadawane pytania

Ile celów można powiązać z jednym portfolio?

Z jednym portfolio można powiązać maksymalnie 10 celów.

Ile projektów lub portfolio można powiązać z celem?

Z jednym celem można powiązać maksymalnie 10 projektów lub portfolio.

Tak, cele można wyszukiwać za pomocą paska wyszukiwania. Aby wyszukiwać cele musisz być klientem planu Asana Business lub Enterprise.

Jakie rodzaje powiadomień otrzymam dla moich celów?

Powiadomienia zostaną wyzwolone w Skrzynce odbiorczej, aplikacji mobilnej oraz mailowo dla następujących działań:

Jeśli jesteś właścicielem celu, otrzymasz powiadomienia w następujących sytuacjach:

  • Dodano Cię jako właściciela
  • Usunięto Cię jako właściciela
  • Zmieni się data wykonania
  • Dodano Cię jako współpracownika
  • Zmieni się status celu

Jeśli jesteś współpracownikiem przy danym celu, otrzymasz powiadomienia w następujących sytuacjach:

  • Dodano Cię jako współpracownika
  • Zmieni się status celu

Członkowie zespołu nie otrzymają powiadomień, chyba że zostali dodani jako właściciele lub współpracownicy do celu. Każdy, kto chce otrzymywać powiadomienia na temat celu, powinien zostać do niego dodany jako współpracownik.

jeśli to Ty dokonasz zmiany, która wyzwala powiadomienie, nie otrzymasz powiadomienia.

Czy cele są dostępne w aplikacji na Androida i iOS?

Tak, cele są dostępne w trybie „tylko wyświetlanie” na systemie Android i iOS. Tryb „tylko wyświetlanie” oznacza, że celu nie można edytować lub zmieniać w aplikacji mobilnej Asany. Aby edytować lub zmienić cel, uruchom Asanę na komputerze.

Nie korzystam z planu Asana Business. Czy mimo to mogę uzyskać dostęp do celów?

Prywatni użytkownicy nie mają dostępu do Celów, ale ale można dodać ich jako właścicieli lub współpracowników do celu.

Cele w obszarze roboczym

Cele są również dostępne dla obszarów roboczych korzystających z planu Asana Business. Ponieważ obszary robocze funkcjonują jako jeden zespół, nie ma możliwości przełączania się pomiędzy zespołami w widoku listy celów. Wszystkie cele będą dodawane na poziomie obszaru roboczego.

jeśli usuniesz zespół z celu z poziomu widoku listy celów, możesz łatwo ponownie go wyszukać korzystając z paska wyszukiwania.

Co stanie się, jeśli usunę zespół do którego przypisane są moje cele?

Usunięcie zespołu nie spowoduje usunięcia celów, ponieważ są one przechowywane na poziomie organizacji. Oznacza to, że jeśli usuniesz swój zespół możesz w dalszym ciągu wyszukiwać cele za pomocą paska wyszukiwania.

Przed usunięciem zespołu zalecamy jednak przypisanie wszystkich powiązanych z nim celów do innego zespołu. Umożliwi to filtrowanie celów według zespołu, umożliwiając tym samym łatwiejszą nawigację.

Kto może dodawać lub edytować oświadczenie o misji firmy?

Oświadczenie o misji firmy mogą dodawać lub edytować wyłącznie administratorzy organizacji, czyli superadministratorzy, administratorzy działu, administratorzy obszaru roboczego, ale nie osoby zarządzające rozliczeniami w ramach zespołu.

Jak dodać lub edytować oświadczenie o misji firmy?

Jeśli jesteś administratorem organizacji, możesz zrobić to przechodząc do sekcji „Cele”, znajdującej się na pasku bocznym i klikając zakładkę „Firma”.

Przepraszamy, ale ta przeglądarka nie jest obsługiwana

Asana nie obsługuje aktualnie używanej przez Ciebie przeglądarki. Zarejestruj się, używając jednej z tych przeglądarek.

Wybierz język

Wybór języka spowoduje zmianę języka i/lub treści na stronie asana.com