agendaweergave

Bekijk de agenda van je project om belangrijke deadlines en Mijlpalen binnen dat project in de gaten te houden. Je kunt ook teamkalenders gebruiken voor een beter overzicht en je kunt de startdatum van je agenda aanpassen in je Mijn instellingen.

De agenda van een project openen:

1. Selecteer het project uit de [zijbalk] (https://asana.com/guide/help/fundamentals/navigating-asana#gl-sidebar)
  2. Klik op Agenda in de koptekst

Alleen taken en subtaken met vervaldatums die geassocieerd zijn met het project zullen op de agendaweergave van het project verschijnen. Subtaken moeten handmatig aan het project toegevoegd worden om op de agendaweergave te verschijnen.

Taken markeren als voltooid

Een taak als voltooid markeren:

1. Beweeg met de muis over de naam van de taak en klik op het vinkje.

Taken maken in agendaweergave

Om een taak in een agenda te maken, klikt u op de lege ruimte op een datum, voert u de naam van de taak in en drukt u op enter.

Inline taken aanmaken

Als de taak is aangemaakt, dan kun je er direct op klikken om naar het taakdetailscherm te gaan om een verantwoordelijke toe te voegen, de velden in te vullen, een taakbeschrijving toe te voegen, enz. en dan weg te klikken uit de pop-up of op de X rechtsboven te klikken om af te sluiten.

taakdetails

Kleuren instellen voor je projectagenda

De beste manier om kleuren in te stellen voor je projectagenda is door aangepaste velden te maken en kleuren in te stellen voor elk veld. Als je dan een waarde voor een aangepast veld op taken instelt, kun je die kleur in je agenda zien.

Om kleuren in te stellen voor je projectagenda, klik je op het kleurenpictogram in de rechterbovenhoek van je agenda. Vervolgens selecteer je een optie uit het vervolgkeuzemenu.

Je kunt kiezen voor Asana Standaard, die de kleuren gebruikt die je in Asana hebt ingesteld, of je kunt je kleurenlogica instellen op basis van aangepaste velden. Zodra je gekozen hebt welk aangepast veld je wilt gebruiken, kun je die weergave voor iedereen opslaan, zodat je hele team dezelfde kleurenlogica te zien krijgt als ze de projectagenda bekijken.

Opties voor agenda

Je hebt een waaier van verschillende opties direct in de agendaweergave van het project.

Opties voor agenda

Vanuit de agendaweergave van het project kun je:

1. Een datumbereik selecteren
  2. Terugkeren naar de datum van vandaag
  3. Kleur toepassen op je agenda
  4. De aangepaste velden van het project beheren
  5. Weekends verbergen en weergeven
  6. Indeling opslaan als standaard
  7. Drukke dagen uitvouwen en samenvouwen

Vervaldatum wijzigen met slepen en neerzetten

slepen en neerzetten

Klik en houd de taak vast op je agendaweergave en verplaats ze naar de nieuwe vervaldatum.

Aantal subtaken

U kunt ook het aantal subtaken van een bepaalde taak rechtstreeks vanuit uw agendaweergave bekijken.

schermafbeelding gericht op het tellen van subtaken op de kalender

Het aantal subtaken verschijnt naast de naam van de taak in de agendaweergave.

Mijn taken 7-daagse agendaweergave

Naast projecten heeft je Mijn taken ook een Agendaweergave. Bekijk je Mijn taken-agenda om je eigen deadlines en aankomende taken bij te houden. Met de 7-daagse Agendaweergave kun je de taken die elke dag vervallen herschikken, zodat de taken met de hoogste prioriteit bovenaan staan.

agendaweergave

In de 7-daagse agendaweergave van Mijn taken kun je:

• Klikken in Weekweergave om meerdaagse taken aan en uit te zetten om te voorkomen dat langlopende taken je weekplanning onduidelijk maken. Hier kun je ook je agenda ordenen op weekweergave, maandweergave en weekenden weergeven of verbergen
  • Je kunt ook je agendaweergave organiseren om alle taken, niet voltooide taken of voltooide taken weergeven door op de knop Taken op je werkbalk te klikken
  • Door taken te slepen en neer te zetten kun je de volgorde van de taken met vervaldatum elke dag veranderen, zodat de taken met de hoogste prioriteit bovenaan komen te staan.
  • Klik op de knop Ongeplande taken om de ongeplande taken (taken zonder vervaldatum) weer te geven. Dit geeft je ook toegang tot een mini-agenda, zodat je snel naar bepaalde datums kunt springen. Je kunt taken uit de "Ongeplande" zijbalk naar de weekweergave slepen om taken voor bepaalde dagen in te plannen.