Asana-sjablonen

Met de Asana-sjablonen kun je snel en gemakkelijk nieuwe workflows in Asana toevoegen. Door deze sjablonen te gebruiken, kun je ook onze voorgestelde manieren volgen om je werk in Asana bij te houden en de projecten verder aanpassen aan de behoeften van je team. Met Asana-sjablonen hoef je geen workflows vanaf nul op te bouwen. Je kunt projecten instellen om je werk vanaf het begin perfect bij te houden.

Een project maken van een sjabloon

Een project in Asana maken

Een project maken

1. Klik op de knop Snel toevoegen in de bovenste balk en selecteer Project
  2. Of klik op de knop + Project maken vanuit je "Recente Projecten" op je startpagina.

Kies uw sjabloon

Navigeren naar tabblad sjablooninvoerder

Sjablonen bekijken

Selecteer een sjabloon uit de sjabloonbibliotheek

Voorbeeld van een Asana-sjabloon bekijken

Bekijk een voorbeeld van een Asana-sjabloon om te zien hoe het eruit ziet en hoe je het kunt gebruiken. Als je klaar bent om het te maken, klik je op Sjabloon gebruiken.

Wanneer je Sjabloon gebruiken kiest, kunt je het sjabloon een andere naam geven en met je nieuwe project in formuliersjabloon aan de slag gaan.

Projectdetails bewerken

Vervolgens kun je het sjabloon een andere naam geven en kiezen in welk team het project moet komen. Je kunt het project delen met je team, of het privé maken voor projectleden.

Je project maken met een Asana-sjabloon

Nadat je de projectdetails hebt toegevoegd, klik je op Project maken.

In het begin wilt u het project misschien privé maken, zodat u het zo goed mogelijk aan uw workflow kunt aanpassen, voordat u het openbaar maakt voor het team.

Als u een terugkerende workflow hebt, kunt u uw eigen sjabloon maken en dan het project kopiëren telkens wanneer u het moet gebruiken.

Een voltooide Asana-sjabloon

Vervolgens zult u het project willen aanpassen aan de workflow van uw team.

Bewerk het project zodat het bij uw workflow past

De sjabloontaken in het project zijn suggesties en tijdelijke aanduidingen om je een idee te geven van hoe je het project kunt gebruiken. Je kunt de secties en tasks waar nodig bewerken om dit project aan je behoeften aan te passen.

Free-, Premium- en Business-sjablonen

Asana biedt een aantal verschillende sjablonen, zowel voor gratis gebruikers als voor Premium-, Business-, en Enterprise-gebruikers. Sommige sjablonen gebruiken specifieke Premium- of Business-functies en je kunt upgraden naar Premium of Business, of een van deze niveaus uitproberen om bepaalde sjablonen te gebruiken.