Rapporten

Universele rapporten zijn beschikbaar voor gebruikers met een Premium-abonnement. Ze bieden de mogelijkheid om gegevens te consumeren en vertalen in een visueel, licht verteerbaar formaat. Met Universele rapporten kun je je teams eenvoudig afstemmen op duidelijke doelen en prioriteit geven aan het juiste werk. Zo krijg je een nauwkeurig beeld van wat er in je team gebeurt. Personen op elk niveau van je organisatie kunnen grafieken combineren in Dashboard-weergaven om een snel overzicht te krijgen van de statistieken die zij het belangrijkst vinden.

Rapportenoverzicht

Rapporten

Om toegang te krijgen tot de functie Rapporten, ga je in de zijbalk naar beneden en klik je op Rapporten

Dashboardweergave

Zodra je op Rapporten klikt, kom je in een Dashboard-hub waar je het volgende kunt bekijken:

1. Alle Dashboards die je hebt gemaakt
  2. Alle Dashboards die met je werden gedeeld (alleen bekijken)
  3. Je kunt Dashboards ook favoriet maken, zodat je er gemakkelijk bij kunt
  4. Je kunt ook klikken op Dashboard toevoegen om een nieuw Dashboard te maken
  5. En Dashboards hernoemen of verwijderen vanuit deze weergave

Grafieken

Grafieken

Om een grafiek toe te voegen aan een nieuw of bestaand Dashboard klik je op Grafiek toevoegen

• Je kunt dan een vooraf ingestelde grafiek kiezen uit de sjabloonbibliotheek of zelf een grafiek maken door te klikken op Aangepaste grafiek toevoegen
  • Hier kun je het werk selecteren waarover je een rapport wil maken

Een taakgrafiek maken

scherm van rapport over taken

Na het klikken op Grafiek toevoegen, selecteer je Rapport over taken.

scherm van taken opnemen van

Je kunt taken opnemen van:

• Een organisatie
  • Teams
  • Portfolio's
  • Projecten van een specifieke persoon (personen)
  • Een ad-hoc selectie van projecten

Een projectgrafiek maken

Grafieken maken op projectmetadata is beschikbaar voor alle Business-, en Enterprise-klanten.

Door het maken van grafieken in projecten kun je belangrijke gegevens van projecten, portfolio's en teams begrijpen, bijhouden en vergelijken.

scherm van het rapport over het project

Om grafieken over projectmetadata te maken, kiest u Rapport over projecten.

scherm van rapport over projecteigenaar

####Klik op Grafiek toevoegen en selecteer het project waarover je wilt rapporteren. Je kunt projecten opnemen van:

• Een organisatie
  • Teams
  • Portfolio's
  • Projecteigenaren
  • Specifieke projecten

Meetscherm

Je kunt meten op projectaantal of op numeriek Aangepast veld.

Groepeer op projectaantal wanneer je numerieke Aangepaste veldwaarden wilt vergelijken.

Grafiekaanpassingen

Zodra u het project hebt gekozen waarover u wilt rapporteren, kunt u uw grafiek maken of aanpassen.

Grafiek aanpassen 1

Om je grafiek aan te passen:

1. Ga naar Grafiekstijl en klik op het vervolgkeuzemenu
  2. Hier kun je de kleur van je grafiek kiezen
  3. Je kunt ook een een nieuw type grafiek kiezen
  4. Klik op Opslaan om je eventuele wijzigingen op te slaan

X-as

U kunt de X-as-groeperingen aanpassen op:

• Verantwoordelijke
  • Maker
  • Aangepast veld
  • Taaktype
  • Taakstatus
  • Project
  • Tijdperiode

De mogelijkheid om te groeperen op tijdperiode is alleen beschikbaar voor alle Business-, en Enterprise-klanten.

Je kunt alleen globale Aangepaste velden groeperen, dit zijn Aangepaste velden die gedeeld worden over projecten.

Y-as

Je kunt de Y-as-groeperingen aanpassen op:

• Aantal taken
  • Voltooiingstijd. Hiermee kun je meten hoe lang het duurt om een taak te voltooien nadat ze werd aangemaakt.
  • De som of het gemiddelde van een willekeurig globaal numeriek Aangepast veld. Bijvoorbeeld: een globaal veld om uren bij te houden.

De mogelijkheid om te groeperen op voltooiingstijd is alleen beschikbaar voor alle Business-, en Enterprise-klanten.

Donut-grafieken kunnen geen gemiddelde als maatstaf gebruiken, want de getallen moeten delen van een geheel zijn

Filteren

####Je kunt ook filters gebruiken om je grafieken aan te passen. Je kunt filteren op:

• Verantwoordelijke
  • Maker
  • Aangepast veld
  • Subtaak: kies of je subtaken wilt uitsluiten of alleen subtaken in je grafiek wilt zien
  • Datum: dit kan de aanmaak-, voltooiings- of vervaldatum zijn
  • Taken uitsluiten van portfolio's, projecten eigendom van, of specifieke projecten
  • Voltooiingsstatus van de taak
  • Taakstatus

Grafiek toevoegen

####Vanuit grafiekaanpassingen kun je klikken op:

• Annuleren om de modus voor het maken van grafieken te verlaten
  • Maken om deze grafiek in je Dashboard op te slaan

Bekijk dit artikel voor meer informatie over de verschillende grafiektypes en in welke gevallen ze potentieel te gebruiken.

Dashboardinteracties

Dashboardinteracties

Om een grafiek op je projectdashboard opnieuw te ordenen of te verwijderen:

1. Ga met de muis over het Dashboard en klik op het driepunten-pictogram om het te verwijderen
  2. Klik en sleep de grafieken om ze opnieuw te ordenen

Je kunt ook klikken op elk segment van de grafieken waartoe je toegang hebt, om de onderliggende gegevens te bekijken.

Dashboards delen

Standaard zijn alle Dashboards privé voor de eigenaar van het Dashboard.

Delen

Om de privacy-instelling op je Dashboard te wijzigen:

1. Klik op de knop Delen bovenaan de Dashboard-pagina
  2. Je kunt dan kiezen om dit Dashboard te delen met leden van je team

Medewerker

Wanneer medewerkers een gedeeld Dashboard bekijken, hebben ze Alleen lezen toegang. Grafieken zien er hetzelfde uit voor iedereen die de Dashboards bekijkt, en weerspiegelen de toestemmingen van de maker van het Dashboard.

Wanneer u in een grafieksegment klikt, zien eventuele medewerkers alleen de onderliggende gegevens waartoe zij toegang hebben.

Beheerdersinstellingen om uit te schakelen

Beheerders hebben de mogelijkheid om Universele rapporten uit te schakelen op domeinniveau in de Beheerdersconsole. Als Universele rapporten uitgeschakeld is, zullen de gebruikers het tabblad Rapporten niet zien.

Als je het tabblad Rapporten niet ziet en denkt dat dit een vergissing is, neem dan contact op met je Beheerder om te praten over het inschakelen ervan.