Alleen reageren-projecten

Met alleen reageren-toestemmingen voor projecten kunnen gebruikers projecten bekijken en erop reageren zonder dat ze bewerkingstoegang hebben. Zo wordt het makkelijker om de informatie in een project te delen met iedereen die deze nodig heeft, terwijl je onbedoelde of onnodige wijzigingen vermijdt. Leg feedback over projecten vast en update belanghebbenden, met behoud van de structuur van je projecten. Alleen reageren-toestemmingen zijn perfect voor bedrijfswiki's, sjablonen, referentiepunten en processen die vastliggen en niet gewijzigd mogen worden.

Een project wijzigen in alleen reageren

Je kunt de toestemmingsinstellingen openen via de knop Delen op de projectpagina.

Alleen projectleden met bewerkingstoestemmingen kunnen een alleen reageren-project wijzigen. Degenen die geen lid zijn van het project kunnen nog steeds toegang hebben tot het project als geheel of tot de afzonderlijke taken daarin, maar zij zullen enkel toegang hebben tot het project met alleen reageren-toestemmingen.

toegangsinstellingen voor projectleden

De toestemmingsinstellingen van het project veranderen in alleen reageren:

  1. Navigeer naar de knop Delen naast de zoekbalk in je project om het menu projectleden en toegangsinstellingen te openen
  2. Kies welk projectlid je alleen wilt laten reageren en selecteer kan reageren in het menu

Van hieruit kun je kiezen om het project te delen met het team of het privé te maken voor projectleden en beperken wat deze leden erin kunnen doen.

Zodra je deze instelling verandert, zal je openbaar project alleen-reageren zijn voor mensen die in je team of organisatie zitten, maar niet voor degenen die projectleden zijn. Het aanbrengen van deze verandering zal geen invloed hebben op de toegangsinstellingen van het project voor bestaande projectleden.

Toegangsinstellingen voor individuele projectleden wijzigen

De projecteigenaar en projectleden met bewerkingstoestemmingen kunnen andere projectleden bewerkingstoegang geven door hun individuele instellingen te veranderen in Kan bewerken.

toegangsinstellingen voor leden wijzigen

De toegangsinstellingen van projectleden wijzigen:

  • Klik op het vervolgkeuzemenu naast de naam van het projectlid waarvoor je de instellingen wijzigt
  • Selecteer Kan bewerken om volledige projecttoegang te geven, of Kan reageren om de toegang te beperken tot alleen reageren
  • De projecteigenaar kan het projecteigenaarschap toewijzen aan een ander projectlid
  • Sluit het menu om je wijzigingen op te slaan

alleen reageren-weergave

Projectleden kunnen in de taakweergave boven de projectnaam in een gemarkeerde balk zien welke toestemmingen ze hebben.

Projecttoestemmingen voor individuele gebruikers

Projectleden kunnen individuele toestemmingen krijgen, ongeacht de standaardinstelling van het project. Op projectniveau kunnen leden met alleen reageren-toestemmingen of leden aan wie een taak is toegewezen met alleen reageren-toestemmingen, alleen projectberichten en project-statusupdates plaatsen.

De tabel hieronder geeft een overzicht van de mogelijkheden van projectleden met bewerkingstoestemmingen, die met alleen-reageren-toegang en die met alleen-reageren-toegang die ook een taak in dat project toegewezen hebben gekregen.

Kan bewerken:Kan reageren:Kan reageren met toegewezen taak:
Taken voltooienTaken voltooien
Verantwoordelijke wijzigenVerantwoordelijke wijzigen
Vervaldatum wijzigenVervaldatum wijzigen
Taaktitel en -beschrijving wijzigen
Tags toevoegen/verwijderen
Subtaken toevoegen/wijzigen
Taakafhankelijkheden toevoegen/wijzigen
Formulieren bewerken/weergeven
Aangepaste veldwaarden wijzigenAangepaste veldwaarden wijzigen
Bijlagen toevoegen/verwijderenBijlagen toevoegen/verwijderenBijlagen toevoegen/verwijderen
reageren op een taak;reageren op een taak;reageren op een taak;
Taakmedewerkers wijzigenTaakmedewerkers wijzigenTaakmedewerkers wijzigen
Taken of reacties leuk vindenTaken of reacties leuk vindenTaken of reacties leuk vinden

Als je alleen reageren-toegang hebt en je krijgt een taak toegewezen, dan moeten de subtaken van die taak ook aan jou toegewezen zijn om eraan te kunnen werken. In dit geval zou je alleen reageren-toegang hebben tot de subtaken.

Taken gekoppeld aan meerdere projecten

Als een taak multihomed is, zullen projectleden die toegang hebben tot alle projecten waarin de taak leeft, de grootste toestemmingen erven.

Iemand die bijvoorbeeld volledige bewerkingstoegang heeft voor een taak in één project, zal die toegang niet verliezen als die taak wordt toegevoegd aan een ander project waarin hij alleen reageren-toegang heeft. Dit betekent dat je je bewerkingsrechten op taken niet verliest als ze ook toegevoegd worden aan projecten waarvoor je alleen reageren-toegang hebt.

Dit betekent ook dat iedereen met alleen reageren-toestemmingen in het ene project, bewerkingsrechten krijgt op een taak die toegevoegd is aan een ander project waar ze Kan bewerken-toestemmingen hebben.

Sorry, we ondersteunen deze browser niet

Asana werkt niet met de internetbrowser die u momenteel gebruikt. Registreer in plaats hiervan met één van de volgende ondersteunde browsers.