Basisprincipes van iOS

Met Asana voor iOS kunt u uw taken voor de dag organiseren en van overal met uw team communiceren.

Download de Asana-app voor uw iPhone & iPad in de App Store.

Je hebt toegang tot je Mijn Taken, Projecten, Berichten, Inbox, Zoeken en Snel Toevoegen op onder andere je iOS toestel. De web- en iOS-apps worden in realtime bijgewerkt, dus je taken en gesprekken synchroniseren automatisch, ongeacht welk apparaat je gebruikt.

De mobiele app van Asana is alleen compatibel met iOS 13 of hoger.

Registeren bij Asana

welkom iOS

Wanneer u de app voor het eerst opent, kunt u:

1. Registreren voor een nieuw account
  2. Inloggen op uw bestaande account

Registreren voor een account

Als u Asana voor de allereerste keer gebruikt, kunt u zich registreren voor een account vanuit de iOS app.

Registreren bij Asana

Inloggen op uw account

Als u al een account hebt, kunt u op de iOS app op uw account inloggen, precies zoals u dat op de computer zou doen.

Inloggen met Google SSO

U kunt uw Google-gegevens gebruiken om in te loggen in Asana via Google SSO.

log in met Google SSO

Inloggen met uw e-mailadres

Om in te loggen met uw e- mailadres, voert u het gewenste e-mailadres in.

inloggen met e-mail een

Vanaf hier kunt u kiezen om een magische link naar u gemaild te krijgen of om uw wachtwoord handmatig in te voeren.

inloggen met e-mail twee

Organisaties

Als u zich aanmeldt voor een Asana account onder een bedrijfs-e-maildomein, wordt u gevraagd om een team te maken in uw nieuwe Organisatie, of als er al een Organisatie is opgezet, kunt u vragen om bij bestaande teams binnen die Organisatie te komen.

Maak een nieuw team aan

Een team aanmaken in een nieuwe organisatie:

Zodra u zich bij Asana hebt geregistreerd onder een bedrijfsdomein en een organisatie hebt aangemaakt, wordt u gevraagd om een nieuw team aan te maken. Zodra u de teamnaam hebt ingevoerd, tikt u op het pictogram Volgende rechtsboven in het scherm.

Lid worden van een organisatie

Lid worden van een bestaande organisatie:

Zodra u zich bij Asana hebt aangemeld onder een bedrijfsdomein en er al een organisatie aan verbonden is, kunt u vragen om lid te worden van bestaande teams binnen deze organisatie. Zodra u de teams hebt gekozen waarvan u lid wilt worden, tikt u op het pictogram Volgende boven in het scherm.

Een e-maildomein kan slechts aan één organisatie tegelijk gekoppeld worden, hoewel het mogelijk is om meerdere domeinen aan één organisatie te koppelen.

Inloggen via SAML

Als u lid bent van een Enterprise-organisatie met SAML ingeschakeld, kunt u inloggen door op Inloggen te tikken en alleen uw e-mailadres in te voeren. Het wachtwoordveld kunt u leeg laten. Dit stuurt u door naar de IDP-inlogpagina of app van uw bedrijf.

Inloggen met Google

Tik op Inloggen met Google om in te loggen via Google SSO. U kunt met elke Google-account inloggen die is gekoppeld aan uw iOS-apparaat.

Inloggen via 1Password

U krijgt ook de mogelijkheid om 1Password te gebruiken om in te loggen in Asana, op voorwaarde dat u de app op uw iOS-apparaat geïnstalleerd hebt.

Badges en meldingen

Het badge-pictogram voor Asana is het rode getal boven het Asana-pictogram op uw iOS-apparaat; het geeft het aantal nieuwe Inbox-meldingen aan over al uw organisaties, werkruimten, en persoonlijke projecten.

iOS badges en meldingen

Als u het aantal badges of de meldingen wilt aanpassen:

• Tik op Instellingen op uw toestel
  • Tik op Meldingencentrum
  • Scroll naar beneden
  • Tik op Asana
  • Schakel de opties in om te bepalen waar u Asana-meldingen op uw iOS-apparaat wilt laten verschijnen

Delen

U kunt de extensie voor het delen van Asana gebruiken om inhoud van uw iOS apparaat te delen, zoals weblinks, tekst of afbeeldingen terwijl u op het web surft.

Om dit de eerste keer te doen:

• Terwijl u een andere app bekijkt, roept u de delen-balk op
  • Tik Meer
  • Selecteer Asana
  • Tik op Asana nadat het is toegevoegd

Als u Asana niet als optie ziet nadat u het hebt ingeschakeld, dan ondersteunen wij het delen van die inhoud niet.

Asana offline gebruiken

U kunt Asana voor iOS offline gebruiken om uw meldingen te controleren, reacties te plaatsen bij taken en gesprekken, vervaldatums of verantwoordelijken te wijzigen, en onderweg taken te voltooien.

Gebruik Asana offline voor het volgende:

• Taken, gesprekken of projecten aanmaken
  • Taken toewijzen
  • Vervaldatums instellen
  • Medewerkers toevoegen of verwijderen
  • Tags toevoegen of verwijderen
  • Taken toevoegen aan of verwijderen uit projecten
  • Taken voltooien
  • Taken verwijderen
  • De volgorde van taken wijzigen in projecten of Mijn Taken
  • Taken, gesprekken, of meldingen liken
  • Reacties toevoegen of verwijderen
  • Teamgenoten uitnodigen
  • Archiveer verhalen in uw Inbox of maak het archiveren ongedaan

Asana offline iOS

Wanneer u offline een taak of reactie aanmaakt, ziet u onderaan uw app een banner die u laat weten “Asana is offline”.

Voor grotere acties, zoals het maken of bewerken van taken, subtaken, projecten of reacties, verschijnt er een lichtgrijs wolk-pictogram naast de acties die niet gesynchroniseerd zijn. Dit betekent dat ze momenteel alleen voor u zichtbaar zijn. Wanneer u online bent, worden deze wijzigingen gesynchroniseerd en kan uw hele team de bijgewerkte taken, projecten en gesprekken zien.

U kunt ook snel een taak offline toevoegen. Bovenaan elke lijst in de app verschijnt een knop Nieuwe taak. Voeg een taak toe, tik op enter en begin dan uw volgende taak te typen.

Een teller onderaan de app telt de acties die u offline hebt uitgevoerd. Wanneer u weer online bent, telt het aantal acties in behandeling af totdat al uw updates live zijn in Asana. Dan zullen ook de grijze wolk-pictogrammen verdwijnen.

Taken en gesprekken binnen een project die nog nooit eerder op uw app zijn geopend, zullen niet offline zichtbaar zijn, maar u kunt wel taken aan deze projecten toevoegen wanneer u offline bent.

Pushmeldingen

Als u meldingen voor uw iOS-apparaat aan hebt staan, zult u pushmeldingen ontvangen voor de volgende verhalen:

• Er werd een taak aan u toegewezen
  • Er is gereageerd op een taak die aan u is toegewezen en/of waar u medewerker van bent
  • Er werd een taak waar u medewerker van bent als voltooid gemarkeerd
  • Er staat een taak die aan u is toegewezen op het punt te vervallen (wordt rond middernacht van de dag van de vervaldatum van de taak verzonden)
  • Er werd een gesprek of statusupdate gepost in een team of werkplek waar u toe behoort
  • Er werd een bijlage toegevoegd aan werk waar u medewerker van bent

Als u het Asana-pictogram bovenaan het scherm van uw telefoon selecteert om uw meldingen te bekijken, zult u zien dat ze gebundeld zijn. Knijp en vouw ze uit om meer informatie te zien, of tik door naar uw Asana-inbox.

Pushmeldingen zijn standaard ingeschakeld.

Uw pushmeldingen beheren

Tik in uw account-tabblad op het push-pictogram om de besturingselementen voor uw pushmeldingen te openen.

beheer van pushmeldingen 1

In het volgende scherm kunt u de geselecteerde pushmeldingen in- en uitschakelen.

besturingselementen pushmeldingen 2