Gmail-invoegtoepassing

Zet e-mails van Asana om in taken, rechtstreeks vanuit je Gmail-inbox. Gebruik de Asana voor Gmail-invoegtoepassing om e-mails om te zetten in taken, verantwoordelijkheid toe te wijzen, vervaldatums in te stellen en te synchroniseren met projecten. Deze invoegtoepassing moet worden gedownload van marktplaats voor Gmail-invoegtoepassingen en werkt ook met de Gmail-app op Android en iOS.

Je kunt dan ook selecteren welke eventuele e-mailbijlagen je aan de taak wilt toevoegen in Asana.

Als je de beheerder bent voor je domein, kun je de invoegtoepassing installeren voor je hele organisatie. Let wel, met Beheerder-installatie kan het tot 7 dagen duren voordat de invoegtoepassing verschijnt.

Bovendien moeten beheerders nu van Google een OAuth2-client-id invoeren om de app op de witte lijst te zetten. Dit is Asana's OAuth2-client-id: 923474483785-sqf6uk8vq1rqe853il0g2h4m98ji2fq6.apps.googleusercontent.com.

Klik op het Asana-pictogram in de rechterbovenhoek en meld u aan met de gegevens van uw Asana-account.

aanmelding gmail-invoegtoepassing

Open een e-mail en zoek naar het Asana-logo in de rechterbovenhoek van je scherm. Als de invoegtoepassing net is geïnstalleerd, zal dit misschien niet meteen verschijnen. Als dit het geval is, kun je proberen de pagina te vernieuwen, uit en opnieuw in te loggen, en/of meerdere e-mailberichten te openen. Google-invoegtoepassingen hebben soms een paar seconden nodig om te laden.

logo gmail-invoegtoepassing

Zodra de zijbalk aan de rechterzijde opent, zal je de optie zien om een taak aan te maken vanuit je e-mail.

een taak maken met de gmail-invoegtoepassing

Wanneer je een taak maakt, kun je de taaknaam wijzigen, zoeken naar verantwoordelijken, de taak toevoegen aan een project en een vervaldatum instellen.

details van het maken van een taak met de gmail-invoegtoepassing

Als het deelvenster aan de zijkant niet automatisch opent, klik je op het grijze Asana-pictogram in de rechterbovenhoek van je scherm om het te openen.