Taakverantwoordelijken en -medewerkers

Elke taak kan slechts één verantwoordelijke hebben, terwijl er vele medewerkers kunnen zijn.

Zowel de verantwoordelijke als de medewerker van een taak kunnen de taak bekijken en kunnen de taak bewerken op basis van de [toestemmingsinstellingen] van de taak (https://asana.com/guide/help/permissions/task-permissions).

Het veld Verantwoordelijke duidt de persoon aan die het werk uitvoert. Taakverantwoordelijken kunnen ervoor kiezen om herinneringsberichtenherinneringsberichten te ontvangen als de taak de vervaldatum nadert, gebaseerd op hun .

De aan elke persoon toegewezen taken zullen verschijnen in zijn of haar My TasksMy Tasks.

Taakmedewerkers ontvangen meldingen wanneer de taak wordt bijgewerkt.

De aanmaker en de verantwoordelijke van de taak worden automatisch toegevoegd als medewerkers aan de taak.

Taakverantwoordelijke

Een taak toewijzen:

1. Klik op het veld Verantwoordelijke in het deelvenster met taakdetails
  2. Begin met het typen van de naam of het e-mailadres van de persoon
  3. Selecteer de persoon uit de autoaanvulresultaten

Druk op Tab+M om een taak aan uzelf toe te wijzen.

De toewijzing van een taak ongedaan maken:

Ga naar het veld Verantwoordelijke en klik op het pictogram X dat verschijnt

Kopieën toewijzen

Als u dezelfde taak voor meerdere mensen wilt maken, kunt u gemakkelijk meerdere taken toewijzen aan personen of een heel team in uw organisatie.

Meerdere kopieën van een taak toewijzen:

1. Klik op het veld Verantwoordelijke in het deelvenster met taakdetails
  2. Selecteer Duplicaattaken toewijzen in het vervolgkeuzemenu
  3. Kies uit de lijst aan wie je een duplicaat gaat toewijzen
  4. Klik op Duplicaat toewijzen

U krijgt een melding aan het eind van uw scherm met de tekst x is gedupliceerd.

Kopieën toewijzen wijst de oorspronkelijke taak niet aan meerdere personen toe; het maakt meerdere kopieën van de taak en wijst die aan elke persoon toe.

Taakmedewerkers

Word medewerker van een taak om op de hoogte te blijven van de volgende wijzigingen:

• Nieuwe attachmentattachment toegevoegd
  • Nieuwe commentcomment geplaats
  • Iemand vindt de taak leuk
  • Wanneer de taak is gemarkeerd als completecomplete

Een medewerker aan een taak toevoegen:

Klik op de knop + naast Medewerkers om medewerkers toe te voegen of te verwijderen

De medewerkers van de taak zullen meldingen ontvangen in hun InboxInboxMijn Inbox laat activiteit op taken, projecten of gesprekken zien die een gebruiker volgt. en via e-mail, volgens hun instellingen.

Als je meldingen krijgt voor een taak waarin je niet langer geïnteresseerd bent, kun je jezelf verwijderen uit de lijst met taakmedewerkers.

Een taak verlaten:

Klik op de knop Taak verlaten

Een medewerker verwijderen:

Vanaf hier, kunt u ofwel:

1. Een medewerker verwijderen door met de muis over zijn naam te gaan en op het pictogram X te klikken
  2. Een medewerker toevoegen door hun naam of e-mail in te voeren en ze te selecteren in de autoaanvulresultaten

Als u een andere persoon @vermeldt in de beschrijving of reactie van een taak, zal deze automatisch worden toegevoegd als medewerker aan de taak.