Mijlpalen

Mijlpalen markeren specifieke punten in de tijd langs een projecttijdlijn om belangrijke voortgangsmomenten bij te houden die moeten worden bereikt om succes te bereiken. In Asana bestaan ze als een nieuw taaktype. Dit betekent dat elke taak bijgehouden in een project nu kan worden gemarkeerd als een mijlpaal.

Mijlpalen 1

Een groene ruitvorm duidt op een mijlpaal.

Een mijlpaal maken

Mijlpalen 1

Een mijlpaal van een taak maken:

1. Klik op het driepunten-pictogram
  2. Selecteer Markeren als mijlpaal

U kunt ook een nieuwe mijlpaal van een project toevoegen.

Mijlpalen 2

Een mijlpaal rechtstreeks vanuit een project maken:

1. Klik op de vervolgkeuzelijst naast de knop Taak toevoegen
  2. Selecteer Mijlpaal toevoegen

Mijlpalen 2

Vanaf hier, kunt u:

1. De mijlpaal een naam geven
  2. Een verantwoordelijke toevoegen
  3. Een vervaldatum toevoegen
  4. Het project en de sectie toevoegen waartoe de mijlpaal behoort

Het is momenteel niet mogelijk om een mijlpaal een datumbereik te geven.

Mijlpalen in portfolio-weergave

Mijlpalen in portfolio's

U kunt ook uw voltooide en onvoltooide mijlpalen bekijken vanuit de portfolio-weergave om de voortgang op hoog niveau van uw projecten te volgen. Selecteer mijlpaal in voortgangstype voor een controle van de status.

Er kunnen maximaal 12 mijlpalen worden weergegeven in uw portfolio-weergave, voordat de lijst wordt afgekapt.

Op het tabblad voortgang kunt u een statusupdate krijgen en ook elke mijlpaal in het project bekijken.

Mijlpalen in projectoverzicht

Vanuit een projectoverzicht in een portfolio, kunt u:

1. Op het + pictogram klikken om een nieuwe mijlpaal toe te voegen
  2. De bestaande voltooide en niet voltooide mijlpalen van het project bekijken

Op het tabblad dashboard kunt u alle mijlpalen per voltooiing bekijken om snel te weten hoe het project vordert.

Mijlpalen in dashboard-weergave

Klik hier voor meer informatie over projectdashboards.