Projecten begrijpen

Met projecten kunt u alle taken organiseren gerelateerd aan een specifiek initiatief, doel of groot deel van het werk op een lijst of bord.

Een project maken

een project maken

Om een nieuw project te maken:

1. Klik op de omni-toets
  2. Selecteer Project

Op een nieuw schermt krijgt u 3 opties om uit te kiezen: Leeg project aanmaken, Een sjabloon gebruiken or Spreadsheet importeren.

Klik op + in het lege projectvenster om opnieuw te beginnen.

een project maken 2

In organisaties moet u in een team zitten voordat u een project kunt maken.

Uw nieuwe project opzetten

Als u op Leeg project klikt, kunt u uw projectdetails invoeren, uw lay-out selecteren en uw privacy-instellingen instellen.

een project maken 3

Via het scherm met projectdetails kunt u:

1. Een projectnaam en omschrijving invoeren
  2. Het team selecteren waaraan u het project wilt toevoegen
  3. Uw privacy-instellingen configureren
  4. Een [lijst]-(https://asana.com/guide/help/views/list), board, [tijdlijn]-(https://asana.com/guide/help/premium/timeline#gl-viewing-timeline) of agenda-indeling selecteren
  5. Maak een project zodra de details zijn toegevoegd

Onder Organisaties wordt met de knop Project maken automatisch het team ingevuld dat bovenaan staat in de zijbalk. Klik op het teamveld om handmatig te selecteren in welk team uw project gemaakt wordt.

Zodra u deze velden ingevuld hebt en op de knop "Project maken" hebt gedrukt, wordt uw nieuwe project geladen in het main panemain pane en wordt het ook weergegeven in de sidebarsidebar.

Projecttoestemmingen

Meer informatie over projecttoestemmingen en hoe deze aan te passen in het artikel Toestemmingen.

Projecten vinden en openen

toegang tot projecten

Er zijn veel manieren om toegang te krijgen tot een project:

1. SearchSearch op de projectnaam
  2. Vanuit de lijst met projecten in Teams
  3. Vanuit de lijst van projecten in de sidebarsidebar

toegang tot project via het hoofd- of rechterzijvenster

U krijgt ook toegang tot een project door op de naam te klikken uit het main panemain pane of het right paneright pane.

Als u klikt op Sjabloon gebruiken, kunt u kiezen uit een bibliotheek met algemene sjablonen.

Sjabloon

Er zijn aanbevolen sjablonen voor u beschikbaar, gebaseerd op uw teamtype. Als u echter geen sjablonen ziet die u wilt gebruiken, kunt u eenvoudig het team veranderen om de andere sjabloonopties te zien.

Aangepaste sjablonen

Het is ook mogelijk om aangepaste sjablonen te zien en te gebruiken die specifiek voor uw organisatie gemaakt zijn als u daar de voorkeur aan geeft. Deze aangepaste sjablonen zijn georganiseerd op team.

Sjabloon 2

Een aangepast sjabloon gebruiken

1. Selecteer de naam van uw organisatie
  2. Selecteer een aangepast sjabloon dat u wilt gebruiken

Voorbeeld sjabloon

Als u het sjabloon hebt gevonden dat u wilt gebruiken, bekijk dan het voorbeeld voor meer informatie. Selecteer Sjabloon gebruiken als u klaar bent om te beginnen.

Als u Sjabloon gebruiken selecteert, kunt u het sjabloon hernoemen en beginnen met uw nieuwe project.

Stap 1 vereist u om nieuwe projectdetails toe te voegen.

Voorbeeldweergave sjabloon

Invoergegevens:

• Voeg projectdetails, naam, team en privacyoptie toe

Stap 2 projectdatums plannen.

Sjabloon stap 2

Planning

• Voeg een startdatum en einddatum toe om het project te maken
  • Klik op de knop Project Maken