Service-accounts

Met Asana Enterprise bieden service-accounts superbeheerders in Asana volledige toegang tot alle gegevens in hun organisatie en kunnen ze deze exporteren via de Asana API, voor krachtigere rapportageopties en makkelijker opbouwen van automatiseringen en integraties.

Vind hier meer informatie over het gebruik van de Asana API.

Meer informatie over Asana Enterprise.

Gebruik service-accounts om:

• Periodieke gegevensback-ups te maken
  • Gebruikers- en toegangsbeheer te automatiseren op basis van het beleid van uw bedrijf
  • Te zorgen voor automatisering van terugkerende administratieve taken, zoals het beheer van teamleden en het opschonen van inactieve projecten
  • Aangepaste bedrijfsregels toe te voegen die worden geactiveerd door acties binnen Asana
  • Exporteer de gegevens van je organisatie met behulp van de Asana API
  • Bouw organisatiespecifieke integraties tussen andere interne tools en Asana, en nog veel meer

Superbeheerders kunnen de lijst met service-accounts op elk gewenst moment bekijken via het tabblad Apps van hun beheerdersconsole en accounts die niet langer nodig zijn hernoemen of verwijderen. Je kunt service-accounts voorzien van een naam, een profielafbeelding en actiepunten, net zoals je dat bij een normale gebruikersaccount zou doen.

Gebruik service-account-tokens als vervanging op organisatieniveau voor persoonlijke toegangstokens.

service-account toevoegen

Een service-account toevoegen:

1. Klik op het tabblad Apps in je beheerderconsole
  2. Klik op Service-accounts
  3. Klik op de knop Service-account toevoegen

Beheer van service-accounts

service-account bewerken

Klik op het driepunten-pictogram naast een bestaand service-account en klik op Bewerken.

Service-accounts hebben volledige programma-toegang tot de gegevens van je organisatie. Zorg ervoor dat service-account-tokens niet hardcoded zijn in je programma's, en controleer en verwijder regelmatig tokens die niet langer in gebruik zijn.

service-account verwijderen

Vanuit het venster Service-account bewerken kun je je bewerkingen opslaan of je service-account verwijderen.

Je kunt niet inloggen bij Asana als een service-account. Service-accounts communiceren alleen met je organisatie via de Asana API.