Gebruikers aanmaken en verwijderen

Met de SCIM-functionaliteit kunnen beheerders van Enterprise-organisaties snel en gemakkelijk gebruikers in Asana instellen en verwijderen vanaf hun identity management provider. De API endpoint van uw werkruimte kan ook gebruikt worden om met SCIM te configureren. Uw IT-team kan deze functie inschakelen, zodat beheerders de instelling kunnen beheren. Met SCIM-instelling kunnen beheerders:

• Een nieuwe gebruiker aanmaken
  • De profielinformatie van een gebruiker bijwerken
  • Een gebruiker verwijderen

Set up van instelling

Om SCIM-instelling te gebruiken, moet u het Asana-account van uw organisatie verbinden met een van onze ondersteunde identiteitsproviders. De setup zal variëren naargelang de identiteitsprovider die u gebruikt. Asana ondersteunt SCIM-instelling via:

Okta

org instellingen

Log in op een beheerdersaccount op Asana en ga naar het menu beheerdersconsole door rechtsboven op uw profielfoto te klikken, en op Beheerdersconsole te klikken.

apps-tablad

Navigeer naar het Apps-tabblad

serviceaccount toevoegen

Klik op Serviceaccount toevoegen.

voeg servicetoken toe

Door een Service Account toe te voegen, genereert u een API-sleutel, die u kunt gebruiken in het tabblad Instelling in de Asana-app binnen Okta.

test inloggegevens API

In het veld API-token voert u het token in dat u op het tabblad Service Accounts in Asana ontvangen hebt. Klik op Test inloggegevens API om te controleren of het token correct is ingesteld.

Vanaf het tabblad Instelling kunt u Okta autoriseren om:

• Gebruikers importeren
  • Gebruikers aanmaken
  • Gebruikersattributen bijwerken
  • Gebruikers verwijderen

Zodra u de functies die u wilt gebruiken hebt ingeschakeld op de Instelling-pagina, klikt u op het tabblad Importeren en stemt u de gebruikers die in Asana gedetecteerd zijn af op de gebruikers die u in uw Okta-domein hebt. Importeer alle Asana gebruikers die u wilt aanmaken of waarvoor u Okta-accounts wilt toewijzen.

Beheer de aan Asana toegewezen gebruikers zoals u dat met SAML zou doen. De gebruikers worden automatisch gesynchroniseerd met de ledenlijst van Asana.

Door de Asana-app in Okta aan gebruikers toe te wijzen, wordt dat gebruikersprofiel binnen Asana aangemaakt, en treedt hetzelfde gedrag in werking als wanneer zij voor Asana uitgenodigd zouden zijn. Het is belangrijk dit op te merken wanneer u gebruikers informeert dat zij de Asana-app toegewezen hebben gekregen.

Wanneer u gebruikers aanmaakt of bijwerkt, moeten de gebruikers e-mailadressen hebben die overeenkomen met de Asana-organisatie. Organisatiegasten zullen nog steeds worden ingesteld en verwijderd, en alleen binnen het tabblad Asana-leden worden beheerd.

OneLogin

Leer SCIM-instelling met OneLogin configureren hier.

Om SCIM-functionaliteit mogelijk te maken met niet-standaard geïntegreerde IdP's, dient u de nodige aanvaarde attributen hier te controleren.