Regelintegraties

Overzicht

Regels vormen een belangrijk deel van veel workflows en hetzelfde geldt voor integraties. Je kunt nu een regel gebruiken om de favoriete tools van je team te integreren in je werk in Asana en de regels automatisch het zware werk laten doen. Je kunt specifieke triggers instellen in je Asana-projecten en erop vertrouwen dat regels je workflow automatiseren wanneer aan de door jou gekozen criteria wordt voldaan.

Met een Slack + Asana-regelintegratie kun je bijvoorbeeld een bericht naar een teamgenoot in Slack sturen en als trigger de voltooiing van een taak of een project gebruiken.

Een regel maken

Hieronder staat een voorbeeld van hoe je in je Asana-project een regel maakt door een trigger, een actie en een regelnaam te selecteren.

regelintegraties-maken

Voor meer informatie over regels en hoe je ze kunt gebruiken om je dagelijkse werk te automatiseren, ga je naar ons artikel regelshandleiding.

Gmail

Gebruik regels om een e-mail van je Gmail-account naar de door jou gekozen ontvanger te sturen wanneer aan bepaalde parameters is voldaan - allemaal vooraf door jou bepaald. Kies uit vele triggers, zoals wanneer een taak niet meer geblokkeerd is of een vervaldatum nadert, en laat regels automatisch een e-mail sturen met een aangepast bericht.

regelintegraties-gmail

Gmail configureren

1. Klik in je project op Aanpassen in de rechterbovenhoek en selecteer Regel toevoegen uit de lijst
  2. Kies in Regel toevoegen een trigger zoals Goedkeuring voltooid.
  3. Op het tabblad Acties kies je E-mail versturen.
  4. Vul in het veld Aan het e-mailadres van de ontvanger in.
  5. Voer een Antwoord aan e-mailadres in
  6. Voer in het veld Onderwerp de onderwerpregel van de e-mail in.
  7. Schrijf de inhoud van de e-mail in het veld Schrijf een bericht

In dit voorbeeld, wanneer de taak is goedgekeurd, wordt de regel geactiveerd en wordt de actie ondernomen; er wordt een e-mail verzonden vanaf je e-mailadres en je staat automatisch Bcc in de e-mail. De taaklink zal ook in de e-mail worden opgenomen.

Twilio

Om naadloos met je klanten of medewerkers te communiceren, vertrouw je op regels om via Twilio een sms te versturen, op basis van triggers en combinaties die je vooraf kunt instellen.

regelintegraties-twilio

Twilio configureren

1. Klik in je project op Aanpassen in de rechterbovenhoek en selecteer Regel toevoegen uit de lijst
  2. Selecteer in Regel toevoegen een trigger zoals de aangepaste veldwaarde urgentie die wordt veranderd in hoog.
  3. Op het tabblad Acties kies je Sms versturen.
  4. Selecteer Verbinden met Twilio. Je wordt gevraagd je Twilio-account SID en Auth-token op te geven. Je kunt dit vinden door in te loggen op je Twilio-account en Account te selecteren; je token staat dan onder Auth tokens.
  5. Na het verbinden van je account voer je je Twilio-telefoonnummer in
  6. Voer het telefoonnummer van de ontvanger in het veld Verstuur naar in.
  7. Schrijf de inhoud van het bericht in het veld Schrijf een bericht

In dit voorbeeld wordt, wanneer de aangepaste veldwaarde Urgentie is ingesteld op Hoog, de regel geactiveerd en de actie uitgevoerd; er wordt een sms-bericht gestuurd naar de gekozen ontvanger.

Pagerduty

Vertrouw op regels om je incident response-team via PagerDuty op de hoogte te stellen wanneer een taak aandacht nodig heeft. Door je gekozen triggers kan Asana integreren met PagerDuty en automatisch incidenten aanmaken met context van de taak, ongeacht het tijdstip van de dag of nacht.

regelintegratie-pagerduty

Pagerduty configureren

1. Klik in je project op Aanpassen in de rechterbovenhoek en selecteer Regel toevoegen uit de lijst
  2. Selecteer in Regel toevoegen een trigger zoals de aangepaste veldwaarde Urgentie die wordt veranderd in Hoog.
  3. Op het tabblad Acties kies je Incident aanmaken
  4. Voer in het veld Titel een titel voor het incident in
  5. Kies een dienst uit het veld Dienst
  6. Selecteer de urgentie in het veld Urgentie
  7. Voer een Beschrijving van het incident in.

In dit voorbeeld, wanneer de aangepaste veldwaarde Urgentie is ingesteld op Hoog, wordt de regel getriggerd en de actie ondernomen; een Pagerduty-incident wordt aangemaakt. De e-mail van de maker van de taak en de taaklink worden automatisch gedeeld in de beschrijving van het incident.