Alleen-lezen links

Overzicht

Alleen-lezen links zijn deelbare links die alleen gelezen kunnen worden en die u kunt maken voor uw tijdlijn-, lijst-, agenda- en bordweergaven in openbare projecten binnen Asana. Alleen-lezen links geven dynamisch de laatste updates van projecten weer en bieden een levende bron van waarheid voor alle cross-functionele teams om op één lijn te blijven.

De deelbare link in tijdlijnweergave openen

Om de deelbare link te openen, klikt u op het pictogram Link maken vanuit uw tijdlijnweergave van uw project.

toegang tot link

De inhoud en URL van deze alleen-lezen links zijn niet doorzoekbaar of geïndexeerd in een zoekmachine.

Klik vervolgens op Link kopiëren.

toegang tot link 2

Zodra een deelbare link is gemaakt, wordt de tijdlijn weergegeven als Link actief en kan de link met iedereen worden gedeeld (zelfs niet-Asana-gebruikers) weergegeven of uitgeschakeld.

link actief

Alleen-reageren gebruikers of gasten van projecten kunnen geen alleen-lezen links maken.

Een voorbeeld van uw deelbare link weergeven

Bekijk een voorbeeld van uw link voordat u deze verstuurt, om te zien hoe het er voor de ontvangers uit zal zien.

Klik op Voorbeeldweergave.

voorbeeldweergave link 1

Er wordt dan een venster geopend met een voorbeeldweergave van uw link.

voorbeeldweergave link 2

Ontvangers die lid zijn van de organisatie kunnen lid worden van het project om taakdetails te bekijken, nieuwe taken aan te maken en samen te werken met het team.

Uw deelbare link uitschakelen

U kunt uw deelbare link op elk moment uitschakelen. Dit maakt het ontoegankelijk voor iedereen met de link.

Klik eerst op Link uitschakelen.

link uitschakelen 1

Bevestig vervolgens de uitschakeling.

link uitschakelen 2

Als de alleen-lezen tijdlijnweergave opnieuw wordt aangemaakt, wordt de link vernieuwd, wat betekent dat iedereen met de oude link er geen toegang meer toe heeft.

Toegang tot de deelbare link in de agendaweergave

Om de deelbare link te openen, klikt u op het pictogram Link maken vanuit uw agendaweergave. U kunt dan de link kopiëren en delen.

agenda

Toegang tot de functie Deelbare link in bordweergave

De functie alleen-lezen links is ook beschikbaar in bordweergave. Voor het maken van een deelbare link klikt u in uw bordweergave op het pictogram Link maken. U kunt vervolgens de link kopiëren en delen.

bord

De deelbare link in lijstweergave openen

U kunt alleen-lezen links naast de tijdlijn-, bord- en agendaweergave ook gebruiken voor de lijstweergave.

Om de deelbare link te openen, navigeert u naar het project in kwestie en klikt u op "Lijstweergave". Klik rechts in de hoek op het pictogram Link maken.

lijst

Deze link kan door alle medewerkers bekeken worden, of ze nu lid zijn van Asana of niet

Zodra u op Link maken klikt, verschijnt de URL-insluiting en die zal automatisch standaard op Link actief staan.

link actief

Van hieruit hebt u de mogelijkheid om:

  1. Een voorbeeld van de link te bekijken
  2. De link uit te schakelen
  3. De link te kopiëren

Voorbeeld van de lijstweergave-link weergeven

Als u een voorbeeld van de link weergeeft, krijgt u de mogelijkheid om deel te nemen aan het project

deelnemen aan project

Uw deelbare link in lijstweergave uitschakelen

Klik op link uitschakelen en de alleen-lezen link wordt permanent verwijderd.

verwijder

De toestemmingen om links te delen inschakelen en uitschakelen

Beheerders kunnen Toestemmingen link delen openen in het tabblad Beveiliging van hun beheerdersconsole.

beheerdersconsole 1

beheerdersconsole 2

Domeinbeheerders kunnen alleen-lezen links direct in de beheerdersconsole in- of uitschakelen, terwijl afdelingsbeheerders gevraagd worden een Zendesk-ticket aan te maken voor ons ondersteuningsteam.

Factureringsbeheerders voor betaalde teamabonnementen kunnen contact opnemen met ons ondersteuningsteam voor verdere verduidelijking.

Sorry, we ondersteunen deze browser niet

Asana werkt niet met de internetbrowser die u momenteel gebruikt. Registreer in plaats hiervan met één van de volgende ondersteunde browsers.

Kies uw taal

Het selecteren van een taal wijzigt de taal en/of inhoud op asana.com