Van start met Asana Mijlpalen | Producthandleiding

Mijlpalen zijn beschikbaar voor alle Premium-, Business- en Enterprise-klanten.

Mijlpalen markeren specifieke punten in de tijd langs een projecttijdlijn om belangrijke voortgangsmomenten bij te houden die moeten worden bereikt om succes te bereiken. In Asana bestaan ze als een nieuw taaktype. Dit betekent dat elke taak bijgehouden in een project nu kan worden gemarkeerd als een mijlpaal.

Mijlpalen 1

Maak een mijlpaal

Mijlpalen 1

Om een mijlpaal te maken vanuit een projectlijstweergave:

1. Klik op de vervolgkeuzelijst naast de knop taak toevoegen
  2. Selecteer Mijlpaal toevoegen

U kunt ook bestaande taken omzetten in mijlpalen.

Mijlpalen 1

Een mijlpaal van een taak maken:

1. Klik op het driepunten-pictogram
  2. Selecteer Markeren als mijlpaal

Het is momenteel niet mogelijk om een mijlpaal een datumbereik te geven.

Mijlpalen in de tijdlijn-weergave

Mijlpalen kunnen ook op elk moment direct in een tijdlijn bekeken worden.

Selecteer tijdlijnweergave

U kunt al uw mijlpalen bekijken in de tijdlijnweergave van een project.

Mijlpalen in portfolio-weergave

De voortgang van de taken wordt standaard getoond in een portfolio-weergave, maar u kunt ervoor kiezen om in plaats daarvan mijlpalen te tonen.

Selecteer mijpalen-weergave

Om het voortgangstype dat in een portfolio wordt weergegeven te veranderen:

1. Klik op het pictogram met de schuifbalk rechts bovenaan
  2. Selecteer Mijlpalen
  3. Klik op Weergave opslaan voor iedereen

Mijlpalen in portfolio's

Er kunnen maximaal 12 mijlpalen worden weergegeven in uw portfolio-weergave, voordat de lijst wordt afgekapt.

U kunt ook de mijlpalen van elk project bekijken in het projectoverzicht door op een willekeurig project in een portfolio te klikken.

Mijlpalen in een projectoverzicht

Vanuit een projectoverzicht in een portfolio, kunt u:

1. Op het +-pictogram klikken om een nieuwe mijlpaal toe te voegen
  2. De voltooide en onvolledige mijlpalen van het project bekijken