Sessieduur beheren

Overzicht

Een sessieduur is de hoeveelheid tijd die een gebruiker kan doorbrengen ingelogd in Asana voordat ze automatisch worden uitgelogd door het systeem. Om meer controle en flexibiliteit mogelijk te maken kunnen superbeheerders de sessieduur voor de gebruikers van de web- en computerversie van Asana bepalen. Door het instellen van Sessieduurcontrole kan de superbeheerder de sessieduur bepalen met de standaarden van hun bedrijf in het achterhoofd, en kunnen ze selecteren of ze willen dat de sessieduur voor gebruikers 14 dagen is of oneindig (waarbij de gebruikers nooit automatisch worden uitgelogd). De mogelijkheid om een sessieduur te kiezen is beschikbaar voor superbeheerders in de niveaus Premium, Business en Enterprise voor organisaties en divisies

Sessieduur beheren

Superbeheerders van organisaties kunnen de sessieduur beheren door:

sessieduurregeling instellen

Superbeheerders van organisaties kunnen de duur van sessies beheren:

1. Open uw profiel en klik in beheerdersconsole
  2. Ga naar het beveiligingsgedeelte van uw beheerdersconsole en scroll naar Sessieduur
  3. Hier kunt u kiezen uit twee opties: "Nooit automatisch uitloggen" waarbij gebruikers voor onbepaalde duur ingelogd blijven "Uitloggen na 14 dagen"
  4. Zodra u uit de twee opties hebt gekozen, klikt u op "Configuratie opslaan".

Als superbeheerder van een Divisie neemt u contact op met Asana-ondersteuning om de Sessieduur van uw divisies in te stellen.

Hoe dit werkt voor een bestaande gebruiker

Als de superbeheerder de sessieduur voor zijn organisatie verlengt, dan heeft dat geen invloed op bestaande sessies. Gebruikers krijgen nu automatisch de langere sessieduur krijgen. Als een superbeheerder kiest voor automatisch uitloggen van 14 dagen, verlopen gebruikerssessies over 14 dagen.

Een gebruiker die in meerdere domeinen zit, krijgt zijn time-out ingesteld op de laagste sessieduur over alle domeinen.

Hoe dit werkt voor SAML-login

Gebruikers die onder de SAML-login van een organisatie vallen, ondervinden geen gevolgen van de instelling van de sessieduur.