Privacy en delen van doelen

Bepaal de privacy van je doel door te kiezen tussen privé en openbaar. Doelen kunnen openbaar zijn voor je hele bedrijf of juist privé. Privédoelen zijn alleen zichtbaar voor de eigenaar en de leden.

Kies de privacy-instellingen voor een nieuw doel

Als je een nieuw doel maakt, kun je kiezen of het openbaar of privé is. Door Openbaar te kiezen, maak je het doel zichtbaar voor het hele bedrijf. Als je Privé kiest, is het doel alleen zichtbaar voor de eigenaar en de leden.

privacy-instelling

De privacyinstellingen van een bestaand doel bewerken

privacy instelling wijzigen

Om de privacy-instellingen van een doel te bewerken:

  1. Klik op het gewenste doel in de doelenlijstweergave
  2. Klik vanaf hier op het pictogram Delen in de rechterbovenhoek.
  3. Kies vervolgens of je je doel Openbaar of Privé wilt maken.

Alleen reageren doelen

Met alleen reageren doelen kunnen leden van een doel reageren op doelen zonder bewerkingstoegang te hebben. Doeleigenaren kunnen nu beslissen wie bewerkingstoegang of alleen reageren toegang heeft. Toegang voor alleen reageren zorgt ervoor dat doelen niet per ongeluk worden verwijderd of bewerkt door leden van het doel.

Een doel delen

Door een doel met anderen te delen, geef je hen toegang tot het doel. Leden van het doel ontvangen ook statusupdates over het doel en andere meldingen in hun inbox.

doel delen

Een doel delen:

  1. Klik op het gewenste doel
  2. Klik op Delen
  3. Voer de naam of het e-mailadres in van de leden die je wilt toevoegen en kies tussen Kan bewerken of Kan reageren
  4. Om de leden van het doel en hun toestemming te bekijken, klik je op het tabblad Leden.

Een openbaar doel delen

Openbare doelen hebben een standaard privacy-instelling bovenaan de ledenlijst. Deze optie bepaalt de standaard privacy voor iedereen in je organisatie. Je kunt het instellen op Kan bewerken of Kan reageren.

deel openbaar doel

Als je een Kan reageren toestemming krijgt van het bedrijf naast een individuele Kan bewerken toestemming, dan is je effectieve toestemming die met het hoogste niveau: Kan bewerken.

Bewerkingstoegang vs. alleen-reageren-toegang

De tabel hieronder toont het verschil tussen Bewerktoegang en Alleen reageren toegang.

ActieBewerkingstoegangAlleen reageren-toegang
Een doel een like geven.
Link naar referentiewerk
Doellink kopiëren
Like / reageer op statusupdate
Deel met anderen via deelmodule of @vermeiding (alleen reageren-rol)
Verwijder alleen reageren-gebruikers
Doelnaam wijzigen
Link naar bijdragend werk
Meeteenheid voor voortgang bewerken
Status bijwerken
Geef bewerkingstoegang aan anderen
Privacy-instelling veranderen
Doel sluiten
Doel verwijderen
Doelbeschrijving bewerken
Subdoelen toevoegen
Eigenaar of team verwijderen
Tijdsperiode bijwerken

Doelenprivacy FAQ's

Wie kan een privédoel zien?

Alleen de eigenaar van het doel en de leden van het doel kunnen een privédoel zien. Leden moeten expliciet aan het doel worden toegevoegd.

Wie kan een privédoel bewerken?

Alleen leden van een doel met bewerkingstoegang kunnen een privédoel bewerken.

Wie kan een openbaar doel bekijken?

Openbare doelen kunnen door iedereen in de organisatie bekeken worden.

Wie kan een openbaar doel wijzigen?

Als het doel een standaard privacy-instelling heeft van "Iedereen in je bedrijf kan reageren", dan kunnen alleen leden met Bewerktoegang het doel bewerken. Als de standaard privacy-instelling "Iedereen in je bedrijf kan bewerken" is, dan kan iedereen het doel bewerken.

Hoe krijg ik weer toegang tot een privédoel als ik mezelf per ongeluk heb buitengesloten?

Vraag de eigenaar van het doel of een ander lid om je opnieuw toe te voegen.

Hoe krijg ik weer toegang tot een privédoel als de eigenaar mijn organisatie heeft verlaten of alle leden de toegang zijn kwijtgeraakt?

Neem contact op met Asana’s klantenondersteuning. Zij zullen je helpen weer toegang te krijgen door samen te werken met je beheerdersteam.

Hoe verschijnt een privédoel voor een gebruiker die er geen toegang toe heeft?

Als je geen toegang hebt tot het doel, kun je het niet zien. Het zal niet verschijnen in de lijstweergave, op de doelendetailpagina (als subdoel of als bovenliggend doel), of op de voortgangspagina van een project of portfolio.

Het zal niet meetellen voor de telling van het aantal subdoelen van een bovenliggend doel. Je zult het niet kunnen vinden door te zoeken. Als een link in een taak of commentaar verschijnt, zie je alleen "Privé ink" als naam van de link. Als je de URL plakt, zie je een "Toegang geweigerd" scherm.

Sorry, we ondersteunen deze browser niet

Asana werkt niet met de internetbrowser die u momenteel gebruikt. Registreer in plaats hiervan met één van de volgende ondersteunde browsers.